Türk Telekom Vakfı, Türkiye'de Örnek ve Öncü Bir Model - Son Dakika
Güncel

Türk Telekom Vakfı, Türkiye'de Örnek ve Öncü Bir Model

Türk Telekom Vakfı, Türkiye\'de Örnek ve Öncü Bir Model

Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, üyelerine ve ailelerine geniş kapsamlı, tamamlayıcı sağlık hizmetleri sunuyor.

08.01.2014 09:22  Güncelleme: 09:25

Türk Telekom Vakfı, Tamamlayıcı Sağlık Sisteminde Türkiye'de örnek ve öncü bir model

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom'un öncülüğünde kurulan ve faaliyet gösteren Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, üyelerine ve ailelerine geniş kapsamlı, tamamlayıcı sağlık hizmetleri sunuyor. Türk Telekom Vakfı üyeleri, özel avantajlı sağlık hizmetlerinden ve sosyal yardımlardan yararlanırken Türk Telekom mensubu olmanın ayrıcalığını yaşıyor.

Türk Telekom yurt çapında en modern iletişim altyapısı üzerinden hizmet sunarken bir yandan da Türk Telekom Vakfı ile kendi bünyesindeki çalışanlarına ve ailelerine özel ayrıcalıklı sağlık hizmetleri ve avantajlar sunuyor.

Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, sadece genel sağlık hizmetlerini değil, halihazırda birçok özel sigorta şirketi tarafından kapsam dışı tutulan geniş bir yelpazedeki sağlık ve tedavi hizmetlerini de üyelerine sunuyor. Türk Telekom Sağlık Yardım Sandığı'nın devamı niteliğinde olan Türk Telekom Vakfı, Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan "tamamlayıcı sağlık sigortacılığı" sisteminin Türkiye'deki en başarılı örneklerinden biri.

27.500 asil üye, 40 bin aile bireyi olmak üzere halen yaklaşık 67.500 üyeye sahip olan Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, ülke çapında 650'den fazla anlaşmalı sağlık kurumu ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sağladığı sağlık yardımlarına ilave olarak sağlık güvencesi sağlıyor. Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı'nın halen üyelerinin fark ödemeden yararlanabilecekleri 224 hastane ve tıp merkezi, üyelerin Vakfın ödediği tutar üzerine fark ödeyerek yararlanabileceği 60 tane hastane ve tıp merkezi, 186 diş hekimi, 181 adet de optisyen, laboratuvar, görüntüleme merkezi vb. kurumlarla anlaşması bulunuyor.

Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı üyeleri ve aileleri, ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini, anlaşmalı kurumlardan provizyon ile nakit ödeme yapmadan alabiliyor. Üyeler tarafından Vakıf ile özel anlaşması olmayan sağlık kurumlarından alınan hizmetlerin bedeli ise yardım talebinde bulunmalarına müteakip, Vakıf tarafından üyeye ödeniyor.

Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı üyeleri özel hastanelerden hizmet alabiliyor, özel muayenehanelerden yararlanabiliyor, diş muayene ve tedavilerini yaptırabiliyor. Vakıf üyelerine özel aşı ve benzeri sağlık hizmetleri almaları halinde ek yardımlar ödeniyor. Türk Telekom Vakfı'nda, birçok özel sağlık sigorta şirketi tarafından kapsam dışı tutulan kronik hastalıklar veya önceden tespit edilmiş hastalıklar için kısıtlama söz konusu değil. Yine özel sağlık sigorta şirketlerinin çoğu tarafından kapsam dışı tutulan kontakt lens, lazer göz ameliyatının da dahil olduğu göz tedavileri ile implant, protez ve ortodontik diş tedavileri için üyelerine destek sunuyor.

Üyelerinin ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerinin temininde herhangi bir külfete girmemelerini öncelikli hedef olarak alan Türk Telekom Vakfı, sembolik bir meblağ olan aidat bedelini baz alan bir hizmet anlayışı yerine özel sağlık sigortalarının sağladığı imkanların çok daha üzerine çıkan sağlık yardımları ve sosyal yardımlar yapıyor. Vakfın sağladığı tamamlayıcı sağlık sigortacılığı hizmetleri, üye başına ayda 20 TL ve aile bireyi başına 7 TL aidatla toplamda 41 TL'yi geçmeyecek şekilde sunuluyor.

Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı Sosyal Güvenlik Kurumu'nun kişilerden alınmasını öngördüğü ve Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı üyelerinin katlanmak durumunda olduğu sağlık giderlerinin ödenmesinde Vakıf anlaşmalı kurumlarda doğrudan, anlaşmasız kurumlarda ise dolaylı olarak ödeme yaparak üyelerine destek oluyor.

Tamamlayıcı sağlık sigortacılığı sistemini Türkiye'de henüz Türk Telekom Vakfı gibi ve bu çapta uygulayan başka bir kuruluş olmadığını söyleyen Türk Telekom İK, Destek ve Regülasyon Başkanı Şükrü Kutlu, "Türk Telekom yönetim ekibi olarak, insanlara en zor günlerinde destek olacak, onların acılarını hafifletecek, gerektiğinde derman olacak modern ve kurumsal bir yapının oluşturulmasını son derece önemsiyoruz. Türk Telekom Vakfı, üyelerine sağlıkla ilgili bir sorunları olduğunda maddi açıdan sıkıntıya düşmeden tedavi olabilme ve tedavi süreçlerinde kendileri ile bakmakla yükümlü oldukları aile bireyleri için en iyiyi seçebilme imkanlarını sunuyor." dedi.

Şükrü Kutlu, "Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı tarafından tüm Türkiye çapında başarıyla yürütülmekte olan tamamlayıcı sağlık sigortacılığı temelli sağlık yardım sistemi, ülkemizdeki tüm kurum ve kuruluşlara öncü ve model olabilecek niteliktedir. Üyelerinin sağlık ihtiyaçlarını, tamamen insan odaklı bir anlayışla karşılamak önceliğiyle çalışan ve kâr amacı gütmeden hizmet veren Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, üye ve ailelerine başta sağlık hizmetleri olmak üzere hayatın hemen her alanında önemli destekler sunuyor." dedi.

Türk Telekom Vakfı'nın sosyal yardım faaliyetleri

Türk Telekom Vakfı, tamamlayıcı sağlık desteğinin yanı sıra üyelerine yönelik birçok sosyal faaliyet de yürütüyor. Sosyal yardım faaliyetleri kapsamında Türk Telekom Vakfınca; yeni doğan her bebek için aileye bir bebek sepeti hediye ediliyor ve 250 TL nakdi süt yardımı yapılıyor, yeni evlenen üyelere evlilik hediyesi gönderiliyor. Vefat eden üyelerin ailelerine ise 10 bin TL tutarında nakdi yardım yapılıyor. Türk Telekom Vakfı ayrıca üyeleri arasında sosyal iletişimi artırmak için geleneksel hale gelmiş birçok organizasyon, sportif faaliyet ve kültürel yarışmalar düzenliyor. Vakıf, ayrıca üyelerinin anlaşmalı bankalar ile finans kurumlarından özel şartlarla kredi almalarına da yardımcı oluyor.

Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı, sosyal yardım faaliyetleri kapsamında ayrıca sel, yangın ve deprem gibi doğal afetlerde de üyelerinin yanında yer alıyor ve onlara destek veriyor.

Türk Telekom Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı üyeleri sosyal faaliyetler kapsamında Türkiye çapında 45 ilde 220'den fazla spor merkezinden kendilerine özel indirimlerle yararlanabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Telekom Vakfı, Türkiye'de Örnek ve Öncü Bir Model - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement