Manisa Belediye Başkanı Ergün, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Manisa Belediye Başkanı Ergün, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Manisa Belediye Başkanı Ergün, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Manisa Belediye Başkanı Ergün, Haydi Muhtarlar Manisa'ya Projesi kapsamında Manisa'ya gelen Turgutlu ve Saruhanlılı muhtarlarla bir araya geldi.

28.11.2013 16:01  Güncelleme: 15:59

Manisa Belediyesi'nin hayata geçirdiği projeler ve Manisa'ya kazandırdığı hizmetler hakkında muhtarlara bilgi veren Başkan Ergün, "Manisa'da ayrım yapmadan her noktaya eşit hizmet götürdük. Yapacağız dediysek yaptık. Manisa değişiyor diyerek, mevcut bütçemize ve personelimize rağmen ilçelere, belde ve köylerimize de değişim yaşatmaya başladık" dedi.

Manisa Belediyesi, Haydi Muhtarlar Manisa'ya Projesi kapsamında Turgutlu ve Saruhanlı'nın köy ve beldelerinden gelen muhtarları ağırladı. Muhtarlara İl Genel Meclisi MHP Gurup Başkan Vekili Halil Turkut, İGM Meclisi Üyesi İlhami Dinçer, İGM Üyesi ve aynı zamanda Saruhanlı Belediye Başkan Aday Adayı Mesut Kesici, Turgutlu MHP İlçe Başkanı Osman Kulalı ile Saruhanlı MHP İlçe Başkanı Adnan Kesici eşlik etti. Sabah saatlerinde kente gelen heyetin ilk durağı Manisa Belediyesi tarafından kente kazandırılan Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan Mümin Özkasap Spor Tesisleri oldu. Tesis hakkında yetkililerden bilgi alan muhtarlar, Manisa Belediyesi tarihinin en büyük bütçeli yatırımı olan ve Gediz Kavşağı'nda yapımında sona gelinen Oto Terminal Binasını gezdi. Muhtarlar gezinin sabahki bölümünü Ulaşım Koordinasyon Merkezi ve Atatürk Gençlik Merkezi ziyareti ile tamamladı. Genç merkezinde halk oyunları ekibinin çalışmalarını izleyen muhtarlar, ayrıca seramik kursiyerlerinin çalışmalarını da inceleme fırsatı buldu. Manisa Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi'nde verilen öğle yemeğinde ağırlanan muhtarlar, Kültür Merkezi Belediye Meclis Salonu'na geçerek, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile bir araya geldi.

Güçlü Bir Belediye Oluşturduk

Turgutlu ve Saruhanlılı muhtarların alkışları eşliğinde salona giren Belediye Başkanı Cengiz Ergün, muhtarlarla tek tek selamlaştı. Davetlerine icabet eden muhtarlara teşekkür eden Başkan Ergün, göreve geldikleri günden bu yana Manisa'ya kazandırdıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Ergün şöyle konuştu, " Ege'nin yükselen yıldızı Turgutlu ile üzüm ve zeytiniyle tarımımızın gözbebeği Saruhanlı'nın değerli muhtarlarını Manisa'mızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum. Manisa Belediyesi olarak başlattığımız "Haydi Muhtarlar Manisa'ya" projemiz kapsamında sizlere kentimizde yaptığımız dev projeleri yakından inceleme fırsatı bularak, çalışmalarımızı paylaşabiliyoruz. Öncelikle geçen 4 yıl 8 aylık sürenin başlangıcında yani görevi devraldığımızda Manisa Belediyesi adeta borç batağında olduğunu hatırlatmak istiyorum. Geldiğimiz ilk ayda Türkiye'de borcu nedeniyle elektriği kesilen tek il belediyesi olduk. 96 trilyonluk borca karşılık 56 trilyonluk bir geliri olan Manisa Belediyesi'nde alacaklılar kapıda bekler hale gelmişti. Hızla bunun üzerine giderek, Manisa Belediyesi bütçesinde önemli rekorlara imza attık. İlk hedefimiz elbette Manisa Belediyesi'ni kendi ayakları üzerinde duran bir belediye haline getirmek oldu. İlk yıl 138 trilyon, sonra 168 trilyon ve bu sene 200 trilyonu geçecek duruma geldik. Şu anda Manisa Belediyesi yalnızca bir ayda 32 trilyon TL yatırım yapabilen bir güçtedir" dedi.

Kayıpları Kazanca Dönüştürdük

Manisa Belediyesi'ni borç batağından, dev projelere imza atan bir belediye haline getirmeleri sürecine değinen Başkan Ergün, en önemli nokta olan maddi kayıpları kazanca dönüştürdüklerinin altını çizerek şunları söyledi, "Bizim önceliğimiz geçmiş dönemden kalan araç kiralama yöntemine ivedilikle son vermek oldu. Manisa Belediyesi başkan yardımcılarının, birim müdürlerinin, şeflerin hizmetlerinde kullanılan ve aralıklarla kiralama bedeli ödenen araçları kullanmaktan vazgeçtik. Zamanında bunlardan her birine 4-5 Bin TL kiralama bedeli ödenmiş. Manisa Belediyesi 15 adet aracı kendisi aldı ve kullanıyor. Kısacası araç havuzumuzu yenileyerek, Manisa Belediyesi'nin kendi malı haline getirdik. Tasarrufa yönelik ikinci nokta da çöp toplama hizmetiydi. Firmalar yoluyla gerçekleştirilen çöp toplama hizmetini de tamamen kendi araçlarımız ve kendi elemanımızla yapmak suretiyle gerçekleştirmeye başladık.

Bunun öncesini bir düşünün. O günün şartlarında söz konusu firmaya yıllık 11 Milyon TL civarında bir bedel ödeniyormuş. Biz bu işin üzerine gittik ve 35 adetin üzerinde, içerisinde traktörden, çöp toplama aracına kadar farklı hizmet aracını barındıran 2,5 Milyon TL'lik yatırım yaptık. Bunu kendi şirketimiz bünyesinde gerçekleştirerek ayda 500 Bin TL tasarruf sağladık. Yine bir diğer akan musluk da Park Bahçe İşleri Müdürlüğü'nün hizmetleriydi. Bu hizmette firmaya 600 Bin TL'lik hak ediş vardı. Biz bunu kendi bünyemizde yapmaya başladık. Yine tasarruf sağladık. Bir başka en önemli disiplinimiz de Oto Terminal binasındaki araçların giriş-çıkış ücretleriydi. Aylık yaklaşık 75-80 Bin TL'lik geliri, terminale yaptığımız yeni kamera ve yazılım sistemleri ile 280 Bin TL'ye çıkardık. Bunlar kayıpları önlediğimiz en büyük noktalardı. Altını çizerek bahsettiğim kiralık araç, çöp toplama hizmeti ve park bahçe işlerinde elimize aldığımız disiplin, kısa süre içerisinde giderden çok gelire dönüştü. Kısacası kayıpları kazanca dönüştürdük"

Hizmet Atağına Geçtik

Manisa Belediyesi'nin mali durumumu kısa sürede toparlamalarının ardından Manisa'nın 57 mahallesine hizmet götürmeye başladıklarını ifade eden Başkan Ergün, "Bahsettiğim gibi kayıpları kazanca dönüştürmemizin ardından ivedilikle Manisamız'a hizmet yapmaya başladık. Gezinizde bir çoğunu yakından inceleme imkânı bulduğunuz projelerimizi birer birer hayata geçirmek için çalışmalar başlattık. Hizmetin küçüğü büyüğü olmaz diyerek, kentimizin ihtiyaçları doğrultusunda, savurganlık yapmadan yalnızca 3 yılda 100'ün üzerinde projeyi kentimize kazandırdık. Bunların yanı sıra 57 mahallenin altyapı ve asfalt çalışmaları, kamulaştırma çalışmaları, kaldırım, bordür, yağmur suyu drenaj hattı, asfalt gibi çalışmalarla, yeşil kuşak hatlarıyla Manisa'mızı yaşanabilir bir kent haline getirdik. Yaklaşık 2 milyon metrekare üst kaplama, 80 kilometre yağmur suyu hattı, 20 kilometre ana kanal hattı, 30 kilometre yeşil kuşak uygulaması ve bir yılda 280 bin ton asfalt kaplama rekoru kırıldı. Sanayisiyle ön planda olan kentimizin önemli sanayi sitesi olan Kenan Evren Sanayi Sitesi'ne de 30 yıldır yapılmayan yatırımların tamamını ulaştırdık. En önemli çalışmalarımızdan biri de Ulaşımda Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirerek, Manisa'lı halkımızın daha modern araçlarla şehir içinde ulaşım hizmetlerini almalarını sağladık. Okullarımızın, camilerimizin çevre düzenlemelerini ve aydınlatmalarını Manisa Belediyesi olarak yaptık. Camilerde temizleme çalışması başlatarak, cemaatimizin ibadetlerini hijyenik ortamlarda yapmasını sağladık" diye konuştu.

Hizmetler İl Geneline Yayılacak

Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte il genelinde yapılması mümkün olacak çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi veren ve muhtarların sorularını yanıtlayan Başkan Ergün şunları söyledi, "Elbette büyükşehir demek büyük bütçe demektir. Büyük bütçe ile de Manisa'nın tüm köylerine, beldelerine özellikle ulaşım ve çevre sorunlarına yönelik hizmetler götürülecek. Fakat biz şimdiden mevcut bütçemiz ile elimizden gelen imkanlarla belde ve köylerimize hizmet götürüyoruz. Parke taşı, oturma bankı, otobüs durağı, cami aydınlatmaları gibi ilk etapta ihtiyaç olan her ne varsa hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum ki belde ve köylerimize götürdüğümüz hizmetlerin tamamı büyükşehir bütçesine sahip olmayan Manisa Belediyesi'nin bütçesi ile yapılmaktadır. Büyükşehir bütçesiyle yapılacak olan hizmetleri düşününce, oldukça önemli hizmetleri alacağınızı belirtmek isterim. Planlamalardan tutun ulaşım sorunlarına kadar her türlü çevresel sorun büyükşehir ile birlikte çözüme kavuşacak" dedi.

Sözlerimizin Arkasında Durduk

Konuşmasını mevcut Manisa Belediyesi bütçesi ile Saruhanlı ve Turgutlu'ya götürdükleri hizmetler hakkında hatırlatmalarda bulunarak devam eden Başkan Ergün, "Saruhanlı belde ve köylerimize toplam 25.541 metre kare parke taşı gönderdik. Toplam 110 adet oturma bankı hediye ettik. Büyükbelen, Koldere ve Mütevelli beldelerimizde cami aydınlatmaları yaptık. Turgutlu belde ve köylerimize ise toplam 6 bin 200 m2 parke taşı gönderdik. Toplam 96 adet oturma bankı hediye ettik. Helali hoş olsun, halkımız güle güle kullansın diyorum. Elbette bu hizmetlerin devamı artarak gelecek. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana Manisa Merkez'de 57 mahalleye nasıl ayrım yapmadan hizmet götürdüysek, bu hizmetleri Merkez'de olduğu gibi ayrım yapmadan, il geneline yaymak boynumuzun borcu olsun. Şahsım ve Manisa Belediyesi olarak halkımıza verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. Yapacağız dediysek yaptık.

Manisa'ya en uzak beldelerimizden, en yakın ilçelerimize kadar çok sayıda hizmet talebi alıyoruz. Elbette mevcut bütçemiz ve personelimizle hepsine yetişmemiz mümkün olmuyor. Ama elimizden geleni yaptık, hala da yapmaya devam ediyoruz. Planlarımız ve programlarımız dahilinde nerede bir ihtiyaç varsa tespit edip, ivedilikle karşılık vermenin gayretindeyiz. Allah nasip ederse Manisa'yı ilçeleri, köyleri ve beldeleriyle daha iyi yerlere taşıyacağız" dedi. Turgutlu MHP İlçe Başkanı Osman Kulalı ile Saruhanlı MHP İlçe Başkanı Adnan Kesici de Cengiz Ergün başkanlığındaki Manisa Belediyesi'nin başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ederek, kendilerini ağırladıkları için teşekkür etti. Konuşmaların ardından Başkan Ergün, muhtarların büyükşehire yönelik sorularını yanıtladı.

Muhtarlardan Başkan Ergün'e Teşekkür

Meclis salonundaki toplantı muhtarlara çeşitli hediyeler takdim edilmesinin ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi. Muhtarlar Manisa'da çok iyi ağırlandıklarını, ziyaret ettikleri projeleri büyük beğeni ile incelediklerini ifade ederek, önemli çalışmaları Manisa'ya kazandırdıkları için Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti. Saruhanlılı ve Turgutlulu muhtarların Manisa ziyareti Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nun gezilmesi ile devam etti. Daha sonra Meclis Salonu'ndan ayrılan muhtarlar, yapımı devam eden Kent Park'ta incelemelerde bulundu, Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu gezdi. Muhtarlar, görkemli projeler arasında yer alan Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı'ndan geçerek, ilçelerine uğurlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Manisa Belediye Başkanı Ergün, Muhtarlarla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement