Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- ERDOĞAN: (HOLLANDA'DAN UÇUŞ İPTALİ) SENİN UÇAKLARIN BAKALIM TÜRKİYE'YE NASIL GELECEKCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,"16 Nisan'dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız""Sen istediği kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma. Bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek.

11.03.2017 14:24

1- ERDOĞAN: (HOLLANDA'DAN UÇUŞ İPTALİ) SENİN UÇAKLARIN BAKALIM TÜRKİYE'YE NASIL GELECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"16 Nisan'dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız"

"Sen istediği kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma. Bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek. Tabi ben burada diplomasiyi konuşuyorum, vatandaşların seyahatini değil"

"Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak, bunlar nazi kalıntısı, bunlar faşist bunu böyle biliniz"

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar'da katıldığı toplu açılış töreninde Hollanda'nın uçuş iptali kararını değerlendirdi.

Erdoğan, "Bugün Dışişleri Bakanımız Hollanda'da vatandaşlarımızla buluşma programına gidecekken kendisine 'uçuşa yasak' haberi geldi. Düşünün Türkiye'nin Dışişleri bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidiyor, Hollanda 'uçuşa yasak' notasını geçiyor. Hollanda bir sıçrarsın iki sıçrasın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da. İstediğini kadar baskı yapın, teröristleri ülkenizde besleyin büyütün bunların hepsi size ters olarak geri dönecek. ve bunlara yönelik şüphesiz ki bizler 16 Nisan'dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız. Biz sabırlıyız" dedi.

"BUNLAR NAZİ KALINTISI, BUNLAR FAŞİST BUNU BÖYLE BİLİNİZ"

Erdoğan, "İşte şu anda Bağcılar'ın insanları buradan Hollanda'ya notasını veriyor. Sen istediği kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma. Bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek. Tabi ben burada diplomasiyi konuşuyorum, vatandaşların seyahatini değil. O ayrı bir konu. Bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir onu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak, bunlar nazi kalıntısı, bunlar faşist bunu böyle biliniz. Bugün bizi Hollanda seyrediyor, Bağcılar'ı seyrediyor. Biz burada bir şehir toplantısı yapmıyoruz, ilçe toplantısı yapıyoruz. ve Bağcılar ilçesinden Almanya bizi izliyor şu anda. Fransa'daki Türkler izliyor, İskandinav ülkeleri izliyor. 16 Nisan için selam olsun" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------

Erdoğan'ın açıklamaları

=============================

2- CİNDORUK: KENTSEL DÖNÜŞÜM GİBİ ANAYASA DÖNÜŞÜMÜ YAPILAMAZ

KILIÇDAROĞLU, CİNDORUK'U ZİYARET ETTİ

Haber-Kamera: Özgür EREN - İSTANBUL DHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk'u evinde ziyaret etti. Ziyaret sonrası Kılıçdaroğlu ile Cindoruk açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Kendisinin görüşleri bizim için son derece önemli" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de demokrasinin büyümesi için katkılar vermiştir. Onun görüşleri bizim için çok önemlidir" diye konuştu.

"SAKİNCE DE GEÇİŞTİRİLEMEZ"

Cindoruk da referanduma değinerek, "Devletimiz ve milletimiz karanlık günlerden geçiyor. Bu öneri Türkiye Cumhuriyetinin temel direklerini kökünü kazıyan ve kazıması muhtemel büyük bir olaydır. Sakince de geçiştirilemez. Halktan daha vatansever olunamaz. Halk yurt severdir bu meseleyi çözeceğine inanıyorum" dedi.

" BİR KİŞİNİN PROJESİYLE BİR DEVLETİN REJİMİ DEĞİŞTİRİLEMEZ"

"Kentsel dönüşüm gibi anayasa dönüşümü yapılamaz" diyen Cindoruk, "Bizim anayasamız cumhuriyetin temelini meclis aracılığıyla yerleştirildiğini ifade eder. Meclise yapılan bu ağır saldırıyı kınıyorum. 12'nci cumhurbaşkanı 'benim projem' diyor. Bir kişinin projesiyle bir devletin rejimi değiştirilemez. Türk halkı bu çirkin teklifi reddedecektir. Birlikte siyaset yaptığımız oy kullandığımız bütün vatandaşlara ve onların çocuklarına çağrıda bulunuyorum; Hayır deyin" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Kılıçdaroğlu ve Cindoruk'un açıklaması

-Detaylar

11.03.2017 - 13.17 Haber Kodu : 170311069_

======================

3- BAŞBAKAN YILDIRIM, BELEDİYE VE AK PARTİ İLÇE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞTÜ

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Başbakan Binali Yıldırım, AK Partili İstanbul İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti İstanbul İlçe Başkanları ile görüştü.

Başbakan Binali Yıldırım saat 11.30'da Sütlüce'deki AK Parti İl Başkanlığı binasına geldi. Yıldırım'ı kapıda AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ve Mustafa Ataş ile AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci karşıladı. Başbakan Yıldırım burada İstanbul İlçe Belediye Başkanları ve AK Parti İstanbul İlçe Başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi.

Basına kapalı olarak yapılan görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

(EK GÖRÜNTÜ)

-Yıldırım'ın AK Parti'den çıkışı

-Yıldırım'ın konvoyu

-Genel ve detaylar

(GEÇİLEN GÖRÜNTÜ)

-Yıldırım'ın konvoyunun gelişi

-Yıldırım'ın araçtan inmesi

-Yıldırım'ı karşılayanlar

-Yıldırım ve beraberindekilerin binaya girişi

-Genel ve detaylar

11.03.2017 - 12.17 Haber Kodu : 170311051

============================

4- KARGOYLA MISIR'A SİLAH PARÇALARI YOLLAYAN 1 KİŞİ YAKALANDI

5 bin 444 silah parçası ele geçirildi.

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir kargo firmasından Mısır'a silah parçaları yollanacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri, Mısır uyruklu K.H.A.(42)'nın iki ilçede aynı kargo firmasından farklı paketler yollanmaya çalışıldığını belirleyerek geçtiğimiz salı günü eş zamanlı operasyon düzenledi. Kargo firmalarına yapılan baskında polis ekipleri şüpheli K.H.A.'yı Fatih'te yakalayarak gözaltına aldı. Ekipler, yollanan kolilerde yapılan aramalarda ahşap kabza, nişangah, emniyet kilidi, tabanca horozu, tetik tertibatı ve şarjör gibi toplam 5 bin 444 silah parçasını ele geçirdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan K.H.A. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Görüntü Dökümü

----------

(Polis Kamerası)

-Silah parçalarından görüntü

-Sergiden görüntü

-Genel ve detaylar

11.03.2017 - 13.32 Haber Kodu : 170311077

============================

5- TÜRK HACKERLAR ÜSKÜDAR'DA TOPLANDI

Haber-Kamera: Ali AKSOYER-Hakan TARHAN/İSTANBUL,

Evimizdeki internete bağlı cihazların bizi izleyebileceğinin ortaya çıktığı bu günlerde Türkiye'nin 'Beyaz şapkalı" hackerları Üsküdar'da toplandı. Sosyal medya üzerinde 'Cezeri Siber Güvenlik Akademisiö adıyla örgütlenen hackerlar, yapılan konferansta kötü yazılımlarla nasıl başa çıkalacağını tartıştılar. Akademinin kurucularından Siber Bilgi Güvenliği Uzmanı Osman Doğan 'Türkiye'nin siber güvenlik alanında yerli yazılıma yönelmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan Şifreleme ve Kripto uzmanı Sibel Kara ise 'Evimizdeki internete bağlı her cihaz bize yönelik bir tehdit olabilir. Bu nedenle şifrelemeye çok dikkat etmek gerekiyor" dedi.

"BEYAZ ŞAPKALI" HACKERLAR TOPLANDI

Üsküdar, Bağlarbaşı, Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Türkiye'nin her yerinde gelen Siber güvenlik uzmanları ve kendilerine 'Beyaz Şapkalı" hackerlar olarak adlandırılan çok sayıda kişi katıldı. Toplantıya katılan hackerlar, yerli yazılımlar, kriptoloji, Ulusal Güvenlik çözümleri, evdeki internete bağlı akıllı cihazların kötü yazılımlardan korunması konusunda gün boyu fikir alışverişinde bulundular.

"KÖTÜ HACKER OLACAKLARINA ONLARI SİBER GÜVENLİK UZMANI YAPIYORUZ"

Cezeri Siber Güvenlik Akademisinin kurucusu Osman Doğan, internetin ve akıllı cihazların hayatımızın her alanına girdiği günümüzde insanların, kurumların ve devletin çok dikkatli olması gerektiğini söyleyerek 'Bizler tamamen gönüllüyüz. İnternet ortamında oluşturduğumuz sınıflarda hiçbir ücret almadan personel yetiştirmeye çalışıyoruz. Kendi başlarına kaldıklarında kötü birer hacker'a dönüşebilecek arkadaşlarımızı eğiterek birer uzman haline getiriyoruz" dedi.

"YAKTIĞINIZ ATEŞLE YEMEKTE YAPABİLİRSİNİZ, ORMANI DA YAKABİLİRSİNİZ"

Siber Bilgi Güvenliği Uzmanı Osman Doğan 'Bir ateş yaktığınızda yemek yapabilirsiniz. Ancak aynı ateşle ormanı'da yakabilirsiniz. Beyaz Şapkalı hackerlarla, siyah şapkalı hackerların farkı bu kadar büyük" dedi.

EVİMİZDEKİ "AKILLI" CİHAZLARA DİKKAT ÇEKTİ

Geçtiğimiz günlerde Wikilieaks'te yayınlanan CIA'in siber savaş taktiklerini açığa vuran belgelerle ilgili konuşun Osman Doğan 'Evimizdeki internete bağlı buzdolapı, televizyon, çamaşır makineleri kötü yazılımlarla sahibine karşı birer silaha dönüşebilir. İnternete bağlı her türlü cihaza kötü yazılım yüklenebilir. Bunun olduğunu da zaten bu belgelerden görebiliyoruz" dedi.

KRİPTO UZMANI SİBEL KARA "ŞİFRELEME ÇOK ÖNEMLİ"

Öte yandan Şifreleme ve Kripto uzmanı Sibel Kara evimizdeki cihazlarla alabileceğimiz önlemleri açıkladı. Sibel Kara 'Bu konuda en önemli adım. Kulladığımız internet bağlantısının şifresidir. Buna çok önem vermeliyiz. Mutlaka çok uzun, küçük büyük harfler hatta noktalama işaretlerinden oluşan bir şifremiz olmalı. Bu şifre kırıldığında artık yapacak bir şey kalmıyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Konferanstan görüntü

-Doğan ile röp.

-Kara ile röp.

-Detaylar

11.03.2017 - 12.59 Haber Kodu : 170311062

========================

6- İSTANBUL'DA SON 1 AYDA UYUŞTURUCU OPERASYONLARINDA ELE GEÇİRİLENLER

Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul'da son 1 ayda yaptığı 80 operasyonda, 1 ton 128 kilo uyuşturucu madde ve 279 bin uyuşturucu hap ele geçirdi.

Operasyonlarda gözaltına alınan 150 kişi tutuklandı.

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, son bir ayda İstanbul genelinde yaptığı 80 operasyonda 1 ton 128 kilo 353 gram uyuşturucu madde ile 279 bin 31 tane ecstasy ve captagon hap ele geçirdi.

İŞTE O UYUŞTURUCU MADDELER

Polis ekipleri yaptığı baskınlarda, 1 ton 97 kilo 559 gram esrar, 5 kilo 207 gram eroin, 1 kilo 631 gram kokain, 4 kilo 554 gram afyon sakızı, 18 kilo 614 gram bonzai, 788 gram amfetamin, 21 bin 8 tane ecstasy hap ile 258 bin 23 captagon adı verilen uyuşturucu hap ele geçirildi.

150 KİŞİ TUTUKLANDI

Ekipler yaptığı 80 operasyonda toplam 250 kişiyi gözaltına alırken, bunların 150'si çıkartıldıkları mahkemeler tarafından tutuklandı. Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı operasyonlara ilişkin arşiv görüntülerini basın mensuplarıyla paylaştı.

Görüntü Dökümü

---------

(POLİS KAMERASI)

-Polis ekiplerinin arama yapması

-Özel harekat ekiplerinden görüntü

-Polis helikopterinden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

=============================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement