Egeli Turizmcilerden Londra Çıkartması - Son Dakika
Güncel

Egeli Turizmcilerden Londra Çıkartması

Egeli Turizmcilerden Londra Çıkartması

İngiltere'nin başkenti Londra'da, devam eden dünyanın en büyük 2'inci turizm fuarı World Travel Market'e Egeli turizmciler çıkartma yaptı.

09.11.2011 18:12

İngiltere'nin başkenti Londra'da, devam eden dünyanın en büyük 2'inci turizm fuarı World Travel Market'e Egeli turizmciler çıkartma yaptı. Fuar'da EXPO 2020 adayı olan İzmir'in tanıtımına büyük önem veriliyor. İzmir Vali Yardımcısı Tunçsu, ' İzmir için ne kadar emek verirsek o kadar başarı sağlarız.EXPO 2020 adayı olarak İzmir'in tanıtımı için kamu olarak büyük destek veriyoruz' dedi.

Türkiye, Londra'daki World Travel Market'te bin metrekare ile en büyük standı aldı. Exel fuarına bu yıl özellikle Ege Bölgesi turizmcilerinden büyük katılım gerçekleşti.

Fuara Kuşadası, İzmir, Muğla, Bodrum, Marmaris ,Didim,, İzmir ve Aydın'dan çeşitli oteller ve tur operatörleri katıldı. İzmir'i temsilen, İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamacıları Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, İzmir Ticaret Odası Fuarcılık Masası Uzmanı Aykut Terzioğlu da yer aldı.

VALİ YARDIMCISI TUNÇSU: 'KAMU OLARAK BİZ DE DESTEK VERİYORUZ'

İzmir'in tanıtımı için daha fazla birebir görüşmenin şart olduğunu ifade eden İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu, 'Biz ne kadar emek sarf edersek o kadar başarı sağlayacağız. Bu kadar yüklü gelmemizin sebebi İzmir, EXPO 2020 adayı olarak ortaya çıkınca buradaki tanıtımda mutlaka ağırlığını göstermesi gerekiyor diye düşündük. Sektörü destekleyerek kamu olarak bizde desteğimizi sunmaya geldik.' dedi.

TERZİOĞLU: İNGİLTERE'DE İzmir HİÇ TANINMIYOR?

Fuarda İzmir Ticaret Odası'nı temsilen bulunan İTO Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslarasrası Ornagizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı Aykut Tezioğlu da, İzmir'in turizmde hakettiği yerde olmadığını belirterek, 'İzmir hiç tanınmıyor. Ticaret odasının yaptığı anketlerde 'İzmir tanınmıyor' diye bir sonuç ortaya çıktı. EXPO ile İzmir atağa geçti. Bundan sonraki çalışmalarda İzmir'in görsellerle tanıtılması gerekiyor. Ön planda hep Antalya var. Bundan sonra ne yapacağımıza bakmak lazım. Londra'da otobüslerin üzerinde İzmir'i de görmek istiyoruz. İzmir hakettiği yerde değil geride kaldı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İzmir'den aday olması İzmir için büyük şans? şeklinde konuştu.

İngilizlerin İzmir'i tercih etmeleri için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını ifade eden Terzioğlu, ' Türkiye yükselen bir trend, İzmir Kuşadası ve Çeşme destinasyonları da iyi bir yere gelecek, bundan hiç kuşkumuz yok. Fuardan çok umutluyuz beklentimiz yüksek. Ticaret Odası olarak neler yapabiliriz bunu rapor edeceğiz. Turizmciler olarak elimizden geleni yapıyoruz' dedi.

ETİK BAŞKANI İŞLER: '2020 EXPO'YA HAZIRLIK YAPIYORUZ'

2011 yılı içerisinde İngiltere pazarında büyük bir düşüş yaşandığına işaret eden Ege Turistik İşletmeciler ve Konaklamacıları Birliği (ETİK) Başkanı İşler de, '2011 yılında İngiltere pazarında Ege'de eksi 14 gibi bir düşüş oldu. Bu düşüşün en önemli sebepleri; İngiltere'de yaşanan ekonomik kriz ve sterlinin gerçekten diğer para birimleriyle birlikte Türkiye'de değer kazanmamış olmasıydı. Ama buna rağmen İngiltere pazarı bizim için çok önemli bir pazar. Geçmiş yıllarda Almanya pazarından sonra ikinci sıradaydı, ilk defa 2011 de 4.sıraya düştü. Ancak çok büyük bir pazar olduğu için özellikle Ege sahillerini seven bir pazar olduğu için İngiliz pazarını önemsiyoruz. Biz her sene Ege, İzmir olarak bu fuara ayrı bir önemle katılım gösteriyoruz' dedi.

İngiltere pazarında 2012 yılında yine bir düşüşün sözkonusu olduğuna değinen İşler, 'İngiliz pazarı eksi 10' larda görünüyor. Ama Avrupa'nın diğer pazarları çok iyi, bu bizi sevindiriyor. Bu demek değil ki, İngiliz pazarından vazgeçeceğiz, küseceğiz. İngiliz pazarı her zaman Türkiye'nin turizm pazarını destekleği için biz ısrarla bu pazar konusundaki yatırımlarımızı sürdürmeye kararlıyız. İzmir'in 2020 EXPO adaylığından sonra biz, özellikle hem sağlık hem gurme hem de deniz, kum ve güneşle birlikte bu pazarda ekonomik krize rağmen varolmak adına ülkemizi tanıtım amacıyla geldik? şeklinde konuştu.

KALKAN; 'PAMUKKALE'YE TALEP YÜKSEK'

Fuara Denizli adına katılan, Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Şeref Karakan da, Londra fuarının Türkiye turizminde önemli bir pazar payı olduğuna dikkati çekerek, ' Özellilke Pamukkale'ye talep fazla. Türk standı her yıl büyüyor. Bu Türkiye'nin bu pazarda ne kadan önemli olduğunun bir göstergesi. İngiltere gelecek vaad eden çok önemli bir pazar . Fuarın verimliliğini her yıl görüyoruz. Pamukkale'yi tanıtıyoruz, tur operatörleriyle,önemli görüşmeler yaptık. Termal otelerimizin sayısı fazla bu otellerimizin termal bölümlerini tanıtmak için burdayız. Denizli kültürel anlamda ön plana çıkmış ama artık termal turimzini ön plana çıkarılmasını istiyoruz. Kazı çalışmalarımız var bu fuarlarda kültürel ve inanç turizmini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz' şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Egeli Turizmcilerden Londra Çıkartması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement