Sazlıktaki Yanmış Cesette, Sır Perdesi Aralandı - Son Dakika
Güncel

Sazlıktaki Yanmış Cesette, Sır Perdesi Aralandı

Sazlıktaki Yanmış Cesette, Sır Perdesi Aralandı

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, 14 ay önce cesedi bir sazlıkta yakılmış olarak bulunan 41 yaşındaki Ömer Şahin'in cinayet şüphelisi olarak biri kadın kadın 4 kişi gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi.

23.02.2012 16:17

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, 14 ay önce cesedi bir sazlıkta yakılmış olarak bulunan 41 yaşındaki Ömer Şahin'in cinayet şüphelisi olarak biri kadın kadın 4 kişi gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. Sahte altın dolandıcılığı ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları ileri sürülen şüphelilerin, Şahin'i aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle öldürdükleri iddia edildi.

Bir ihbarı değerlendiren Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 18 Aralık 2010'da, Ankara Uşak Karayolu'na 400 metre mesafedeki Armutlu Mahallesi, Kuştepe Mevkisi'ndeki sazlık alanda, yanmış bir erkek cesedi buldu. Üzeri sazlıklara örtülmüş, tanınamayacak haldeki cesedin, Konya'nın Ilgın İlçesi, Çavuşçugöl Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve 20 yıldır Armutlu Mahallesi'nde yaşayan Ömer Şahin'e ait olduğu tespit edildi.

BAĞ EVİNDE ÖLDÜRÜLMÜŞ

Jandarma, cinayeti çözmek için ilk etapta Şahin'in iş ve arkadaş çevresindeki 176 kişinin ifadesine başvurup, olay yeri çevresindeki fabrikaların güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. İzmir ve çevresinden kayıp başvurusunda bulunan ailelerle de tek tek görüşüldü. Jandarma, Şahin'in cep telefonu dökümlerini de mercek altına aldı. Şahin'in görüşme yaptığı kişiler teknik takibe alındı. Teknik takibin ardından olayla ilişkisi bulanabilecek 5 kişinin kan örnekleri alınıp, incelenmek üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Soruşturma kapsamında Şahin'in Hayvankıran Mevkisi'ndeki bir bağ evinde bekçilik yaptığı da belirlendi. Bağ evinde yapılan incelemede ikinci kattaki şöminede yanmış keser, içki bardakları ve giysi parçalarına rastlandı. Olay Yeri İnceleme ekibinin evde yaptığı geniş çaplı araştırmada ise çevrede kan lekeleri, kıl örnekleri ve kablo parçası bulanması ile olay yerinin bağ evi olduğu şüphesi ağırlık kazandı.

TELEFONLARI DİNLENDİ

Soruşturmayı bu yönde derinleştiren jandarma, Şahin'in iş arkadaşları ve aile dostu olan Afyonkarahisar'ın Çay İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Köyü'nde yaşayan Y.K.(50), oğlu Y.K.(25) ile İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde oturan A.A.(42) ve eşi S.A.'nın (38) sık sık bağ evine geldiklerini belirleyip, telefonlarını mahkeme kararıyla 6 ay süreyle dinlemeye aldı. Teknik takip sonucu şüphelilerin aralarındaki konuşmalarda, birlikte sahte altın dolandıcılığı ve tarihi eser kaçakçılığı yaptıkları Şahin'i aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle öldürdükleri anlaşıldı. Jandarma özel bir ekip oluşturup, şüpheliler ve telefonda görüştükleri tespit edilen bazı kişilere yönelik Afyon, Manisa, Muğla, Denizli ve Nevşehir'de önceki gün eşzamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan şüphelilerin büyük bölümü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Y.K., Y.K., A.A ve S.A. jandarmadaki işlemlerinin ardından bugün Kemalpaşa Adliyesi'ne sevk edildi. - İzmir/ Kemalpaşa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sazlıktaki Yanmış Cesette, Sır Perdesi Aralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement