Seçim Bakanından İzmir'e Müjde Yağmuru - Son Dakika
Güncel

Seçim Bakanından İzmir'e Müjde Yağmuru

Seçim Bakanından İzmir\'e Müjde Yağmuru

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, akşam saatlerinde İzmir'e jet bir ziyaret gerçekleştirdi.

15.04.2011 19:40

Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, akşam saatlerinde İzmir'e jet bir ziyaret gerçekleştirdi. Alsancak'ta yapımı süren viyadük ayaklarında inceleme yapan Bakan Soluk, otoyoldan hızlı trene, körfez taramasından Çandarlı Limanı'na çok sayıda müjde verdi.

12 Haziran seçimleri öncesi yasa gereği Ulaştırma Bakanlığı'nı bırakan ve Ak Parti'den İzmir milletvekili adayı gösterilen Binali Yıldırım'ın yerine atanan Habib Soluk akşam saatlerinde İzmir'de jet bir inceleme gezisi yaptı. Adnan Menderes Hava Limanı'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaklaşık bir saat körfezin dip taraması üzerine konuştuklarını söyleyen Bakan Soluk, İzmir Valiliği'ni ziyareti sırasında ulaşımla ilgili çok sayıda müjdeli haber verdi.

KÖRFEZ'İN DİP TARAMASI

İzmir Valiliği'nde açıklamalarda bulunarak basının sorularına yanıt veren Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, Türkiye genelinde bakanlığına bağlı 3 bin 778 şantiye olduğunu, baharla birlikte bu şantiyelerde çalışmaların başlayacağını, bu kapsamda İzmir'deki çalışmaları yerinde incelemek için kente geldiğini söyledi.

Havalimanında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile körfez konusunda görüştüklerini belirten Bakan Soluk, şunları söyledi:

"İzmir Körfezi müdahale edilmediği takdirde çok kısa bir gelecekte yük ve kruvaziyer gemilerinin giremeyeceği bir yer olacak. Bu da başta İzmir ekonomisi olmak üzere Türkiye ekonomisine büyük bir darbe anlamına gelir. En kısa sürede körfezin dip taraması işine başlamak gerekiyor. Bir yandan bu konudaki çalışmalar sürerken bir yandan da İzmir Limanı'nın genişletilmesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Liman, kruvaziyer ve yük bölümleri olmak üzere ikiye ayrılacak. Körfezdeki dip taramasıyla ilgili ÇED süreci işliyor. ÇED raporu alındıktan sonra dip taraması sürerken limanda da gerekli genişleme gerçekleştirilecektir. ÇED raporunu müteakiben ihale süreciyle çalışmayı bu yıl içinde başlatırız diye düşünüyoruz. "

Bakan Soluk, körfezin dip taraması için gemi alınıp alınmayacağı konusunun henüz belli olmadığını, dipten çıkacak ağır metal içeren çamurun döküm yerlerinin belirlenmesinden sonra işin ihale ile yapılacağını, ancak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin dere ağızlarını temizlemek için gemi almasının söz konusu olabileceğini sözlerine ekledi.

İzmir'DEN Antalya'YA OTOBAN

İzmir ile Aydın arasında bulunan yaklaşık 100 km uzunluğundaki otobanın ilk etapta Denizli'ye ardından da Antalya'ya kadar uzatılacağını belirten Ulaştırma Bakanı Habib Soluk, "Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak Denizli bölümünün ihalesi önümüzdeki ay gerçekleştirilecek. Denizli- Antalya arasının ise etüd çalışması sürüyor. Şu an için bir maliyet ve zaman vermek mümkün değil, çünkü yap-işlet-devret modeli ile yapılacak. Şimdiden maliyet ve zaman vermek kamu zararına neden olabilir" diye konuştu.

EGERAY 6 DAKİKAYA İNECEK

İzmirlilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir tören ile geçen ay hizmete giren Egeray'a kısa sürede alıştıklarını ve son derece memnun olduklarını dile getiren Bakan Soluk, şunları söyledi:

"Yolcu sayısı her geçen gün artıyor. Şu an seferler 12 dakikada bir ancak bu 6 dakikaya inecek. İZBAN AŞ yeni set siparişleri verdi. Bunlar bir yıl sonra teslim alınacak. Bunun yanı sıra projesi tamamlanan Cumaovası- Torbalı arasındaki 30 kilometrelik hattın altyapı ihalesine kısa bir süre sonra çıkılacak. İlerleyen süreçte Torbalı-Selçuk arasındaki 30 kilometrelik bölüm de projeye dahil edilecek. "

Aliağa'dan Çandarlı Limanı'na demiryolu bağlantısı gerçekleştireceklerini, bunun sözleşmesini yakında yapacaklarını, Menemen- Manisa arasını da demiryoluyla bağlayacaklarını ifade eden Bakan Soluk, İzmir-Ankara arasında Yüksek Hızlı Tren projesinin de uygulama projesinin tamamlandığını sözlerine ekledi.

BİNALİ YILDIRIM DEĞERLENDİRMESİ

Gazetecilerin Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımın, partisi AKP tarafından İzmir'den aday gösterilmesi ile ilgili değerlendirmesini ve İzmir'in önümüzdeki dönemde hizmetlerde kayrılıp kayırılmayacağı yönündeki sorularını yanıtlayan Bakan Soluk, ihtiyaçlar doğrultusunda memlekette ihtiyaç duyulan her köşede gereken çalışmaların yapıldığını, İzmir'in de konumu itibariyle Türkiye'nin batıya açılan penceresi olduğunu ve ülke ekonomisine büyük katkısı olduğunu dile getirdi.

Bu büyük ekonomik girdinin devamı için her türlü altyapı yatırımının yapılması gerektiğini belirten Bakan Soluk, "Bu nedenle de Sayın Bakan (Binali Yıldırım) İzmir'e gerek deniz ulaşımında gerek demiryolu gerekse karayolu ulaşımında her türlü önceliği vermiştir. Herhalde bu önceliği bundan sonra da devam edecektir. Dünyanın 10 büyük limanı arasında yer alacak Çandarlı Limanı için Sayın Bakan büyük gayret gösterdi. Bu gayretler sonucunda liman projelendirilip ihale süreci başladı. Önümüzdeki ay içerisinde temel atılacak. O da İzmir'e ayrı bir değer katacaktır. Çandarlı Limanı başladığında Aliağa'daki demiryolunu Çandarlı'ya kadar uzatacak" diye konuştu.

SAAT KULESİ'Nİ BUGÜN GÖRDÜM

Bakan Soluk'un müsteşarlığı sırasında İzmir'e çok sık gelen ve kentteki tüm yatırımları ayrıntılarıyla takip ettiğini söyleyen İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, ziyareti anısına Bakan Soluk'a üzerinde tarihi Saat Kulesi'nin rölyefi bulunan küçük bir plaket hediye etti. Bakan Soluk, plaketi aldıktan sonra "İzmir'e çok geldim ancak tarihi Saat Kulesi'ni bugün gördüm" dedi. İzmir Valiliği'nde kısa bir süre kalan Bakan Soluk, ziyaretin ardından Vali Kıraç ve beraberindekilerle Tarihi İzmir Saat Kulesi önüne giderek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Soluk daha sonra yapımı süren liman viyadüklerinde inceleme yaptı. Çalışmalar hakkında kısa bilgi veren Bakan Soluk daha sonra il müdürleri ile toplantı yaptı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Seçim Bakanından İzmir'e Müjde Yağmuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement