Fatih Saraç, Habertürk'ün Künyesinden Çıkartıldı - Son Dakika
Güncel

Fatih Saraç, Habertürk'ün Künyesinden Çıkartıldı

İnternette yayınlanan ses kayıtlarıyla gündeme gelen ve 'Alo Fatih' olarak espirilere konu olan Fatih Saraç, Habertürk'ün künyesinden çıkarıldı.

04.03.2014 12:01  Güncelleme: 13:24

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la, Habertürk televizyonu ve gazetesindeki bazı haberlerin yayından çıkarılması konusunda yaptığı konuşmalarla tanınan Habertürk Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç'ın ismi künyeden çıkarıldı.

ALT YAZI SKANDALI

Başbakan Erdoğan'la, Gezi Parkı protestoları sırasında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sözlerinin TV altyazısından çıkarılması ve gazetede yer alan ve hükümeti eleştiren bir sağlık haberi nedeniyle bazı çalışanların işten atılması gibi konuları konuştuğu ses kayıtları internette yayınlanan Mehmet Fatih Saraç, 'Alo Fatih' esprilerine de konu oluyordu. Fatih Saraç'ın bir seçim anketine ait sonuçların Habertürk gazetesinde manipülatif şekilde yayınlanmasına ilişkin de kayıtları ortaya çıkmış, bu konuşmalar sosyal medyada uzun süre büyük ilgi çekmişti.

BAŞBAKAN KABUL ETTİ

Ses kayıtlarının ayyuka çıkmasının ardından Zaman gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Dönmez, bu konuyu bir basın toplantısı sırasında bizzat Başbakan Erdoğan'a da sormuş, Erdoğan da Habertürk gazetesini arayarak bazı yayınlara müdahale ettiğini kabul ederek kendisini savunmuştu. İşte o Fatih Saraç Habertürk gazetesinin künyesinden çıkarıldı.

ORTAKLIK BİTTİ

Saraç'ın adı Habertürk'ün künyesine 27 Aralık 2012 günü Yönetim Kurulu Başkanvekili sıfatıyla girmişti.

Ancak Fatih Saraç'ın, siyasi iktidarın Habertürk yayınlarına doğrudan müdahalelerinin aracısı olduğunu ortaya koyan ses kayıtlarının yayınlanmasının ardından, gazetedeki görevini fiilen sürdürmeyi bıraktığı belirtiliyordu.

Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner de sahibi olduğu Park Holding'e ait UCZ Mağazacılık Ticaret A.Ş.'deki paylarının yüzde 60'ını satıp Fatih Saraç'la ortaklığını sonlandırmıştı.

CİNER'DEN AÇIKLAMA YAPILDI

Ciner Medya Grubu, Fatih Saraç'ın Habertürk Gazetesi'nin künyesinden çıkartılmasıyla ilgili olarak kamuoyuna bir açıklama yaptı.

İşte yapılan o açıklama:

Değerli Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Fatih Saraç'la ilgili olarak Habertürk Gazetesi'nin künyesinde yapılan tasarruf, Sayın Fatih Saraç'ın kendi isteğiyle gerçekleştirilmiş olup, buna ilişkin olarak çeşitli internet siteleri ve sosyal medya ortamında aksi yönde yapılan haber ve yorumların hiçbir aslı esası bulunmamaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Ciner Medya Grubu

ktunye1.jpg

 

Fatih Saraç, Habertürk\'ün Künyesinden Çıkartıldı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Fatih Saraç, Habertürk'ün Künyesinden Çıkartıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • hüseyin: gecbile kardilar yani şimdi butun kasetlelin gercek oldugu drtayacikti bakalim yalakalar bunada kilif bulacaklarmi anlayana 30 8 Yanıtla
  • edep yahu: Devletin 1960 darbesiyle askeri hükümet ve Ismet Inönü hükümeti süresince ve sonrasinda tamamen Kemalist komutanlarin ( derin devlet ) kontrolüne gectigini büyüklerimiz iyi bilir? Sizlerki 63 yil boyunca ATA yi gururlandiracak bir icat, bulus, yenilik üretmeyin, Yine darbelerle politik ve ekonomik krizlerle milleti sindirip, eziyet edin.Satilmis generallerin baskisi ve türlü oyunlariyla dizginleri ABD ye teslim edin. TSK ya MONTAJ dahi olsa hicbir milli silah üretmeyin, TSK yi ABD ye mahküm edin.BUGÜN Milgem, milli yazilimi, milli tanki, milli füzeyi, samur, GENESIS ve benzeri projeleri yapmadiginiz gibi yok sayin. Utanmadan Marmaraya, ücüncü hava alanina, kanal istanbula karsi cikin. Bu yatirimlarin sekteye ugramasina sevinen almanya gibi Türkiye düsmani ülkelerle ayni dilden konusun hatta mütahitlerine sorusturma actirin. Utanmadan YOLSUZLUGU KANITLANAN sahislari ADAY, hatta GENEL BASKAN yapin.Saka gibisiniz.... 15 14 Yanıtla
  • MS: ALO FATİH HAT KOPTU :) FATİH GİDER SALİH GELİR BUNLARDA SORUN MU, ÖNEMLİ OLAN HALKIN UYANIK OLUP YANDAŞ AKIMA KAPILMAMASI VE HER ZAMAN YAPILAN HATALARI SORGULAMASI ! 21 4 Yanıtla
  • savas: künyede cikarilacak cok kisi sirada bekliyor bu bir baslangic bunlar daha toplumun künyesindede cikarilcaklar bu böyle biline 10 7 Yanıtla
  • gerçek: oloooo fatih ne oldu koçum kullanım ömrünmü bitti. 9 2 Yanıtla
  • ahmet: hani montajdi.simdi yüz varsa utanirsiniz tabiiiii varsaaaa. 9 0 Yanıtla
  • emrah: Keser döner sap döner ,birgün gelir hesap döner 4 0 Yanıtla
  • MEHMET: NE ÇEKTİN BE FATİH 2 0 Yanıtla

Advertisement