Başkan Karaosmanoğlu'ndan 19 Mayıs'ta yoğun mesai - Son Dakika
Güncel

Başkan Karaosmanoğlu'ndan 19 Mayıs'ta yoğun mesai

Başkan Karaosmanoğlu\'ndan 19 Mayıs\'ta yoğun mesai

Başkan Karaosmanoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda yoğun bir mesai yaparak halkın her kesimiyle bir araya geldi.

20.05.2016 11:27  Güncelleme: 11:30

Çevresiyle güzelleşen, sanayisiyle ve ekonomisiyle büyüyen Kocaeli'nin Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda halkın her kesimiyle bir araya geldi. Ailelerin huzurlu sofralarından, gençlerle sohbetlere, dernek ziyaretlerinden, spor organizasyonlarına konuk olan Başkan Karaosmanoğlu, samimi konuşmaların yanı sıra günlük hayata dair yeni önerileri de dinledi. Büyükşehir sınırlarının tüm kenti kapsaması ve yetkilerin artırılmasıyla Kocaeli'nin her noktasına hizmet üretmek için büyük yatırımların öncüsü olduklarını birlikteliklerde ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Sosyal yaşama dair halkımıza kazandırdığımız yeşil alanlar ve mekânlarla vatandaşlarımızın daha yaşanabilir kentte hayatlarını sürdürmeleri için ekibimizle çalışıyoruz. Parklar hayatın ve şehirlerin kalbidir. Çalışanlarımız bu güzellikleri korumak ve gençlerin yaşam alanlarını daha fazla çoğaltmak için çok emek sarf ediyorlar" ifadelerini kullandı.

HAYAL ETTİKLERİMİZİ VATANDAŞIMIZ İÇİN YAPIYORUZ

Giderek ivme kazanan, yenilenen ve gelişen bir kent olduklarını 7'den 70'e her vatandaşla sohbetinde vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Çevresiyle sanayisiyle barışık bir Kocaeli'yi, yani özlediğimiz ve hayal ettiğimiz kenti el birliğiyle yeni baştan birlikte inşa ettik. Bu başarı da sizler güzel kardeşlerimizin payı var. Bu kentin yenilenen her bir metresinde vatandaşımızın alın teri var. Ailelerinizde uyum ve huzur nedenli önemliyse yerel yönetimlerde de halkımızla ortak hareket etmemiz bizleri bugünlere getirdi. Çok şükür çabalarımızın karşılığını sizlerin dualarıyla alıyoruz" diye konuştu.

ARITMA TESİSLERİMİZ HARIL HARIL ÇALIŞIYOR

İzmit Körfezi'ne dökülen atık suların arıtılması konusunda İSU Genel Müdürlüğümüzün çok önemli çalışmaları ve yatırımları olduğunu da ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, "Halkımızın sahillerimize teveccühünün oluşmasında arıtma tesislerimizin çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Üretimin ve sanayinin olduğu bu kentte bu denli bir başarı sayesinde halkımız deniziyle buluştu. Kocaeli'de artık mavi bayraklı üç plajımız var. Bunların hepsi halkımızın hizmetindedir" diyerek vatandaşlara bilgi verdi. Hayatın zorluklarına karşı direnmede ailelerimizde en önemli payın kadınlarımızda olduğunu da vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, "Geleceğimiz olan nesiller yetişmesinde siz değerli kadınlarımızın büyük bir rolü var. Sizlerin gayreti ve emeği geleceğimizin sahipleri olan altın neslin yetişmesi için çok önemlidir. Çocuklarımıza gereken önemi ve hassasiyeti hep birlikte göstereceğiz'' dedi.

GENÇLERE ÖZEL İLGİ GÖSTERDİ

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, zamanlarını Seka Park'ta geçirerek arkadaşlarıyla birlikte güzel bir gün geçiren gençlere de özel bir ilgi gösterdi. 19 Mayıs Gençlik Bayramı nedeniyle sahili dolduran gençlerle sohbet ederek kendisinden beklentileri soran Başkan Karaosmanoğlu, "Tam 97 yıl önce bugün, adeta bugünün rotasını çizen bir gemi Karadeniz'in hırçın dalgalarını aşıp, Samsun'da Anadolu'yla buluşmuştu. Osmanlı ordusunun genç bir subayı Atatürk, işgale uğramış bir imparatorluktan, yeni bir ülke, yeni bir gelecek kurmak için, Anadolu'ya ilk adımını bugün atmasının ne kadar önemli olduğunu sizler ve arkanızdan gelen kuşaklar çok iyi kavramalıdır" dedi.

TARİHİMİZİ İYİ ÖĞRENİN VE ASLA UNUTMAYIN

Karanlıklara meydan okumak, imkânsızlıkların üzerine cesaretle gitmek, dünya arenasında Türkiye'yi yükseltmek gençlerimizin en önemli bir görevi olduğunun altını çizen Başkan Karaosmanoğlu, "Geleceğimize daha iyi bir ülke, barış ve huzur için de bir dünya bırakmak için, tarihimizi iyi öğrenerek ve asla unutmayarak yaşamlarımızı sürdürmeliyiz. Sizler çalışacak, öğrenecek, üretecek, düşünecek ve özgür fikirlerinizle ülkemize çağlar atlatacaksınız" ifadelerini kullandı.

GENÇLER TARİHİMİZDE BAŞROLDEYDİ

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle gençlerle buluşan, ülke ve kent üzerine düşüncelerini dinleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "19 Mayıs aziz milletimizin zulme, haksızlığa ve işgale başkaldırısında; hayatının baharındaki o zamanki gençler başroldeydi. Onları cepheye gönderen analar, bir düğüne gönderir gibi, ellerine kına yakmışlardı. Onlar kınalı kuzulardı. Cepheden cepheye yokluk, kıtlık, darlık, açlık içinde, insanüstü bir gayretle çabaladılar. Kimi gazi oldu, kimi şehit. Bizim hayal kurabilmemiz, bizim sevdaya düşebilmemiz, bizim rahat edebilmemiz için. Gövdelerini kurşuna siper ettiler. Analar ağladı, babalar ağladı, sevgililer ağladı, Türkiye ağladı. Ama herkes, İstisnasız herkes, "Vatan sağ olsun dedi. Ve vatanımız bugünlere kadar geldi" diyerek hatırlatmalarda bulundu.

Enerjiniz VE dinamizminizle ülkemiz sürekli kalkınsın

Gençlerle sohbetlerinde genç bir nüfusumuz var, dünya tarihine göre oldukça genç bir ülkeyiz diyen Başkan Karaosmanoğlu, "Ama köklerimiz çok derinde. 5000 yıl ötesinden geleceğe ışık tutuyoruz. Kökü mazide, dalları büyük bir medeniyetimiz var. 2023 ve 2071 Büyük Türkiye hedeflerimiz var. Sevgili gençler, sizden bir ricam var, ders çalışırken, iş yaparken, proje üretirken, hayal kurarken, kanlarıyla bu toprağı vatan yapan o gençleri unutmayalım. Onların, O aziz hatıralarına layık olalım. Ümit ediyor ve diliyorum ki, Aranızdan; Bilimin, sporun, siyasetin, sanatın Fatihleri, Ak Şemsettinleri, İbn-i Sinaları, Piri Reisleri, Yavuz Selimleri ve Mustafa Kemalleri çıksın. Gençlik neşeniz hiç bitmesin. Enerjiniz, hayalleriniz, dinamizminizle ülkemiz sürekli kalkınsın. Anaların yüzünden tebessüm, babaların gönlünden gurur eksik olmasın" diyerek duygularını ifade etti. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra gençlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

ARTVİNLİLERE DE KONUK OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Doğu Kışla Parkı içerisinde oluşturulan Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneğinin merkez binasını da ziyaret etti. 22 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek açılış öncesi merkezi ziyaret eden Karaosmanoğlu'na, dernek başkanı Mikail Kalyoncu eşlik etti. İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammed Saraç'ın da bulunduğu ziyarete daha sonra AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, ilçe belediye başkanları İsmail Baran, Hüseyin Üzülmez, Mehmet Ellibeş ve Ünal Köken de katıldı. Hayırlı olması ve güzel hizmetler verilmesi dileğini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "İnanıyorum ki; halkımız ve hemşerilerimiz buradan güzel bir hizmet alacaklar. Artvin kültürü yaşayacak, ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacaksınız" açıklamasını yaptı.

AK GENÇLERİN TURNUVASINA DA KATILDI

AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından başlatılan gençlik turnuvasının finali 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda yapıldı. Final öncesi yapılan gösteri maçının başlama vuruşunu AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan'la yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kısa bir sürede karşılaşmayı seyretti. Derince ve Kartepe İlçe Gençlik Kolları arasında oynanan final maçı sonrasında Derince İlçe Gençlik Kolları şampiyon olarak 1'incilik kupasını aldı. Final maçı Derince ile Kartepe İlçe Gençlik Kolları arasında gerçekleştirildi. Zorlu maç sonucunda rakibi Kartepe İlçe Gençlik Kollarını 8-4 yenen Derince İlçe Gençlik Kolları turnuvanın şampiyonu oldu. Başkanlar daha sonra tüm takımları tebrik etti.

GENÇLİĞİMİZ GELECEĞİMİZDİR

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, daha sonra 1200 rakımlı Diriliş Kampını da ziyaret etti. Gençlerle buluşan ve öğrencilerle bol bol sohbet eden Başkan Karaosmanoğlu, her zaman ki gibi ok atmayı da ihmal etmedi. Gençlik üzerine çok önemi çalışmalar yaparak, sosyal sorumluluk noktasında kendisine görev üstlenen Başkan Karaosmanoğlu, "Gençliğimiz geleceğimizdir. Bu bilinçle Büyükşehir'de ki hizmetlerimize yön veriyoruz. Geleceğin güçlü Türkiye'sinde gençlere çok önemli göreler düşecek" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Karaosmanoğlu'ndan 19 Mayıs'ta yoğun mesai - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement