Ekg - Bm Genel Sekreteri Mavi Marmara Soruşturma Komisyonu Üyeleri İle Görüştü - Son Dakika
Güncel

Ekg - Bm Genel Sekreteri Mavi Marmara Soruşturma Komisyonu Üyeleri İle Görüştü

Ekg - Bm Genel Sekreteri Mavi Marmara Soruşturma Komisyonu Üyeleri İle Görüştü

İsrail'in, Gazze'ye İnsani Yardım Götüren Mavi Marmara Gemisine, Uluslararası Karasularda Saldırısı ve 9 Türk'ün Ölümü ile Sonuçlanan Olayları Soruşturmak İçin Kurulan Soruşturma Komisyonu Üyeleri BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile Bir Araya Geldi. Mavi Marmara Baskınının Ardından Birleşmiş Milletler'in Başlattığı Soruşturma New York'taki BM Genel Merkezi'nde Başladı. Komisyon Üyeleri BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile Bir Araya Geldi. Komisyon Üyeleri ile Genel Sekreterin Toplantısının Ardından Açıklama Yapılmazken, BM Sözcüsü Martin Nesirsky Gündelik Basın Toplantısında Yaptığı Açıklamada "komisyonun Bireylerin Cezai Mesuliyetini Belirlemek İçin Kurulmadığını, Komisyonun Amacının Gerçekleri ve Şartları Ortaya Çıkarmak ve Bu Bağlamda Başka Olayların Yaşanmaması İçin Tavsiyelerde Bulunmak" Olduğunu Söyledi.

11.08.2010 06:39

İsrail'in, Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine, uluslararası karasularda saldırısı ve 9 Türk'ün ölümü ile sonuçlanan olayları soruşturmak için kurulan Soruşturma Komisyonu üyeleri BM genel Sekreteri Ban Ki Moon ile bir araya geldi. Mavi Marmara baskınının ardından Birleşmiş Milletler'in başlattığı soruşturma New York'taki BM Genel Merkezi'nde başladı. Komisyon üyeleri BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile bir araya geldi. Komisyon üyeleri ile Genel Sekreterin toplantısının ardından açıklama yapılmazken, BM sözcüsü Martin Nesirsky gündelik basın toplantısında yaptığı açıklamada "Komisyonun bireylerin cezai mesuliyetini belirlemek için kurulmadığını, komisyonun amacının gerçekleri ve şartları ortaya çıkarmak ve bu bağlamda başka olayların yaşanmaması için tavsiyelerde bulunmak" olduğunu söyledi.

İlk raporunu eylül ayında hazırlaması beklenen komisyonda Yeni Zelanda eski Başbakanı Geoffrey Palmer, Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe ile Türkiye'den Özdem Sanberk ve İsrail'den de Joseph Ciechanover yer alıyor.

Komisyon toplanmadan önce İsrail tarafı baskında görev alan askerlerin sorgulanmasının istenmesi halinde panele vereceği desteği çekeceğine dair tehditte bulunmuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ekg - Bm Genel Sekreteri Mavi Marmara Soruşturma Komisyonu Üyeleri İle Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement