Dagf 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Dagf 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Dagf 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Erzurum'da, DAGF 1. Olağan Genel Kurulu, 6 ilin cemiyet başkanları ve federasyon delegelerinin katılımıyla yapıldı

01.11.2013 18:43

Erzurum'da, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu (DAGF) 1. Olağan Genel Kurulu, 6 ilin cemiyet başkanları ve federasyon delegelerinin katılımıyla yapıldı.

Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti'nin öncülüğünde, Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti, Iğdır İletişim ve Gazeteciler Cemiyeti, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti, Muş Gazeteciler Cemiyeti ve Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nin katılımıyla 26 Temmuz'da Erzurum merkezli olarak kuruluşu gerçekleştirilen DAGF'nin 1. Olağan Genel Kurulu Erzurum'da gerçekleştirildi.

Divan Başkanlığını Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Ahmet Genç'in yaptığı genel kurula, federasyonu oluşturan 6 ilin gazeteciler cemiyeti başkanları ile federasyon delegeleri katıldı.

Genel kurulda konuşan Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Kurucu Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ve Türkiye'nin diğer bölgelerinde kurulan federasyonlar ve gerekçeleri hakkında genel kurulu bilgilendirdi.

Bölgesel federasyonlarla basın emekçilerinin ve yerel medyanın içinde bulunduğu sorunların daha etkin biçimde çözüme ulaştırılacağını belirten Özsoy, bölge medyasının dayanışma içinde hareket ederek bölgesel sorunlara çözümler aranacağını kaydetti.

DAGF 1. Olağan Genel Kurulu'nda tek liste ile girilen seçimler sonucunda, genel başkanlığa Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Özsoy seçildi. Yönetim, Denetim, Onur ve Yüksek İstişare kurullarının üyelikleri ve konfederasyon delegeliklerine bölge illerinden genel kurula delege olarak katılan gazeteciler getirildi.

Özsoy, seçimin ardından yaptığı konuşmasında, genel kurula teşekkür ederek, bölgedeki basın emekçilerinin sorunlarının çözümünde geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük çaba harcanacağını, bölge illerindeki basın kuruluşları arasında köklü işbirliği ve dayanışmanın sağlanacağını ifade ederek, genel kurullarını bitiren ve bitirme sürecinde olan Erzincan, Van, Elazığ, Ardahan, Bitlis, Hakkari, Bingöl ve Tunceli'nin de Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu'na katılacağını ifade etti. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dagf 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement