Levent Gök'ün 'Roboski: Uludere'nin Gözyaşları' Kitabı Çıktı: "Bu Kitabın Gerçek Sahibi Hayatını Kaybeden Çocukların Aileleridir" - Son Dakika
Güncel

Levent Gök'ün 'Roboski: Uludere'nin Gözyaşları' Kitabı Çıktı: "Bu Kitabın Gerçek Sahibi Hayatını Kaybeden Çocukların Aileleridir"

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Roboski: Uludere’nin Gözyaşları” kitabının imza gününde; “Aradan geçen 11 yıl boyunca bilinçli bir şekilde kapatılan çok acı bir olayı ben de unutturmamak, tarihe not düşmek adına bu kitabı kaleme aldım. Bu kitabın gerçek sahibi bu olayda hayatını kaybeden çocuklarımızın aileleridir. Bu kitabın geliri zaten ailelere kalacak. Bu olayda da olayın sorumlularını adliye önüne çıkarıncaya kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

10.12.2022 18:29  Güncelleme: 18:35

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, " Roboski: Uludere'nin Gözyaşları" kitabının imza gününde; "Aradan geçen 11 yıl boyunca bilinçli bir şekilde kapatılan çok acı bir olayı ben de unutturmamak, tarihe not düşmek adına bu kitabı kaleme aldım. Bu kitabın gerçek sahibi bu olayda hayatını kaybeden çocuklarımızın aileleridir. Bu kitabın geliri zaten ailelere kalacak. Bu olayda da olayın sorumlularını adliye önüne çıkarıncaya kadar mücadelemiz devam edecek" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bugün Ankara Kızılay Konur Sokak'ta bulunan İmge Kitabevi'nde, yeni çıkan "Roboski: Uludere'nin Gözyaşları" kitabı için imza günü düzenledi. İmza gününe çok sayıda CHP milletvekili, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve yurttaş katıldı. Gök, katılımcıların kitaplarını tek tek imzaladı.

Gök, yeni çıkan kitabı ile ilgili şunları dile getirdi:

"BU KİTABIN GERÇEK SAHİBİ HAYATINI KAYBEDEN ÇOCUKLARIN AİLELERİ, GELİRİ DE AİLELERE KALACAK"

"Bundan tam 11 yıl önce 34 çocuğumuz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Ailelere adalet gelecek karanlık dehlizlerde kalmayacak sözü verildi. Aradan geçen 11 yıl boyunca bilinçli bir şekilde kapatılan çok acı bir olayı ben de unutturmamak, tarihe not düşmek adına bu kitabı kaleme aldım. Bu kitabın gerçek sahibi bu olayda hayatını kaybeden çocuklarımızın aileleridir. Bu kitabın geliri zaten ailelere kalacak. Devletin yüzleşmesi gereken bir olayda adaletin tecellisi açısından belge ve bilgilerle olayın nasıl gerçekleştiğini anlatmaya gayret ettim. Önemli bir ilgi alaka gördüğünden dolayı çok mutluyum. Çünkü bu acı paylaşıldıkça adaletin gelmesi söz konusu olabilir. Biz Türkiye'de eksiksiz bir demokrasi istiyoruz. Demokrasinin koşulu herkesin hesap vermesidir. Bu olayda da olayın sorumlularını adliye önüne çıkarıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Ortada ne bir dava ne bir takibat var hepsi kapatıldı. Biz de bu unutturulmaya karşı, unutulmaması adına bir mücadele veriyoruz. Tarih elbette er geç gerçeklerle yüzleşir biz de bu yüzleşmede elimizde gelen bir çaba olursa bundan mutluluk duyacağız. Bu çabayı gerçekleştiriyoruz."

Levent Gök\'ün \'Roboski: Uludere\'nin Gözyaşları\' Kitabı Çıktı: "Bu Kitabın Gerçek Sahibi Hayatını Kaybeden Çocukların Aileleridir"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Levent Gök'ün 'Roboski: Uludere'nin Gözyaşları' Kitabı Çıktı: 'Bu Kitabın Gerçek Sahibi Hayatını Kaybeden Çocukların Aileleridir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement