Tgf Başkanı Ağaoğlu "Rory Mcılroy, Tiger Woods'tan Bir Adım Daha Önde" - Son Dakika
Güncel

Tgf Başkanı Ağaoğlu "Rory Mcılroy, Tiger Woods'tan Bir Adım Daha Önde"

Tgf Başkanı Ağaoğlu "Rory Mcılroy, Tiger Woods\'tan Bir Adım Daha Önde"

(Özel) TGF Başkanı Ağaoğlu "Rory McIlroy, Tiger Woods'tan bir adım daha önde"Çok tecrübeliyiz, herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız"Tiger ve Rory'nin katılacağını açıklaması ile kafalarda oluşan soru işaretlerinin tamamı silindi""Dünya genelinde 19 saatte 510 milyon haneye yaklaşık olarak 1.5 milyar insana naklen yayın olacak""Turist sayısında çok ciddi bir artış bekliyoruz""Turnuvanın ilk senesinde elimizdeki ürünü satmakta bayağı güçlük çektik""Samsundaki golf sahası çevre illerdeki tüm sporculara da hizmet verecek""Federasyon Başkanlığı için başka aday yok"Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Rory McIlroy son aylarda gösterdiği performanstan dolayı Tiger Woods'tan bir adım daha önde" dedi.

07.10.2016 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Özel) TGF Başkanı Ağaoğlu "Rory McIlroy, Tiger Woods'tan bir adım daha önde"

Çok tecrübeliyiz, herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız

"Tiger ve Rory'nin katılacağını açıklaması ile kafalarda oluşan soru işaretlerinin tamamı silindi"

"Dünya genelinde 19 saatte 510 milyon haneye yaklaşık olarak 1.5 milyar insana naklen yayın olacak"

"Turist sayısında çok ciddi bir artış bekliyoruz"

"Turnuvanın ilk senesinde elimizdeki ürünü satmakta bayağı güçlük çektik"

"Samsundaki golf sahası çevre illerdeki tüm sporculara da hizmet verecek"

"Federasyon Başkanlığı için başka aday yok"

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, "Rory McIlroy son aylarda gösterdiği performanstan dolayı Tiger Woods'tan bir adım daha önde" dedi.

Avrupa'nın para ödülü en yüksek golf turnuvalarından biri olan Turkish Airlines Open 2016 Turnuvası öncesi Türkiye Golf Federasyonu (TGF) Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Bu yıl beşincisi Regnum Carya Golf Spa Resort'ta 3- 6 Kasım'da düzenlenecek turnuvada 78 sporcu, 7 milyon Dolar'lık büyük ödül için kıyasıya bir yarış sergileyecek. Dünyanın en iyi golfçülerinin de katılım göstereceği turnuva için Tiger Woods ile dünya klasmanının eski 1 numaralı golfçüsü Rory McIlroy yeniden Belek'e gelecek.

Ahmet Ağaoğlu'nun Doğan Haber Ajansı'nın sorularına verdiği yanıtlar şöyle;

EN CİDDİ TURNUVA\t

Serhan Türk Turkish Open için artık bir Türkiye klasiği diyebilir miyiz

Ahmet Ağaoğlu Turkish Airlines Open Türkiye'de değil, European Tour'un takviminde yer alan çok ciddi bir turnuva. Türkiye kadar da bu müsabakayı istikrarlı bir şekilde devam ettiren finalin oynandığı Dubai var. Onun haricinde sürekli yer değiştiriyor ve turun en önemli müsabakalarından birisi. Ayrıca kıta Avrupa'sında 7 milyon para ödülü ile en yüksek para ödülünün verildiği European Tour'un Avrupa'daki göz bebeği diyebiliriz."

'ÇOK TECRÜBELİYİZ, HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ"

ST-Geri sayım başladı. Hazırlıklar ne aşamada

AA-Diğer senelere kıyasla organizasyondaki tek değişiklik saha. 3'er sene aralıklarla değişik sahalarda oynanıyor. Saha değişimi dolayısıyla tabii biz de operasyon anlamında değişiklikler yapmak zorunda kaldık. Ama şöyle söyleyeyim, hemen hemen operasyon anlamında yapmış olduğumuz hazırlıklarda son aşamaya geldik. Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecek diyebilirim. Tabii bu konuda çok tecrübeliyiz, herhangi bir sıkıntı yaşamayacağız."

"TIGER VE RORY'NİN KATILACAĞINI AÇIKLAMASI İLE KAFALARDA OLUŞAN SORU İŞARETLERİNİN TAMAMI SİLİNDİ"

ST-Tiger Woods'un seyirci kalabalığını yeniden yaşayacak mıyız

AA-En büyük sıkıntıyı ülkenin içinde bulunduğu durum nedeni ile European Tour ve oyuncular nezdinde başlangıçta yaşadık. Ancak Dışişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın girişimleri ile sorun ortadan kalktı. Hatta şu kadarını söyleyeyim Tiger Woods bir senedir sakatlığı nedeniyle oynamıyordu. Bütün dünya golfünde bu merak konusuydu oynayıp, oynamayacağı. Tiger Woods bu sene üç turnuva oynayacağını ve Turkish Airlines Open'ı da takvimine koyduğunu müsabakaya iştirak edeceğini bir basın açıklaması ile duyurdu. Tiger'ın ardından Avrupa golfünün göz bebeği ve yükselen yıldızı Rory McIlroy müsabakaya katılacağını söyledi. Dolayısıyla o sıkıntılı süreç içerisinde kafalarda oluşan soru işaretlerinin tamamı silindi diyebilirim."

"RORY MCLLROY ADIM DAHA ÖNDE"

ST- Rory McIlroy -Tiger kapışmasında favoriniz kim

AA-Tiger Woods ile Rory Mcllroy arasındaki müsabakanın güzel geçeceğini tahmin ediyorum. Tiger ve Rory'nin katılması ile dünya kamuoyunda yankı uyandıracak bir müsabaka olacak. Tabii aslında bizim düşüncemiz, beklentimiz bu müsabakayı yıldız bir ismin kazanması. O zaman turnuvanın önemi bir kat daha artıyor. Ama şartlar ne olursa olsun dünya genelinde 19 saat 510 milyon haneye bu da yaklaşık olarak 1.5 milyar insana naklen yayın olacak. Golf çok enteresan bir spor, Tiger ne olursa olsun bir efsane. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor Tiger'in. Rory McIlroy'un eli çok sıcak. Players Championships'i kazandıktan sonra Amerika'da Fedexcup'ı kazandı. Bu da onun için çok önemliydi. Hiç kimse favoriler arasında göstermiyordu Fedex'te ama son müsabaka ile birlikte onu da kazandı. Rory McIlroy'u Tiger soru işareti olduğu için yani bir senelik sakatlık sürecinden sonra golfe geri döndüğü için bir soru işareti diyorum ama her zaman için Tiger, Tiger'dır. Ne yapacağı belli olmaz ama sanki Rory McIlroy son aylarda gösterdiği performanstan dolayı bir adım daha önde."

"TURİST SAYISINDA ÇOK CİDDİ BİR ARTIŞ BEKLİYORUZ"

ST-Tıger Woods'un seyirci kalabalığını yeniden yaşayacak mıyız

AA-Türkiye'ye gelen turist sayısında çok ciddi bir azalma var. Ancak bu müsabakanın televizyondan naklen yayını sonrasında düşüş trendinde olan turizme, Antalya ve çevresine gelecek turist sayısında çok ciddi bir artış bekliyoruz. Müsabaka esnasına ne kadar olur onu şimdiden söylemek zor."

ST-Antalya Golf tesisleri desem, sizin için ne ifade eder

AA-Bölgedeki tesislerin dünyada eşi benzeri yok. Dünyanın hiçbir yerinde 15 tane golf sahasını 15 km'lik bir şerit içerisinde 50'ye yakın 5 yıldızlı otele yürüme mesafesinde, Uluslararası havalimanına 20-25 dakikalık bir mesafede yer alan ikinci bir golf destinasyonu yok. O açıdan Turkish Airlines Open'ın en büyük etkisi o oldu. Tesisler dünyaya tanıtım açısından çok büyük bir araç oldu."

"TURNUVANIN İLK SENESİNDE ELİMİZDEKİ ÜRÜNÜ SATMAKTA BAYAĞI GÜÇLÜK ÇEKTİK"

ST-Federasyonlar içinde en fazla sponsor gelirine siz sahipsiz Bunu nasıl başardınız. Bu konudaki görüşleriniz nelerdir

AA-Türkiye Golf Federasyonu'nun turnuvanın ilk senesinde elindeki ürünü satmakta güçlük çektik. Sponsorların getirisini o zaman tahmin edemiyorduk. Turkish Airlines Open, neresinden bakarsak bakalım 10-12 milyon Dolar'lık bütçesi olan bir turnuva. Bu da çok önemli bir rakam. 4 günlük bir turnuva olarak düşündüğümüz zaman 10-12 milyon Dolar çok önemli bir rakam. Elimizdeki ürünü satmakta birinci sene bayağı zorlandık. Çünkü getirisi sponsorlar tarafından bilinmiyordu. Ama birinci senenin sonunda getirisi ortaya çıktığı zaman ve yaklaşık olarak sadece televizyon naklen yayınının reklam karşılığı 100 milyon Dolar olduğunu düşündüğümüzde, tabii diğer etkenleri de işin içerisine koyduğumuzda ülkenin tanıtımı açısından bakıldığında 200-250 milyon Dolar para harcayarak ancak elde edebileceğiniz bir promosyon, görünürlük, reyting sağlıyorsunuz. Sponsorlarımızın yanı sıra Bakanlığımızın da bu müsabakaya vermiş olduğu destek küçümsenecek, azımsanacak bir destek değil ama biz de elimizden gelen bütün gayreti sarf ederek bakanlık payının yüzde 25'lerde 30'larda kalması için çok büyük çaba sarf ediyoruz."

"SAMSUN'DAKİ GOLF SAHASI ÇEVRE İLLERDEKİ TÜM SPORCULARA DA HİZMET VERECEK"

ST-Samsun'da golf sahasına kavuştu Hedefte nereleri var

AA-Samsun'da açılan golf sahasının ardından gelecek hedeflerimiz var elbette. Bundan sonraki hedefte Antalya, Alanya, Kuşadası var ama Samsun bizim için çok önemli bir sahaydı. Samsun sadece golf turizmi açısından değil, sportif golfün de ülkemizde gelişmesi açısından son derece önemli bir projeydi. Samsun'da 8-16 yaş grubunda 100'ün üzerinde genç sporcumuz aynı zamanda 20'ye yakın işitme engelli sporcumuz önümüzdeki aylarda yapacağımız seçmeler ile 20 civarında bedensel engelli sporcumuza eğitim vererek projemizi de başlattık. Samsun'daki golf sahası sadece Samsun'a değil çevredeki bütün illerdeki sporcuların tamamına hizmet verecek.

"FEDERASYON BAŞKANLIĞI İÇİN BAŞKA ADAY YOK"

ST-Yakında bir seçim sizi bekliyor. Aday var mı Yönetim değişecek mi Nasıl bir hazırlık içindesiniz

AA-Federasyon Başkanlığı için şu ana kadar bir aday çıkmadı. Tek aday görünüyorum. Sistemi oturttuğunuz zaman her şey olduğu gibi yürür. Şu anda Türkiye Golf Federasyonu'nda yürüyen bir sistem var. Bu sistem içerisinde Ahmet Ağaoğlu olsa da olur, Ahmet Ağaoğlu gider yerine bir başkası gelir, bu iş onunla da yürür. Müsabaka açısından baktığımızda Türkiye'deki en başarılı federasyonlardan birisiyiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tgf Başkanı Ağaoğlu 'Rory Mcılroy, Tiger Woods'tan Bir Adım Daha Önde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement