G-20'de İkinci Gün Çalışma Oturumuyla Başladı - Son Dakika
Güncel

G-20'de İkinci Gün Çalışma Oturumuyla Başladı

G-20\'de İkinci Gün Çalışma Oturumuyla Başladı

Antalya'da devam eden G-20 Liderler Zirvesine katılan liderler, sabahki çalışma oturumunun ardından güne saat 13.00'te çalışma öğle yemeğiyle devam etti.

16.11.2015 14:07  Güncelleme: 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğle YEMEĞİNDE SADE MENÜ

Antalya'da devam eden G-20 Liderler Zirvesi'ne katılan liderler, sabahki çalışma oturumunun ardından güne saat 13.00'te çalışma öğle yemeğiyle devam etti. Ticaret ve enerji konularıyla, Antalya Eylem Planı'nın kabulünün konuşulduğu yemekte, Çin dönem başkanlığının sunumunu gerçekleştirdi. Oturumlara verilen aralarda ise ABD Başkanı Barack Obama'nın üzerinde ABD başkanlık logosunun bulunduğu bardakla kahve içtiği görüldü. Liderlere verilen öğle yemeğinde ise menüde şunlar yer aldı:

"- Izgara hellim peynirli Akdeniz salatası (Nar ekşisi sos ile)

Kalamar, karides, lüferden oluşan deniz mahsulleri üçlemesi (Domatesli makarna hamurunda lor peynirli ıspanak, deniz börülcesi ve tartar sos ile)

Kestane ezmesi (Dondurma ve taze meyve eşliğinde)"

FRANSA İÇİN SAYGI DURUŞU

G20 Liderler Zirvesi kapsamında Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri Fransa ile eş zamanlı olarak Paris saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Zirve için kurulan medya merkezine bir dakikalık saygı duruşunun görüntüleri yansırken, Fransız basın mensupları da ayağa kalktı. Zirvenin gerçekleştiği Regnum Carya Otel'deki saygı duruşunda, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Junker, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, İtalya Başbakanı Matteo Renzi yer aldı.

Diğer yandan liderlerin saygı duruşu sırasında alanda bulunan Fransa ve Avrupa Birliği bayraklarının üzerine siyah kurdele bağlandığı görüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel G-20'de İkinci Gün Çalışma Oturumuyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement