'KIYAMET KOPTU SANDIM, 3'Ü ÖLÜ 4 YAKINIMI ENKAZDAN ÇIKARDIM' - Son Dakika
Güncel

'KIYAMET KOPTU SANDIM, 3'Ü ÖLÜ 4 YAKINIMI ENKAZDAN ÇIKARDIM'

KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ilde etkili olan depremde evsiz kalan birçok vatandaş, İzmir'in da aralarında bulunduğu birçok kentte misafir edilmeye başlandı.

15.02.2023 11:22  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAHRAMANMARAŞ merkezli 10 ilde etkili olan depremde evsiz kalan birçok vatandaş, İzmir'in da aralarında bulunduğu birçok kentte misafir edilmeye başlandı. İzmir'de misafir edilen ve Kahramanmaraş'ta yaşaya evli ve 4 çocuk babası Raif Güven (57), "Deprem olduğunda uykudaydık. Adeta kıyamet koptu. Kıyameti gözümüzle, bu dünyada yaşadık. Kız kardeşim, eniştem, kaynanam ve kayınpederim enkaz altında kaldı. Kayınpederimi kurtardık ancak diğerlerinin cenazelerini enkazdan çıkardık" diye konuştu.

Türkiye'nin Doğu, Güneydoğu, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleri, Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı. Yıkımlara, ölüm ve yaralanmalara yol açan depremler sonrası bölgelerde arama- kurtarma çalışmalarına devam ediliyor. Depremde evleri yıkılan birçok vatandaş da İzmir'e getirildi. İzmir'e getirilen 60 aileden 256 kişi, Çiğli ilçesindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Cihannüma Kız Öğrenci Yurdu'na yerleştirildi. Ayrıca birçok depremzede kentteki otellere ve misafirhanelerde de misafir ediliyor.

AİLESİNİN EVE GİRMESİNİ ENGELLEDİ, 2'NCİ DEPREMDE BİNA ÇÖKTÜ

Depreme Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yaşadığı 4 katlı apartmanda yakalanan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Ali Şare (46), "İlk deprem olunca çoluk çocuk aşağı indik. Sonrasında bizimkiler içeri girmek istedi ancak engel oldum. Girmemelerini istedim. Sonra 7.6 büyüklüğünde 2. deprem oldu. Bizim binayla birlikte birçok bina yıkıldı. Şimdi İzmir'e geldik. Öğrenci yurdunda kaldık. Ne zamana kadar burada kalırız, nasıl olur bilemiyorum" dedi.

3'Ü ÖLÜ 1'İ SAĞ 4 YAKININI ENKAZDAN ÇIKARDI

Kahramanmaraş'ta yaşayan bir diğer depremzede evli ve 4 çocuk babası Raif Güven (57), "Deprem olduğunda uykudaydık. Sallandığında kanepenin yanına uzandık. Sonrasında kendimizi o soğukta dışarı attık. Sonra ikinci deprem oldu. Adeta kıyamet koptu. Kıyameti gözümüzle, bu dünyada yaşadık. İzmir'e getirildik. Yurda yerleştirildik. Allah herkesten yardımcı olsun. İnşallah bir yol gösterirler. Sonradan ortada kalmayız. Allah herkesten razı olsun. Kız kardeşim, teyzemin oğlu da olan eniştem, kaynanam ve kayınpederim enkaz altında kaldı. Kayınpederimi kurtardık ancak diğerlerinin cenazelerini enkazdan çıkardık" diye konuştu.

'ÇOCUKLAR BÜYÜK TRAVMA YAŞADI'

Malatya'da yaşayan ve bir televizyon kanalında muhabirlik yapan evli ve 1 çocuk annesi Ayşe Durak (40), "Deprem sanki içime doğmuştu. 1 gün önce yastığın içine düdük koymuştum. Oğlum ve eşimle o yastığı alıp hayat üçgeni oluşturduk. Ev ayakta kaldı. Üstümüzü giyip sokağa çıktık. Malatya hiç bu kadar soğuk olmamıştı. İnsanlar donmak üzereydi. Bu nedenle birçok kişi eve girmeye başladı. İkinci büyük deprem oldu. Malatya'yı ikinci bir deprem daha çok vurdu. Haberciyim, işimi de yapmak istedim. Bir, iki yayına katıldım. Sonrasında kentten ayrılmamız gerekti. İzmir'e geldik. Devletin böyle imkan tanıması çok güzel" dedi.

Deprem nedeniyle çocukların büyük travma yaşadığına da dikkati çeken Durak, "Lütfen çocuklara yönelik spor gibi çeşitli etkinlikler düzenleyerek bu travmaların üstesinden gelmelerini sağlayalım. Kaldığımız bu yurtta bu hizmetlerin sunulması güzel" diye konuştu.

'BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE MİSAFİRLERİMİZİ İZMİR'DE KONUK EDECEĞİZ'

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, "Depremden sonra Gaziantep ve İzmir eşleştirildi. Depremzede vatandaşlarımızı İzmir'de konuk ediyoruz. Başta oteller olmak üzere kamu misafirhanelere yurtlara konuklarımızı yerleştiriyoruz. Bazı depremzedeler ise İzmir'deki yakınlarının yanına misafir oldu. Devletimizin tüm imkan ve olanaklarıyla birlik ve beraberlik içinde misafirlerimizi İzmir'de konuk edeceğiz" dedi.

\'KIYAMET KOPTU SANDIM, 3\'Ü ÖLÜ 4 YAKINIMI ENKAZDAN ÇIKARDIM\'
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'KIYAMET KOPTU SANDIM, 3'Ü ÖLÜ 4 YAKINIMI ENKAZDAN ÇIKARDIM' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement