Hayal Perdesi'nin İki Oyunu Dünya Basınında ! - Son Dakika
Güncel

Hayal Perdesi'nin İki Oyunu Dünya Basınında !

Hayal Perdesi\'nin İki Oyunu Dünya Basınında !

Hayal Perdesi, dünyanın en önemli tiyatro festivalleri Fransa Avignon Off ve Edinburg Fringe Festivalleri'nde dünyayla buluştu.

08.09.2016 16:21  Güncelleme: 16:23

Yoğun ilgi ile karşılanan Hayal Perdesi, uluslararası basın ve sanat otoriteleri tarafından övgü ile adından söz ettirmeye devam ediyor.

Fransa Avignon Off ve Edinburg Frige Festivalleri'nde izleyici ile buluşan ''İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz '' ve ' 'Üç Kız Kardeş'' oyunlarına gösterilen yoğun ilginin yankıları sürüyor.

İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz' ün oyuncu kadrosunda; Reha Özcan, Selin İşcan, Ayşe Lebriz Berken, Selin Tekman, Tuba Karabey, Nihat Alptekin, Üç Kız Kardeş'in kadrosunda ise; Özge Özder, Selin İşcan ve Tuba Karabey yer alıyor.

Genel Sanat Yönetmenliği'ni Selin İşcan'ın yürüttüğü Tiyatro Hayal Perdesi'nin bu yıl Avrupa'da 40 oyun sahneledi.

Hayal Perdesi ve İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı olan Üç Kızkardeş oyununun Fransa prömiyeri 50. Avignon Off Festivali kapsamında 7 Temmuz'da Theatre Tremplin'de gerçekleşti.

Avignon'da Üç Kızkardeş oyununun ardından Hayal Perdesi bu kez, "İmparatorluk Kuranlar ve Şümürz" adlı yapımıyla sahneye çıktı. Kültür Bakanlığı, Beşiktaş Belediyesi ve Western Union'ın katkılarıyla 20-30 Temmuz tarihleri arasında sahnelenen oyun, izleyiciler tarafından her seferinde ayakta alkışlandı.


İngiltere,Fransa, İtalya ve Almanya Basınından Övgüler

Ünlü eleştirmenlerden gelen beğeniler ve The List dergisinde birinci sırada yer almasının ardından Hayal Perdesi'ne Dünya basının ilgisi gün geçtikçe daha da artıyor. İngiltere, Fransa, İtalya ve Almanya basını Hayal Perdesi'ni yakından takip ediyor.

Son olarak Scotsman The Stage, The Skinny'den 4 yıldız alan Hayal Perdesi uluslararası arenadaki başarısı ile sanat otoritelerininin beğenisini kazanmaya devam ediyor. Özellikle İmparatorluk Kuranlar ve Şümürz'de konunun izleyiciye aktarılıştaki ustalığı, oyuncuların ifade biçimlerinin etkileyiciliğinden övgüler ile bahseden İngiliz basını, Hayal Perdesi'ni Türkiye için yeni bir kreatif soluk olarak değerlendiriyor.

''Avrupa sınırlarını aşan cazibe'' olarak nitelendirilen Hayal Perdesi, adından büyük beğeni ve takdir ile söz ettiriyor.

Avignon'da France Blue ve RcF ile Edinburgh'taki radyolara konuk olan oyuncuların radyo ve gazete röportajları yayınlanmaya devam ediyor.

Ayrıca dünyanın önde gelen medya kuruluşlarından The Times, La Provence, The Empire Builders ve The List- Theatre Hitlist' de yayınladıkları haberlerde Hayal Perdesi'nin başarısını överek, tebriklerini sundular. Alman Frankfurter Rundschau ise hayal perdesi kapağına taşıyarak hayranlığını dile getirdi.

Milano'da düzenlenen ''İnternational Prize'' adaylığı da devam eden hayal perdesi kasım ayında ödül törenine katılacak.




Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayal Perdesi'nin İki Oyunu Dünya Basınında ! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement