Engelli milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını konu alan filmin çekimleri tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Engelli milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını konu alan filmin çekimleri tamamlandı

Küçükken tarlada çıkan yangında vücudunun bazı uzuvlarını kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını anlatan "Buğday Tanesi" filminin TBMM'deki çekimleri de tamamlandı; son sahnede, engelli vatandaşlar da yer aldı.

20.11.2022 19:51  Güncelleme: 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükken tarlada çıkan yangında vücudunun bazı uzuvlarını kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını anlatan "Buğday Tanesi" filminin TBMM'deki çekimleri de tamamlandı; son sahnede, engelli vatandaşlar da yer aldı.

Bayram'ın, 1 yaşındayken tarlada çıkan yangınla hayatının nasıl değiştiği, yaşadığı zorluklar, sıkıntılar, travma ve hayata tutunma öyküsü, beyaz perdeye aktarılıyor.

Yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca'nın yaptığı "Buğday Tanesi" isimli filmde Serkan Bayram'ı Kutsi canlandırıyor, Erkan Bektaş ve Yeliz Akkaya da filmde rol alıyor.

İstanbul'un ardından Ankara'da süren çalışmalar kapsamında, TBMM'de de çekimler yapıldı.

Meclis koridorları, komisyon toplantı odası, bahçe lokantası ve Bayram'ın çalışma odası başta olmak üzere, TBMM'nin çeşitli bölümlerinde gerçekleştirilen çekimler, 3 gün sürdü.

Filmin son sahnesi, engelli vatandaşların da katılımıyla TBMM Şeref Kapısı'nın önündeki bahçede çekildi.

Filmin galası, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde İstanbul'daki Atatürk Kültür Merkezinde yapılacak ve aynı gün sinemalarda vizyona girecek.

"Yaşadığım acılar tekrar gözümün önünden geçti"

Hayatını konu alan filme ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan 48 yaşındaki Bayram, çok güzel bir film olduğunu belirterek, herkesin filmi izlemesini temenni etti.

Yaklaşık 10 milyon engellinin bulunduğu Türkiye'de, engelliler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetinde sessiz devrim yapıldığını vurgulayan Bayram, "Filmin hikayesi hem bu sessiz devrimin anlatılması hem de benim çocukluğumdan bugüne kadarki yaşam hikayem, mücadelem, dört duvar arasında kalacakken, bugün topluma faydalı olacak noktaya gelmemdir. Çok ilgi var, herkes arıyor, sabırsızlıkla bekliyorlar." diye konuştu.

Filmden elde edilecek gelirle İstanbul'da Engelli Yaşam ve Kültür Merkezi yapacaklarını bildiren Bayram, filmin gösteriminin yurt dışında da olacağını aktardı.

Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu film, Türk siyasi tarihinde ve Türk sinema tarihinde bir ilk olacak. Film bu açıdan da çok önemli. Hayırlı ve uğurlu olsun inşallah. Çekimler sırasında geçmişte, çocukluğumda yaşadığım anılar ve acılar tekrar gözümün önünden geçti. Benim için kolay bir şey değil. Sonuç itibarıyla bizler siyasetçiyiz ve rol model olmak zorundayız. Bir engelli kardeşimizin hayata tutunmasına vesile olursak, mücadele ruhunu aşılarsak bu film amacına ulaşmış demektir."

Bayram, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kültür ve Turizm, Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri ile Milli Eğitim bakanlıkları başta olmak üzere, katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Engelli milletvekili Serkan Bayram\'ın hayatını konu alan filmin çekimleri tamamlandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını konu alan filmin çekimleri tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement