Boğaz'da Boğulan Moğol Gençlerin Cenazesi Ülkelerine Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Boğaz'da Boğulan Moğol Gençlerin Cenazesi Ülkelerine Gönderildi

14 Şubat Sevgililer Günü için geldikleri İstanbul'da denize düşerek boğulan Moğol gençlerin cenazeleri özel uçakla ülkelerine gönderildi.

14.02.2015 01:58  Güncelleme: 11:55

14 Şubat Sevgililer Günü'nü geçirmek üzere İstanbul'a tatile gelen 23 yaşındaki Sereter Bat Erdene ile 22 yaşındaki kız arkadaşı Sarengerel Dorligjav, eğlence dönüşü kaldıkları otelin önünde denize düşerek hayatlarını kaybettiler. Moğol gençlerin cenazeleri özel uçakla ülkelerine gönderildi.

ÖLDÜKLERİ YERDE VEDA ETTİLER

Beşiktaş'ta lüks bir otelin bahçesinden denize düşen Sereeter Bat-Erdene ile onu kurtarmak için ardından atlayan Moğolistan Adalet Bakanı'nın kızı Sarangerel Dorligjav'ın öldüğü yerde aileleri tören düzenledi. Dorligjav'ın (22) babası Moğolistan Adalet Bakanı Dambii Dorligjav ile annesi ve Bat-Erdene'nin (23) ailesi, otel yetkilileri ile görüştükten sonra otelin bahçesine geçti. Burada, çocuklarının hayatlarını kaybettiği yerde yarım saat süren anma töreni düzenledi.

ADLİ TIP'TA TÖREN

Aileler ardından Moğolistan'dan gelen din görevlisi ve konsolosluk yetkilileri ile birlikte Adli Tıp Kurumu'na geçti. Bakan Dorligjav, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük tarafından kapıda karşılandı. Grubun içeriye girmesinden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da Adli Tıp Kurumu'na geldi. Salihoğlu'nun otopsi işlemlerine katıldığı öğrenildi. Yaklaşık 3 saat Adli Tıp Kurumu'nda kalan Moğol devlet adamlarının din görevlileri eşliğinde dini tören yaptıkları öğrenildi.

CENAZELER ADLİ TIP'TAN ALINDI

İsviçre'de üniversite eğitimi alırken tatil için İstanbul'a gelen ve denize düşerek hayatını kaybeden Moğol gençlerin cenazeleri özel uçakla ülkelerine gönderildi. Bu akşam saatlerine Adli Tıp Kurumu'ndan alınan cenazeler Atatürk Havalimanı kargo terminali'ne getirildi.

ÖZEL UÇAKLA ASTANA'YA GÖNDERİLDİ

Burada bekletilen cenazeler gece saat 01.30'da aileleri tarafından kiralanan Boeing BBJ B737-800 tipi özel bir uçakla Astana'ya gönderildi. Cenazelerin buradan Moğalistan'a götürüleceği öğrenildi.

Boğaz\'da Boğulan Moğol Gençlerin Cenazesi Ülkelerine Gönderildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Boğaz'da Boğulan Moğol Gençlerin Cenazesi Ülkelerine Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement