Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: "Onlar, Türkiye'yi İran Gibi Devirebileceklerini, Güney Amerika... - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: "Onlar, Türkiye'yi İran Gibi Devirebileceklerini, Güney Amerika...

Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda bulunmaya devam etti.

01.08.2016 04:41

Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki için meydanlarda bulunmaya devam etti.

Erzurum'da Yakutiye Kent Meydanı'nda demokrasi nöbetinin 17. gününde toplanan vatandaşlar, FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek ellerinde bayraklarla marşlar okudu.

Meydanda kurulan platformda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda her yaştan binlerce kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

Demokrasi nöbetine katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'dan beri Türkiye'nin ayakta olduğunu, bu millete karşı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisindeki bir grup hain, katil ve eşkiya tarafından pusu kurulduğunu ve Allah'ın onlara müsaade etmeyerek tezgahlarını başlarına geçirdiğini söyledi.

Malkoç, bunların yurt dışından destekçilerinin olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Onlar, Türkiye'yi İran gibi devirebileceklerini, Güney Amerika ülkeleri gibi, Mısır gibi zannettiler ama unuttukları bir şey vardı o da feraset ve basiret sahibi Recep Tayyip Erdoğan'dı. Onun arkasında duran Erzurum'un yiğitleri, Karadeniz'in uşakları, Anadolu'nun mert insanları vardı. Sizlerin bu duruşunuz var ya, sapasağlam kale gibi duruşunuz var ya tıpkı Alparslan Gazi'nin Malazgirt'te duruşu gibi. İşte siz buna benziyorsunuz. Biz bu topraklarda bin yıldan beri varız ve inşallah kıyamete kadar da var olacağız, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde bunlar gibi ne zındıklar gördük. Hepsinin üstünden geldik ve bunun da üstünden geleceğiz. Sizler bu duruşunuzla, milli iradeye sahip çıkmanızla sadece bizim ülkemizi temsil etmiyorsunuz, bütün insanlığı ve İslam aleminin sağlamlığını temsil ediyorsunuz. Aramızda çok farklı siyasi partilere mensup olanlar var. Bu olay çıktıktan sonra tankları, uçakları, eşkiyayı durdurmak için omuz omuza safları sıklaştırdık ve bunların üstlerine yürüyoruz. İşte türk milletinin en büyük özelliği budur."

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da milletin üstünden jetlerle, helikopterlerle alçak uçuşlar yapılarak millete alçakça saldırıldığına işaret ederek "Hiçbir hedef gözetmediler. Dolayısıyla bu milleti hafife aldılar. Büyükler, 'Alışmış kudurmuştan beterdir' derler. 60'ta, 70'te, 80'de, 28 Şubat'ta ondan sonra peş peşe tam 7 defa cumhuriyet mitingiyle, MİT'e darbeyle, kapatma davasıyla, e-muhtırayla, 6-8 Ekim Kobani bahanesiyle ahlaksızlar hiç durmadılar ve bu millete hiç aman vermediler. Onun için gına gelen millet yeter artık diyerek, tankın önüne çıkarak, mermiye kafa atarak bu ülkede tarih yazdı, destan yazdı ve o destanı 17 gündür meydanlarda gözünü kırpmadan, bir adım geri çekilmeden hınca hınç kutlamaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Programa, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı ile Orhan Deligöz, AK Parti İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: "Onlar, Türkiye\'yi İran Gibi Devirebileceklerini, Güney Amerika...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Malkoç: 'Onlar, Türkiye'yi İran Gibi Devirebileceklerini, Güney Amerika... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement