Başbakan Annesi İçin Mevlit Okuttu *başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Geçtiğimiz Cuma Günü Vefat Eden Annesi Tenzile Erdoğan İçin Mevlit Okuttu. - Son Dakika
Güncel

Başbakan Annesi İçin Mevlit Okuttu *başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Geçtiğimiz Cuma Günü Vefat Eden Annesi Tenzile Erdoğan İçin Mevlit Okuttu.

Başbakan Annesi İçin Mevlit Okuttu *başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Geçtiğimiz Cuma Günü Vefat Eden Annesi Tenzile Erdoğan İçin Mevlit Okuttu.

*yatsı namazını camide kılan Erdoğan, mevlitte "Tebareke" olarak bilinen Mülk Suresini okudu.*Piyalepaşa Cami İmamı Hilmi Emekli.Haber.

15.10.2011 02:25

*yatsı namazını camide kılan Erdoğan, mevlitte "Tebareke" olarak bilinen Mülk Suresini okudu.

*Piyalepaşa Cami İmamı Hilmi Emekli: "Başbakan Kuran okurken cemaat huşu içinde dinledi"

Haber: Gülseli ÖZDEMİR- Enver ALAS- Kamera: Hasan YILDIRIM- Zeki GÜNAL- Özgür ARSLAN/ İstanbul, DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü vefat eden annesi Tenzile Erdoğan için Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Caminde mevlit okuttu. Mevlit öncesi camide geniş güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, güvenlik önlemlerini yerinde inceledi. Camiye gelen çok sayıda vatandaşın üstleri arandı. Mevlit için camiye gelen Başbakan Erdoğan, yatsı namazını burada kıldıktan sonra annesi Tenzile Erdoğan için okunan mevlide katıldı.

ERDOĞAN, MÜLK SURESİNİ OKUDU

Başbakan Erdoğan, annesi Tenzile Erdoğan'ın ölümünün 7. günü dolayısıyla düzenlenen mevlitte, "Tebareke" olarak bilinen Mülk Suresi'ni okudu. Mevlide Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kızları Esra Albayrak ve Sümeyye Erdoğan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, RTÜK Başkanı Davut Dursun, İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dünürü Sadık Albayrak, işadamı Yıldırım Demirören, Adnan Polat, Şahin Özer, Ahmet Çalık, sanatçı Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre ile çok sayıda vatandaş katıldı. İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı'nın hatim merasimi duasıyla son bulan gecede, mevlide katılanlara cami avlusunda helva ve şeker dağıtıldı. Çevredeki bazı binalara "Başımız Sağ olsun", "Emanetin Emanetimizdir Tenzile Anne", "Sayın Başbakanımız Başınız Sağ olsun" yazılı afişler asılması dikkati çekti.

MEVLİT SONRASI TAZİYELERİ KABUL ETTİ

Başbakan Erdoğan, cami çıkışında vatandaşların taziyelerini kabul etti. Bir süre cami avlusunda vatandaşlarla görüşen Başbakan Erdoğan, daha sonra bir manavı ziyaret etti. Manav sahibi Hızır Yıldırım, "Başbakanımıza camide taziyede bulundum. Eşim de taziyede bulunmak istedi. Bende onu ilettim. Başbakanımız da geçerken manava uğradı. Eşim taziyelerini iletti. Ben 'bir çay ikram edeyim' dedim. 'Fazla vaktimiz yok' dedi. Bende bir koçan muz verdim. Afiyet olsun" dedi.

"CEMAAT HUŞU İLE DİNLEDİ"

Başbakan Erdoğan Kuran-ı Kerim okurken cemaatin huşu içinde dinlediğini belirten Piyalepaşa Cami İmamı Hilmi Emekli ise, "Başbakanın son derece güzel bir şekilde Kuran okuması bizi de mutlu etti. Bir hoca olarak okuyuşu mükemmel. Cemaatin huşu ile dinlemesi bizi çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, Ankara'YA HAREKET ETTİ

Başbakan Erdoğan, esnaf ziyaretinin ardından partisin Kızılcıhamam'da bugün başlayacak olan '18. İstişare ve Değerlendirme' toplantısına katılmak üzere Ankara'ya gitmek için Atatürk Havalimanı'na hareket etti. Başbakan Erdoğan'ı havalimanında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve diğer yetkililer uğurladı. Saat 23: 50'de havalanan Başbakan Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da eşlik etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Başbakan Annesi İçin Mevlit Okuttu *başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Geçtiğimiz Cuma Günü Vefat Eden Annesi Tenzile Erdoğan İçin Mevlit Okuttu. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement