Muhittin Böcek: İstanbul Sözleşmesi Yaşatacak. Az Kaldı, Geliyor Gelmekte Olan - Son Dakika
Güncel

Muhittin Böcek: İstanbul Sözleşmesi Yaşatacak. Az Kaldı, Geliyor Gelmekte Olan

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı’nda, “Biz; şiddeti, baskıyı, kini, nefreti, öfkeyi, ötekileştirmeyi, cinsiyet ayrımcılığını; din, dil, ırk ayrımcılığını reddediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki dünyayı güzellik kurtaracak ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız bu ülkede sevmekle başlayacak her şey. Çünkü biz biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi yaşatacak. Çünkü biz biliyoruz ki az kaldı, geliyor gelmekte olan” dedi.

18.11.2022 13:06  Güncelleme: 13:53

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı'nda, "Biz; şiddeti, baskıyı, kini, nefreti, öfkeyi, ötekileştirmeyi, cinsiyet ayrımcılığını; din, dil, ırk ayrımcılığını reddediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki dünyayı güzellik kurtaracak ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız bu ülkede sevmekle başlayacak her şey. Çünkü biz biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi yaşatacak. Çünkü biz biliyoruz ki az kaldı, geliyor gelmekte olan" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı Antalya'da bugün başladı. Çalıştayın açılışına, Muhittin Böcek'in yanı sıra Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü de katıldı. Muhittin Böcek, çalıştayda şunları söyledi:

"ÇOĞU ZAMANDA ÖFKELENDİREN TRAJİK HABERLER, GEREKLİ ÖNLENMELER ALINMADIĞI SÜRECE MAALESEF YAŞANMAYA DEVAM EDECEKTİR"

"Öncelikle İstanbul'da, İstiklal Caddesi'nde terör saldırısı sonucu 6 vatandaşımızın hayatını kaybetmiş olması dolayısıyla onlara Allah'tan rahmet diliyorum, yaralılara da acil şifalar diliyorum.

Kadın erkek eşitsizliği ve kadına yönelik şiddet konusunda ülkemizde yaşananlar, maalesef gündemde yer almaya devam etmektedir. Kadınlara yönelik her geçen gün karşılaştığımız dramatik şiddet olayları, içimizi karartan ve çoğu zamanda öfkelendiren trajik haberler, gerekli önlenmeler alınmadığı sürece maalesef yaşanmaya devam edecektir. Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu'nun 2022 raporuna göre, Türkiye'de sadece ocak-ekim ayları arasında 280 kadın cinayeti ve 203 şüpheli kadın ölümü gerçekleşmiştir. Dünya Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporu'na göre, Türkiye'nin toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde 146 ülke arasında 124'üncü sırada yer alması üzücüdür.

"HAK, HUKUK, ADALET PEŞİNDE OLAN, İNSAN HAKLARINDAN, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜKTEN TAVİZ VERMEYEN MİLLET İTTİFAKI'NIN YEREL YÖNETİMLERİ OLARAK, ELBETTE Kİ BU DURUMA KAYITSIZ KALAMAZDIK"

Kadınların sosyal hayattaki varlığı açısından, kadın istihdamı ve kadın bürokrat sayısında dünyada en düşük ülke olması üzücüdür. Hal böyle iken hak, hukuk, adalet peşinde olan, insan haklarından, eşitlik ve özgürlükten taviz vermeyen Millet İttifakı'nın yerel yönetimleri olarak, elbette ki bu duruma kayıtsız kalamazdık. Kadınların sosyal hayattaki varlığına artırmak, kadına şiddet ve kadın cinayetleri gibi bizleri derinden yaralayan ve toplumda iz bırakan olayların önlenmesi konusunda ilgili paydaşlarla ortak hareket ederek çözümler üretmeye çalışıyoruz. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak, 2019 yılında Türk Kadın Dernekleri Federasyonu ile birlikte kadına yönelik şiddetle mücadeleyi hedefleyen 'Aile İçi Şiddet Acil Yardım Protokolü'nü imzalayan ilk belediye olmanın gururunu yaşıyoruz.

Belediyemizin kadınların sosyal alandaki varlığının artırılması ve kadın-erkek eşitliğinin desteklenmesi amacıyla hazırladığı Yerel Eşitlik Eylem Planı'nı 8 Mart 2023 tarihine, Dünya Kadınlar Günü'ne kadar bitirmiş olacağız. Ayrıca Kadın ve Aile Hizmetler Şube Müdürlüğü'nü bu ay içerisinde kuruyor olmamızın müjdesini de sizlerle paylaşmak istiyorum.

"ÇÜNKÜ BİZ BİLİYORUZ Kİ İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YAŞATACAK. ÇÜNKÜ BİZ BİLİYORUZ Kİ AZ KALDI, GELİYOR GELMEKTE OLAN"

Kadın çalışanlarımızın daha geniş alanlarda çalışması ve iş hayatlarında herhangi bir baskıya veya eşitsizliğe maruz kalmamaları için gereken neyse yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki şiddet, sadece fiziksel değildir. Bağırmak, korkutmak, küfretmek, küçük düşürmek de psikolojik şiddettir. Kadına uygulanan şiddet, karşısındakinin güçlü ya da haklı olduğunu göstermez. Tam tersine, şiddet uygulayanın ne kadar zayıf ve ne kadar aciz olduğunun göstergesidir. Biz, sadece kadına yönelik şiddete değil çocuklara, hayvanlara, güçsüzlere uygulanan şiddete, kısacası şiddetin her türlüsüne karşıyız. Biz; şiddeti, baskıyı, kini, nefreti, öfkeyi, ötekileştirmeyi, cinsiyet ayrımcılığını; din, dil, ırk ayrımcılığını reddediyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki dünyayı güzellik kurtaracak ve bir orman gibi kardeşçesine yaşayacağımız bu ülkede sevmekle başlayacak her şey. Çünkü biz biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi yaşatacak. Çünkü biz biliyoruz ki az kaldı, geliyor gelmekte olan.

Sözlerime son verirken Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz çalıştayda, 38 belediyenin katılımı ile ev sahipliği yaptığımız çalıştayın başarılı geçmesini diliyorum. Çalıştayımda, yerelde kadınların talepleri, yaşadıkları sorunlar dikkate alınarak yerel yönetimlerimiz ve paydaşlarımız ve ortak akılla ele alınacak. Eşitlik politikaları için atılacak daha güçlü adımlara vesile olmasını içtenlikle temenni ederim."

Böcek'in konuşmasının ardından, kadınlara yönelik şiddet ve çocuk istismarıyla mücadele konusunda iş birliği protokolü, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ile Adana Büyükşehir Belediyesi ve Afyon'un Dazkırı Belediyesi arasında da imzalandı. Böylelikle imzacı belediyelerin sayısı 55'e çıkmış oldu.

Muhittin Böcek: İstanbul Sözleşmesi Yaşatacak. Az Kaldı, Geliyor Gelmekte Olan
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Muhittin Böcek: İstanbul Sözleşmesi Yaşatacak. Az Kaldı, Geliyor Gelmekte Olan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement