Türk Delegasyonu, Hint Basınıyla Buluştu! - Son Dakika
Güncel

Türk Delegasyonu, Hint Basınıyla Buluştu!

Türk Delegasyonu, Hint Basınıyla Buluştu!

Hindistan'ın en önemli film festivallerinden biri olan "Mumbai Film Festivali" kapsamında Hindistan'a giden Türk delegasyonu, geçtiğimiz Perşembe günü Hint basınıyla buluştu.

26.10.2016 09:13  Güncelleme: 09:14

HİNT BASININDAN, TÜRK DELEGASYONUNA BÜYÜK İLGİ!

20 Ekim'de Hindistan'ın Mumbai şehrinde başlayan "Mumbai Film Festivali" kapsamında Hindistan'a giden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Tesiyap Başkanı Birol Güven, ünlü oyuncular Hazal Kaya, Sarp Levendoğlu ve Kaan Taşaner; Türkiye Yeni Delhi Büyükelçisi Burak Akçapar ve Mumbai Başkonsolosu Sabri Ergen'in ev sahipliğinde Hint basını ile buluştu. Önemli mesajların verildiği toplantıya, Hint basını yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda Türk delegasyonuna eşlik eden Mumbai Film Festivali Direktörü Anupama Chopra, Türkiye'yi konuk ülke olarak ağırlamanın heyecan verici olduğunu söyledi.

Hint basınının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Türkiye Yeni Delhi Büyükelçisi Burak Akçapar, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Mumbai Başkonsolosu Sabri Ergen, Tesiyap Başkanı Birol Güven, ünlü oyuncular Hazal Kaya, Sarp Levendoğlu, Kaan Taşaner ve Mumbai Film Festivali Direktörü Anupama Chopra katıldı.

Alin Taşçıyan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen buluşmada, Türk delegasyonu tarafından önemli mesajlar verildi.

"KÜLTÜR VE SANAT, SİYASETİN ÜSTÜNDEDİR"

Hint sinemacıları Türkiye'ye davet eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman "Biz, Türkiye ile Hindistan arasındaki kültürel ve siyasal değerlerin artmasını istiyoruz; kültür ve sanatın siyasetin üstünde olduğuna inanıyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteği ile Tesiyap tarafından düzenlenen toplantıda, Türk dizileri ile Hint-Türk ortak yapımları için oluşabilecek iş birliği değerlendirildi.

"KÜLTÜR-SANAT İLİŞKİSİNİ GELİŞTİRDİĞİMİZDE ÇOK DAHA KALICI BİR İLİŞKİ KURARIZ."

Hüseyin Yayman, yaptığı konuşmada, Türk dizilerinin Hindistan'da gördüğü ilgiyi vurgulayarak"Sizler zaten, dizilerimiz sayesinde İstanbul fotoğraflarını görüyorsunuz; ancak ben sizi İstanbul'u yaşamaya davet ediyorum.Türkiye ile Hindistan arasında, çok önemli tarihsel bağlar var. Ben, size Cumhurbaşkanımız , Başbakanımız ve Bakanımız adına, Türkiye ile Hindistan arasındaki kültür-sanat ilişkilerinin arttırılması noktasında daha ileriye gidilmesini teklif ediyorum. Kültür sanat ilişkisini geliştirdiğimizde, çok daha kalıcı bir ilişki kurarız.Bu anlamda, Mumbai Film Festivali bizim için çok önemli" dedi.

Türkiye ile Hindistan arasındaki ilişkilerin ilerlediğini belirten Türkiye Yeni Delhi Büyükelçisi Burak Akçapar ise, Hindistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin küresel öneminin olduğunu; siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin bir bütün olarak ilerlemesinde sinema alanının devreye girmesinin iki ülke halkı arasında yeni bir köprü kuracağını vurguladı.

Mumbai Başkonsolosu Sabri Ergen ise toplantıya katılan delegasyona işaret ederek, "Bizim dizilerimizi, sinemamızı, yeteneklerimizi göstermek istiyoruz." dedi.

" TÜRK DİZİLERİNİ İZLEMEYE BAŞLADIĞINIZDA BIRAKAMAYACAKSINIZ!"

TESİYAP Başkanı Birol Güven yaptığı konuşmada iş birliği ve ortak yapımlara imza atmak istediklerinin altını çizdi ve "Sizi daha iyi tanımak ve kültürünüzü görmek için buradayız. Kendimizi daha iyi tanıtmak istiyoruz. Çünkü birbirimizi çok iyi tanımıyoruz. Oysa ki çok fazla benzer yönümüz var. Türk dizilerini zaten biliyorsunuz. Uyarmak isterim ki Türk dizilerini izlemeye başladığınızda bırakamayacaksınız; ama merak etmeyin bizde çok sayıda dizi var." İfadelerini kullandı.

Hindistan'da gösterilmeye başlanan "Adını Feriha Koydum" dizisinin başrol oyuncusu Hazal Kaya ise festivale katıldığı için çok heyecanlı olduğunu söyledi.

"ANNEMİ, GURURLANDIRDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM"

Kaya, Feriha'nın Türkiye'de 5 yıl önce gösterildiğine dikkat çekerek, "Feriha'nın Hindistan'da böyle bir ilgi yaratması bizim için çok önemli ve heyecan verici. Türk dizileri, aslında dünyanın pek çok yerinde yayınlanıyor. Bunun Hindistan'daki karşılığını görmek benim için ayrı bir mutluluk. Hint filmleriyle büyümüş bir anneye sahibim. Bu nedenle, annemi gururlandırdığım için çok mutluyum." dedi.

"KENDİMİ, HİNTÇE DUBLAJLI İZLEYİNCE ÇOK HEYECANLANDIM."

"Küçük Ağa" dizisinin oyuncusu Sarp Levendoğlu da sanatın evrensel olduğunun altını çizerek, "Her insana aynı şekilde ulaşabilen sanat vesilesiyle bir arada olmamız beni çok mutlu ediyor. Kendimi ilk defa burada Hintçe dublajlı izledim ve çok heyecanlandım." dedi.

" SANAT, HEPİMİZİ BİR ARAYA GETİREN ŞEY"

"Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisinde rol alan Kaan Taşaner ise sanatın insan yaşamındaki önemine vurgu yaparak "Sanat hepimizi burada bir araya getiren şey. Konuştuğumuz dilden daha önemli bu. Bizi burada görmek isteyen herkese çok teşekkürler." dedi.

Toplantıya katılan Mumbai Film Festivali Direktörü Anupama Chopra da festivalde Türkiye'yi konuk ülke olarak ağırlamanın gerçekten çok heyecan verici olduğunu belirtti.

Türk oyuncular, toplantı sonrası Hint basınına röportajlar verdi. "Türkiye-Hindistan Televizyon ve Sinema Endüstri Forumu" ve Türkiye Resepsiyonu ile devam edecek olan etkinlik, 27 Ekim'de son bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Delegasyonu, Hint Basınıyla Buluştu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement