CHP'li Balbay: KCK'da Gerçek Delil Yok - Son Dakika
Güncel

CHP'li Balbay: KCK'da Gerçek Delil Yok

CHP\'li Balbay: KCK\'da Gerçek Delil Yok

Silivri'de KCK davasını izleyen Mustafa Balbay, "KCK Davası'nda biraz inceleyince görüyorsunuz ki bunlar gerçekten delil değil." dedi.

13.01.2014 16:31  Güncelleme: 17:06

Mustafa Balbay Silivri ziyareti sırasında,  Anayasa Mahkemesi'nin özel yetkili mahkemelerle ilgili 3. yargı paketinde yer alan geçici 2. maddeyi acilen görüşmesini ve bu maddenin kaldırılmasını istedi. Diyarbakır'da terör örgütü PKK'yı da bünyesinde barından KCK ana davasında  kriz çıktı. Sanıklar ve avukatlar mahkeme heyetini alkışlarla protesto edince duruşmaya ara verildi. 

BALBAY SİLİVRİ'DEKİLERİ ZİYARET ETTİ

Çoğunluğunu gazetecilerin oluşturduğu KCK davasını izleyen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, ardından CHP Milletvekili Veli Ağbaba ve Muharrrem Işık ile birlikte Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ergenekon sanıkları eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Tuncay Özkan, Fatih Hilmioğlu, Yalçın Küçük, Hurşit Tolon ve Ali Deniz Kutluk'u ziyaret etti. Balbay, ziyareti sırasında kısa bir değerlendirme yaptıklarını söyledi.

"GERÇEK DELİL YOK"

Davayı izlediğini ve avukatları dinlediğini söyleyen Balbay, avukatların özel yetkili mahkemelerin görevlerinin sona erdirilmesi gerektiğini söylediklerini aktardı. Balbay, İlker Başbuğ'un da özel yetkili mahkemelerin kaldırılması gerektiğini söylediğini belirterek, "Düşünün bugün belki çok farklı yelpazede görünen bu kişilerin ortak sorunu hukuksuzluk haline gelmiştir. Herkesin aynı çuvala konulduğu bu yargılamalarla birlikte yargı çuvallamıştır. Bu çuvallamanın ortadan kaldırılması için yeni bir çuval aramak daha kötü bir çuvallamayı beraberinde getirecektir. O yüzden bu yargılamaların en azından özgür yapılması, yani herkesin serbest bırakılması gerekir. Ben kamuoyu vicdanında kabul görmemiş yargılamalar nedeniyle tutuklu bulunan herkesin tahliye edilmesinden yanayım. Bu KCK Davası'nda da biraz inceleyince görüyorsunuz ki bunlar gerçekten delil değil. Eğer bunlar delilse Türkiye'de başta gazeteciler olmak üzere herkes tehdit altındadır" diye konuştu.

"AYM ÜZERİNE BÜYÜK SORUMLULUK ALDI"

Anayasa Mahkemesi'ne bir çağrıda bulunmak istediğini belirten Balbay, Anayasa Mahkemesi'nin bir karar vererek kendisini özgürlüğe kavuşturduğunu ve bir yol açtığını söyledi. Balbay, "Anayasa Mahkemesi, 'milletvekili, görevini yapmalı, seçilmiştir' dedi. Beni tahliye etti. Özgürlüklerden yana tavrını koydu. O zaman madem ki özgürlüklerden yana tavrını koydu, her şeyi bir yana koydu. Anayasa Mahkemesi önünde bulunan 3. yargı paketindeki özel yetkili mahkemeleri kaldırmıştır, geçici 2. maddesini de hemen görüşsün. Eğer görüşür de 'bu mahkemeler kaldırılmışsa dava göremez. KCK davasını göremez. Ergenekon davasının gerekçesini yazamaz' derse bu davalar zaten fiilen çökmüş olacak. Ondan sonra da gerçekten bir hukuk zemininde süreç devam edebilir. Anayasa Mahkemesi üzerine çok önemli bir sorumluluk aldı. Bunun arkasını getirmelidir diye düşünüyorum." şeklinde konuştu.

KCK DURUŞMASINDAN OLAY ÇIKTI

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK ana davasının duruşmasında olay çıktı. Sanıklardan Hasan Hüseyin Ebem, tüm sanıklar adına hazırladığı savunmayı okumak için mahkeme heyetinden izin aldı.

"İSTİKLAL MAHKEMELERİNİN KÜRDİSTAN'DA KÜRTLERE YAPTIKLARINI..."

Ebem, savunmasının başında 'İstiklal Mahkemelerinin Kürdistan'da Kürtlere yaptıklarını bugün bu mahkemeler yapıyor' deyince mahkeme başkanı mikrofonu kapattı. Bunun üzerine sanık avukatları, 'siz savunmaya sınırlama getiremezsiniz' diyerek itiraz etti.

Başkan da savunmanın sadece iddialarla ilgili olabileceğini, okunanların savunma dışı bir metin olduğunu söyledi.

ALKIŞLARLA MAHKEMEYİ PROTESTO ETTİLER

Bunun üzerine tüm sanıklar, seyirciler ve çok sayıda avukat ayağa kalkarak mahkemeyi alkışlarla protesto etti. Salona giren jandarma, sanıkların etrafını sardı. Avukatlarla mahkeme heyeti arısındaki karşılıklı tartışmalardan sora duruşma yeniden başladı. Mahkeme heyeti, avukatların duruşman başında dile getirdiği 'reddi hakim' talebiyle ilgili iddia makamının görüşlerini sordu.

DURUŞMAYA ARA VERİLDİ

Savcının konuşmasına fırsat vermeyen sanıklar ayağa kalkarak yeniden protesto girişiminde bulundu. Bu durumu tutanaklara geçiren mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel CHP'li Balbay: KCK'da Gerçek Delil Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • Hasan Doğru: Sanamı düştü KCK lıları savunmak gözüm..Bende seni adam sanıyordum 12 21 Yanıtla
    İZMİR KONAK: İLKER BAŞBUĞ DA AYNISI SÖYLEDİ..YIKICI OLMAYIN BİRLEŞTİRİCİ OLUN..HER KAFADAN SES ÇIKARSA TÜRKİYE NE GELİŞİR NE BİR YERE VARIR 0 0
  • sercan: sen böyle devam et geldiğin godese geri dönmene az kaldı 7 8 Yanıtla
  • balbay: hasan,soy ismin doğru ama eğiksin..ayrımcılık bölücülük yapmak adamlık mı? önce sen onu öğren?? 7 3 Yanıtla
  • ahmet mehmet: ATATÜRKÇÜ ATATÜRKÜN MİLLETVEKİLİ PKKLILARI SAVUNUYOR HELAL!!!!!! 3 7 Yanıtla
  • akın ercan: sana bile cezaevinde iken oy toplatan chp ye ve bunlara oy verenlere yuh olsun... memlekette adammı yoktu vekil olucak... hizmetinin karşılıgını vekil olarak aldı.. şimdi ye kürküm ye balbay....... 7 3 Yanıtla
  • kemal: KCK.Yalan dolan iddialarla Kürt halkının iradesine yapılan bir yoketme operasyonudur.Bu kumpas kürtleri devlete bağlayacağına dahada ayrıştırmıştır. Her kesin kendisini ifade edebildiği bir demokrasi özlemiyle selamlar... 6 2 Yanıtla
  • bozkurt: ee o soruşturmayı yapanda cemaat savcısıydı ne oldu yalanmıymış demekki bu cemaatin yaptıklarının hepsi yalan 6 2 Yanıtla
  • gerçek: kendini masum göstermeye çalışan zerzevatlar; kürtler kemalistlerden de çekti islamcılardan da çekti milliyetçilerden de çekti. ama kürtler bu sahtekarların sayesinde de kendine geldi toparlandı. sizin bu ayrımcılıklarınız olmasaydı kürtler asla türkten ayrı düşmezdi ama hepiniz bunu el birliğiyle başardınız ve hiç birinizde suçunu kabul etmeyip suçu kürtlerin üstüne atıyor oysa gerçek tam tersidir. kiminiz bilerek kiminiz bilmeden kendi çıkarını düşünen yönetici politikacıların oynuna geldiniz hepinize geçmiş olsun 5 1 Yanıtla
  • mustafa: Abi adam Nasreddin hoca.KCK'dan anlamayacak Balyozdan anlamayacak Ergenekondan anlamayacak da neden anlayacak.Siz hiç bedavadan hapis ikramiyesine mağruz kaldınız mı ki.Adamı eleştiriyonuz. 0 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement