Dev Projede 3 Ülkede, 7 İstasyonda Sistemleri Kullanıldı - Son Dakika
Güncel

Dev Projede 3 Ülkede, 7 İstasyonda Sistemleri Kullanıldı

Dev Projede 3 Ülkede, 7 İstasyonda Sistemleri Kullanıldı

Kalıp ve iskele üretiminde Türkiye'nin öncü şirketlerinden URTİM, dünyada enerji alanında hayata geçirilen en büyük doğalgaz projelerinden biri olan TANAP'ta da yerini aldı.

18.06.2018 13:57  Güncelleme: 14:05

38 yıldır yurtiçi ve yurtdışında önemli projelerde imzası bulunan şirketin, TANAP projesinde 3 sistemi yer alırken, bu sistemler Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'de olmak üzere toplamda 7 istasyonda kullanıldı.

Yurt içinde ve yurt dışında 38 yıldır havalimanı, stadyum, rafineri, köprü, konut, gemi inşası, tersane gibi birçok projede yer alarak, kalıp ve iskele üretiminde Türkiye'nin öncü şirketlerinden olan URTİM, Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa´ya taşıyacak, toplam uzunluğu bin 850 kilometre olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı´nda; SCAFSET® Ağır Yük İskele Sistemi, SCAFSET® Flanşlı İskele Sistemi, WOODSET® Ahşap Kirişli Kalıp Sistemi ile yer aldı. TANAP'ın, dünyada enerji alanında hayata geçirilen en büyük doğalgaz projelerinden biri olduğunun altını çizen URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Urfalılar, "Tekfen İnşaat'a hizmet verdiğimiz TANAP projesinde; Türkiye'de Ardahan, Kırşehir, Eskişehir, Edirne ve Kırklareli şehirlerinde ayrıca Gürcistan'da ve Azerbaycan Bakü'de de sistemlerimiz kullanıldı" diye konuştu.

Açılışı, geçen hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan, Ukrayna, Sırbistan ve KKTC liderlerinin katıldığı törenle yapılan projede, Azerbaycan'ın Hazar Denizi'nde üretilen doğalgazı önce Türkiye'ye ardından da Avrupa'ya taşınacak. Aynı zamanda bölgesel enerji politikalarına da yön verecek stratejik bir proje olan TANAP, Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük doğal gaz boru hattı projesi olma özelliği taşıyor. Türkiye-Gürcistan sınırında Ardahan'ın Posof İlçesi'ndeki Türkgözü Köyü'nden başlayacak olan proje, 20 il ve 67 ilçeden geçerek, 1850 kilometre sonra Edirne'nin İpsala İlçesi'nde son bulacak. Bu noktadan sonra doğalgaz Avrupa ülkelerine aktarılacak. Projede, 13 bin kişi istihdam edilirken, inşasında kullanılan boruların yüzde 80'i Türkiye'de 6 farklı firma tarafından üretildi.Proje için, 82 milyon saat iş yapılırken 175 milyon kilometre yol kat edildi, 131 bin 13 metre uzunluğunda boru kaynatıldı.

HEDEFİNİ ABD OLARAK BELİRLEDİ, ZORU BAŞARIYA ÇEVİRMEYİ PLANLIYOR

URTİM olarak aralarında Malezya, Kanada, Katar, Ürdün, Ekvator Ginesi, Senegal, Nijerya ve Kenya'nın da bulunduğu 54 ülkeye ürettiğinin yüzde 70'ini ihracat yaptıklarını vurgulayan Serdar Urfalılar, şunları kaydetti: "Bu yıl hedefimizi ABD pazarı olarak belirledik. Girilmesi çok zor ama sürdürülebilir bir başarı getirebilecek bir pazar. ABD'yi, hem inşaat, hem rafineri hem de enerji santralleri konusunda çok büyük potansiyel olarak görüyoruz. Üretimimizin yüzde 70'ini ihraç ediyoruz. Geliştirdiğimiz sistemler ile inşaatlarda, tersanelerde ve endüstriyel tesislerde zaman, maliyet avantajı ve İSG kurallarına uygun güvenli çalışma sağlıyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dev Projede 3 Ülkede, 7 İstasyonda Sistemleri Kullanıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement