Bakan Çelik'ten Dünyaya Filistin Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Bakan Çelik'ten Dünyaya Filistin Çağrısı

Bakan Çelik\'ten Dünyaya Filistin Çağrısı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, insanlık dramı yaşanan Filistin'e karşı kör ve sağır davranılmasını eleştirdi.

29.07.2011 02:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, insanlık dramı yaşanan Filistin'e karşı kör ve sağır davranılmasını eleştirdi. Bir damla petrolün, kan ve gözyaşından daha değerli olduğunu söyleyen Bakan Çelik, Norveç'te yaşanan saldırı sonrası tek vücut olan dünya ülkelerinin aynı duyarlılığı Filistin için de göstermesi gerektiğini ifade etti.

Bakan Faruk Çelik, bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Filistin Kültür Haftası' etkinliklerine katılmak üzere Şanlıurfa'ya gitti. GAP Havaalanı'nda, bürokratlar ve partililer tarafından karşılanan Bakan Çelik, beraberinde AKP Şanlıurfa Milletvekilleri ile birlikte etkinliğin düzenlendiği Balıklıgöl Platosundaki Amfi Tiyatro'ya geçti. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa ile Filistin'in El-Halil kentlerinin kardeş şehir olmasının ardından düzenlenen etkinlikte, Filistin'den gelen halk oyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP Şanlıurfa Milletvekilleri, bürokratlar, Filistin'in Ankara Büyükelçisi Nabil Maarouf ve Şanlıurfalıların katıldığı gecede Filistin üzerine yazılmış şiirler okundu.

Gecede konuşan Filistinli Büyükelçi Nabil Maarouf, Filistin ile Türkiye'nin dost iki ülke olduğunu vurguladı. Büyükelçi Maarouf, geçen hafta içerisinde ilk olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın Türkiye'ye geldiğini, ardından Filistinli Büyükelçi'lerin İstanbul'da toplandığını, son olarak da Filistin Kültür Haftası kutlamalarının İstanbul'da gerçekleştirildiğini anlattı. Büyükelçi Maarouf, "Bu dostluğa katkı sunan ve olanak sağlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na teşekkür ediyoruz" dedi.

Büyükelçi'nin ardından kürsüye çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, Filistin'de yaşanan insanlık dramına dünyanın sessiz kalmasına tepki gösterdi. Dünyanın gelişmiş ülkelerinin insan hakları konusunda sürekli olarak bahsettiğini ancak konu Filistin olunca sessiz kaldıklarını söyleyen Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Ne acıdır ki; ağızlarını her açtıklarında emsal değerlerden, insan haklarından bahsedenler, Filistin'de yaşananlar karşısında duyarsız, kör, sağır olmaya devam etmektedirler.

Birleşmiş Milletler'in okulunu dahi bombalamaktan çekinmeyen bir zihniyet karşısında, BM evrensel beyannamesinin, insan haklarının ne anlamı vardır? Bir damla petrol için dünyayı ayağa kaldıranların, kan deryasına dönüşen Filistin için kıllarını kıpırdatmamaları çok manidar. Onların gözünde bir damla petrol; kandan ve gözyaşından daha da değerlidir. Bütün bunlara rağmen Filistin için çarpan cesur yüreklerin olması bizleri umutlandırmakta, zalimleri ise telaşlandırmaktadır" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Norveç'in başkenti Oslo'da yaşanan saldırıyı hatırlatan Bakan Çelik, bu olay karşısında tüm dünyanın ayağa kalktığına vurgu yaparak, "Filistin'de yıllardır devam eden drama seyirci kalan dünya devletlerini insafa davet ediyorum. Norveç'te geçtiğimiz hafta meydana gelen vahşi saldırı karşısında tüm dünya nasıl tek vücut olduysa, aynı duyarlılığı başta Filistin olmak üzere zulme uğrayan herkes için bekliyoruz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bakan Çelik'ten Dünyaya Filistin Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement