Kayseri CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan: Allah'tan Korkmuyor Musun? Sana Vahiyle mi Geldi O... - Son Dakika
Güncel

Kayseri CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan: Allah'tan Korkmuyor Musun? Sana Vahiyle mi Geldi O...

Kayseri CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan: Allah\'tan Korkmuyor Musun? Sana Vahiyle mi Geldi O...

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan: Allah'tan korkmuyor musun? Sana vahiyle mi geldi o görev? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, artan terör olaylarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bazı açıklamalara tepki gösterdi.

09.09.2015 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan: Allah'tan korkmuyor musun? Sana vahiyle mi geldi o görev?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan, artan terör olaylarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bazı açıklamalara tepki gösterdi. Ayan, "İETT futbol takımından, İstanbul Belediyesi'nden seni oraya Atatürk'ün Cumhuriyeti, cumhurbaşkanı yapmışsa adam gibi davranmak zorundasın, adam gibi. Öldüremezsin benim Mehmetçiğimi, polisimi. Bize düşmanlık tohumu atamazsın içimize yok." dedi.

CHP Kayseri il teşkilatı, son günlerde artan terör olaylarına ve art arda gelen şehit haberlerine tepki gösterdi. Bayraklarla Cumhuriyet Meydanı'na gelen CHP'liler ellerindeki "Sende vicdanın kırıntısı bile yok", "Ne 400 vekilmiş be uğruna ülkeyi kan gölüne çevirdin", "Kınalı kuzuların katili aşağılık PKK", "Emperyalizmin tetikçisi bölücü hain PKK", "Anaları evlatsız, evlatları yetim bıraktın" yazılı pankartlarla da dikkat çekti. CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, burada yaptığı konuşmada yaşanan terör olayları nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'ye tepki gösterdi.

Şehitleri öğrencilik yıllarında Kurtuluş Savaşı ile ilgili kaynaklardan okuyup, öğrendiklerini, 1974 yılında da Kıbrıs çıkartmasında gördüklerini de ifade eden Ayan, "Ama şimdi her gün, her saat, her dakika yanı başımızda kınalayarak gönderdiğimiz evlatlarımızı, bizim güvenliğimizi sağlayan polislerimizi öldüğünü, öldürüldüğünü, katledildiğini görüyoruz. Acımız büyük, yüreğimizdeki yara kanıyor. Analarımız ağlıyor, evlatsız kalıyor, yetim kalıyor çocuklar. Vatanın üzerinde kapkara bulutlar var. B durumdan kurtuluşun tek yolu var. Birlik beraberlik ve kardeşlik duygusu. Eğer birlik, beraberlik içerisinde olmazsak, eğer dayanışma içerisinde olmazsak bu zor günleri atlatamayız." diye konuştu.

"Anadolu'yu birlikte kurmuş, Kurtuluş Savaşı'nda o emperyalizme karşı toprağımızda, paramızda, namusumuzda gözü olan İngiliz, Amerikalı, Fransız ile çarpışırken yan yana ölmüş dedelerimizi, Türk'ün, Kürt'ün, Alevi'nin, Sünni'nin Anadolu'da onların adına, onların bize bıraktığı şeref kardeşlik duygusu ile yaşamaya devam etmek zorundayız." diyen Ayan, şunları söyledi: " Başımızdaki Başbakan, cumhurbaşkanı, polis, asker her kimse hiç kimse bu birlik ve beraberliği bozmaya asla yeltenmemelidir. Bu duygularla dayanışma içinde olmalıyız. İşte Ortadoğu, Irak, Suriye, Kuzey Afrika ülkeleri, İslam ülkeleri ne hale geldi. Atatürk'ün, Türküye Cumhuriyeti'nde, laik, hukuk içerisinde kardeşçe yaşarken başımızda saraya gönderdiğimiz bir saray sakininin Türkiye'yi ne hale getirdiğini herkesi görsün ve bilsin ve kimse korkmasın. İETT futbol takımından, İstanbul Belediyesi'nden seni oraya Atatürk'ün Cumhuriyeti, cumhurbaşkanı yapmışsa adam gibi davranmak zorundasın, adam gibi. Öldüremezsin benim Mehmetçiğimi, polisimi. Bize düşmanlık tohumu atamazsın içimize yok. Bu insanların kanında nefret yok. Kol kola, omuz omuza yaşayacak bir gençlik var. Ak saçlı güzel yüzlü kardeşlerimiz var. 400 vekil, 131 oldu 131. 400 vekile 400 şehit hesabı mı yaptın? Utanmıyor musun, Allah'tan korkmuyor musun? Sana vahiyle mi geldi o görev? Allah'ın kitabında mı var Tayyip Erdoğan Türkiye'nin başına bela olacak diye. Özel mi gönderildin, hangi projesin, nesin sen? Geç kardeşim otur, otur çoluğunun çocuğunun ayakkabı kutularındaki parayı say ömrünü tamamlarsın zaten. Bin o gemiciklere git dünyayı dolaş. Sana mı kalmış Türkiye Cumhuriyet'ini yönetmek, sana mı kalmış özerklik, sana mı kalmış Türk'ü, Kürt'ü ayırmak, Alevi'yi aşağılamak. Sana mı kalmış kimsin sen? Herkes haddini bilecek. Bu memleketi sokakta bulmadık. Elini şehit cenazesi tabutuna dokunarak, kimseye hava atamazsın. O tabuta dokundurmayız, onlar bizim onurumuz."

"MİT, TİT Mİ OLDU?"

Meclis'in 3 aydır görev yapmadığını ifade eden Ayan, bu duruma da tepki gösterdi. Ayan, "Sessiz bir kitle var kara kara düşünür hale geldik. Meclis yok 3 ay oldu seçim yaptık, 550 kardeşimizi gönderdik, ama ortadaki yok. AKP'nin iktidarı devam ediyor. Meclis başkanı onların hükümeti devam ediyor ve ülke onların yönetiminde ne hale geldi? MİT nerede? Yollara 1 ton patlayıcı döneniyor Milli istihbarat nerede? MİT, TİT mi oldu. Yani Tayyip istihbarat teşkilatı mı oldu? Uyuyor musun?

Orduyu bitirdikler, asker yok, polisi kırka böldüler, paralel, yamuk, yandaş diye bizi savunacak askerimiz kalmadı. Kendisini savunamıyor. Çocuklarımız kuş gibi hava vuruluyor, asfaltlara 1 ton patlayıcı döşeniyor, istihbaratın haberi yok." şeklinde konuştu.

9 Eylül tarihinin aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş ve İzmir'in de düşman işgalinden kurtuluş yıldönümü olduğunu hatırlatan Ayan, şunları söyledi: "Direncimiz, inancımız devam ediyor. Bu vatanı seviyoruz, canımız feda olsun. Ölenler bizim çocuklarımız, içimiz yanıyor. Mücadeleye devam, tokat hazır ona Osmanlının değil öyle bir Türk tokadı atılacak ki, nereden geldiğini şaşıracak. Laik, demokratik, hukuk düzeni içinde onurumuzla, milli gelirin eşit paylaşıldığını, paraların ayakkabı kutularında istiflenmediği bir Türkiye'de kardeşçe yaşayacağız. Bu ülkenin artık sağ değil, sol duyuya, dostluğa, sevgiye ihtiyacı var. Bu nedenle Türkiye'yi artık kalbin olduğu sol duyuya davet ediyorum."

"ASKER BABASININ GÖZYAŞLARI"

Ayan'ın konuşması sırasında asker babası olan Kaya Seyerci ise oğlu Ahmet'in askerde olduğunu belirterek, gözyaşı döktü ve "Gerekirse oğlum İzmit'te asker, Doğu'ya göndersinler" dedi. Ayan ve partililer yapılan basın açıklamasının ardından İstiklal Marşı okuyup, saygı duruşunda bulundu ve şehitler için anıta çiçek bıraktı. Daha sonra da anıt önünde bir süre oturma eylemi yaptı. Diğer yandan CHP İl Başkanı Mustafa Ayan, tören alanındaki gönderde bulunan Türk Bayrağı'nın boyutuna da tepki gösterdi. Valiliğe seslenen Ayan, "Yakışıyor mu bu bayrak tören alanına. Orda bir bayrak mı var, görünüyor mu? Buradan Valilik yetkililerine sesleniyorum, oraya büyük bir bayrak assınlar. Direğin boyutuna uygun bir bayrak assınlar" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri CHP Kayseri İl Başkanı Mustafa Ayan: Allah'tan Korkmuyor Musun? Sana Vahiyle mi Geldi O... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement