Kayseri Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan : Çanakkale Köprüsü Ihalesi Şamar Gibi Çarptı - Son Dakika
Güncel

Kayseri Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan : Çanakkale Köprüsü Ihalesi Şamar Gibi Çarptı

Kayseri Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan : Çanakkale Köprüsü Ihalesi Şamar Gibi Çarptı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan : Çanakkale köprüsü ihalesi şamar gibi çarptıUlaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Kayseri'de Melikgazi Belediyesince yaptırılan Abdülhamit Han yolu açılışında yaptığı konuşmada " Çanakkale köprüsü ihalesi şamar gibi onların yüzüne çarptı?

28.01.2017 14:24

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan : Çanakkale köprüsü ihalesi şamar gibi çarptı

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Kayseri'de Melikgazi Belediyesince yaptırılan Abdülhamit Han yolu açılışında yaptığı konuşmada " Çanakkale köprüsü ihalesi şamar gibi onların yüzüne çarptı??dedi. Bakan Arslan sözlerine şöyle devam etti: "Pazarlığını bilen Kayserililer, pazarlığını peşin yaptı. Ecdadından aldığı dersle yol alan iktidarımız var. Ne mutlu bize ki geçmiş aldığımız dersle yolun medeniyet olduğunu biliyoruz. Hedeflerimizi yükse tutuyoruz. Bu nedenle de gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Eğer, Cumhurbaşkanının Başbakanın desteği yoksa, bizim övünecek bir şeyimiz yok. Onların desteği ile bizler övünülecek şeyler yapıyoruz. Daha 2 gün önce 1915 Çanakkale köprüsünün ihalesini yaptık. 15 Temmuz da olduğu gibi reisi ile birlikte topyekün birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, ülkemizin başına örülmek istenen çorap onların başına örüldü. 2 gün önce yapılan ihale şamar gibi onların yüzüne çarptı. Japonya, Kore, Çin ve İtalya gibi ülkeler köprü konusunda tecrübeli işletmelerin ilgisiyle karşılaştı. Dünya çapında başarıları ile bilinen ülkemizin işletmeleri de bu ihaleye teklif verdi. Biz, Türkiye'nin geleceğine ekonomisine, istikrarına güveniyoruz dediler. Bu teklifler, Türkiye düşmanlarının yüzüne şamar gibi çarptı. Ülkemizi 2023- 2053 ve 2071'e emin adımlarla götüreceğiz. Son 14 yılda yapılan yatırırım tutarı 2.5 milyarın üzerindedir. Kayseri'de bölünmüş yol miktarını 5 kat fazlaya çıkarmış durumdayız. Bölünmüş yolun yüzde 90'ını değiştirmiş durumdayız. Kayseri'de 18 projede çalışma yürütüyoruz. 6 projenin ihale aşamasına geldik. Kayseri bilsin ki 14 yıldır yaptıklarımızın üstüne daha fazlasını yaparak geleceğe taşıyacağız. Kayseri önemli bir lojistik merkezidir. Yüksek hızlı tren Kayseri ye gelmelidir. Cumhurbaşkanının talimatları var. Vatandaşın kulağına hoş gelen şeyler söylemek mümkün ancak bizim düsturumuz, yapamayacağımız şeyleri söylemek değildir. Yüksek hızlı trenin yapımının zaman aldığını zamanda katarak 4 yıl içerisinde Kayseri'yi yüksek hızlı trene kavuşturmuş olacağız. Kayseri'den kalkan hemşerimiz Ankara ve İstanbul'a gidecek. Benim memleketim Kars'a gitmek istiyorsa Yerköy'den tren değiştirip gider. Lojistik merkezi yapım işlerinin birinci etabı, ihale işleri yapılıyor. Geçmişini bilmeyenleri geleceği sağlıklı kurma şansı yoktur. Geçmişi güçlü olmayanlarında iyi bir gelecek kurma şansları yok. Ecdat bize sağlam bir geçmiş bırakmıştır. Sultan Abdülhamit Han 100 yıl önce Asya'yı Avrupa denizin altından geçirmeyi hayal etmiş. Ecdadın torunları o büyük hayalleri bugün yerine getiriyor. Gurur duyulacak geçmişimiz var. Dünya da bunu gıpta ile izliyor. Daha nice projeleri o ecdadın şanına uygun yapıyoruz.?"

BAKANLARA LPG'Lİ SEYYAR ISITICI

Öte yandan, Kayseri'deki yol açılışına katılan bakan Mehmet Özhaseki ve Ahmet Arslan başta olmak üzere protokol çadırı ve çevresi 10 adet seyyar LPG'li sobalarla ısıtıldı, Eksi 9 derece gerçekleşen açılış sırasında bakanlar ve protokol mensupları yanlarındaki sobalarla soğuk havadan etkilenmemeye çalıştılar. Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, açılış anısına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye kökboyalı Yahyalı halısı hediye etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan : Çanakkale Köprüsü Ihalesi Şamar Gibi Çarptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement