Vanek Kılıçdaroğlu: Akan Kanı Biz Durduracağız - Son Dakika
Güncel

Vanek Kılıçdaroğlu: Akan Kanı Biz Durduracağız

Vanek Kılıçdaroğlu: Akan Kanı Biz Durduracağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van Mitinginde Yaptığı Konuşmada 30 Yıldır Akan Kanın Durdurulamadığını Belirterek, "size Söz Veriyorum, Biz Şiddeti Engelleyeceğiz, Akan Kanı Durduracağız. Barışı ve Hoşgörüyü, Kardeşliği, Bu Topluma Egemen Kılacağız" Dedi.

24.08.2010 18:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van mitinginde yaptığı konuşmada 30 yıldır akan kanın durdurulamadığını belirterek, "Size söz veriyorum, biz şiddeti engelleyeceğiz, akan kanı durduracağız. Barışı ve hoşgörüyü, kardeşliği, bu topluma egemen kılacağız" dedi.

Partisinin olağan Kongresi'ne katılmak için 2 Nisan 2010'da Van'a gelen ve kongrenin yapıldığı düğün salonunun bulunduğu sokağa girerken taşlı ve yumurtalı saldırıya uğrayan CHP eski Genel Başkan Deniz Baykal'dan sonra, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk kez bugün Van'a geldi.

CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Süha Okay ile birlikte özel uçakla gelen Kılıçdaroğlu, Van Ferit Melen Havalimanı'nda dün kente gelerek miting öncesi hazırlık yapan CHP MYK üyesi Gürsel Tekin, CHP Bursa Milletvekili Abdullah Özer ve Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür ile CHP il yönetimi tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu bir süre VIP Salonunda dinlendikten sonra parti otobüsü ile kente geldi.

1500 POLİS GÖREV YAPTI

Kılıçdaroğlu için Van Emniyet Müdürlüğü tarafından sıkı bir koruma yapıldı. Adına 'Başbakan koruması' denen sistemle korunan Kılıçdaroğlu için havaalanında, yol güzergahında ve miting alanında kuş uçurtulmadı. Dün çevre illerden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için Van'a gelen polislerin gönderilmediği, bugün de aynı polislerin Kılıçdaroğlu için görev aldıkları belirtildi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşma yaptığı alan çevreresindeki binalara keskin nişancılar yerleştirilirken, parti otobüsünün çevresi ise polis kordonunu altına alındı. Havaalanından miting alanı arasındaki güzergaha 50 şer metrelik aralarla birer polis memuru yerleştirildi. Kılaçdaroğlu'nun Van gezisi için 1500 polisin görev yaptığı belirtildi.

GENEL BAŞKAN OLARAK İLK GELİŞİM

Kemal Kılıçdaroğlu, Beşyol Meydanı'nda bulunan Defdardarlık Caddesi'nde yaklaşık 1000 kişiye hitap etti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına, Van'ın hayatında önemli bir kent olduğunu, ilk kez Cmhuriyet Halk Partisi'nin Genel Başkanı olarak Van'a geldiğini anlatmakla başladı. Van'da CHP'nin oylarının düştüğünü, sorumluluğunu da kendilerinde olduğunu belirtti.

ALTTA DİN-İMAN, ÜSTTE HAN HAMAM POLİTİKASI

Van'ın ayağa kaldırılması, güçlendirilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Birileri bugün Van'ı Vanlıyı değil, cebini düşünmekle meşgul. O milletvekillerinin ne yaptığını siz bizlerden çok daha iyi biliyorsunuz. Hayatı, yaşamı çok daha iyi biliyorsunuz. O nedenle buraya size gerçekleri anlatmaya geldim. Bunların iki türlü politikası var. 8 yıldır iktidardalar. Altta din-iman, üste han hamam politikası yapıyorlar. Vatandaşların arasına giriyorlar, dinden imandan Allah'tan, peyganberden bahsediyorlar. Eyvallah, ondan sonra ne yapıyorlar, bir bakıyorsunuz hepsi han, hamam sahibi olmuş köşeyi dönmüş. Eğer bu gün geçmişte bakanlık yapanlardan birisinin kardeşi Van'da 25 korumayla geziyorsa, Vanlıları düşünüp, taşınması lazım" dedi.

Van'daki sınır ticaretinin açılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, "Sınır ticaretinden söz ediyorlar, bir kaç litre mazot getirdi diye yüzlerce araca el koydular. Niye sınır ticaretini adam gibi yapmıyorlar. Ama AKP bunları istemiyor. Onun derdi yoksulluğu sürekli kılmak. yoksulluk sürekli kılınacak ki insanlar, onlara muhtaç olsunlar. Hani Aşık Mahsuni Şerif der ya 'Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana' aynı onların yapktığı gibi bunlar sürdürmek istiyorlar. Yiğidi kuru soğana muhtaç etmek istiyorlar" diye konuştu.

"AKAN KANI DURDURACAĞIZ"

İktidara geldiklerinde hedeflerini anlatan Kılaçdaroğlu, şiddeti önleyeceklerini, akan kanı durduracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bizim derdimiz, hedefimiz şu, herkes çalışacak, herkes üretecek, herkes evine alın teri ile kazandığı ekmeği götürecek. Bize diyorlar ki siz bu bölge için ne düşünüyorsunuz ve zamanı gelince Recep Bey der ki 'siz hiç iktidar olmadınız' Doğru, tek başına iktidar olmadık. Ama sormak isterim Vanlı kardeşlerime, biz iktidar olmadık, 30 yıldır kimler iktidar? 30 yıldır kim bu akan kanı durduramadı, dönüp de bir kendilerine baksınlar. 30 yıldır ne yaptı bunlar. Size söz veriyorum, biz şiddeti engelleyeceğiz, akan kanı durduracağız. Barışı ve hoşgörüyü, kardeşliği, bu topluma egemen kılacağız. Eğer siz insanı insan olarak düşünmezseniz, insana değer vermezseniz, 'insan insandır başımızın üstünde yeri vardır' demezseniz, bunları engelleyebilir misiniz? Yerine göre Recep Bey der ki, 'ya sev ya terk et' biz öyle bir şey söyledik mi? Söyleyen adam bu ülkeni Başbakanı, sormayacak mıyız, sen kim oluyorsun da bu ülkenin yurtaşına 'ya seveceksin, ya bu ülkeyi terk edeceksin' diyeceksin. Biz bunu söylüyoruz.

89 RAPORUNUN ARKASINDAYIZ

Onlar, 89'da bir rapor vardı, 89 raporunun arkasında dur diyorlar. Van'da söylüyorum. son satırına kadar o raporun arkasındayız biz. CHP o raporu yazdığı zaman Vatan haini ilan edilmişti."

MİLİ İRADE GASPI VAR

Kılıçdaroğlu, seçim barajını indirmeyen AK Parti'yi eleştirererek milli irade gaspı olduğunu belirtenek, "Recep Bey yüreğin varsa niye seçim barajını indirmiyorsun. Niye yüzde 10'un arkasına saklanıyorsun" dedi.

İktidarlarında tüm faili meçhullerin üstüne gideceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, özel yetükili mahkemelerin de kaldırılmasını istedi. Kılıçdaroğlu, "Özel yetkili mahkeme olmaz. Adamları topla sabah karşı tık içeriye sorgusuz sualsiz aylarca içende kalsınlar. Neymiş Recep Bey'in demokrasi anlayışı, Recep Bey'in hukukkuymuş. Sevsinler senin hukukunu" diye konuştu.

BDP'Lİ BAŞKANA ÖVGÜ

Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya'yı isim vermeden öven Kılıçdaroğlu, "Yerel seçimlerde halk tercihini yaptı, belediye başkanını seçti. 2.5 trilyon borç devraldı. Arkadaşlar, çalışkan biri diyorlar. Bir tarftan borçları kapatmaya bir taraftanda hizmet etmeye çalışıyor" dedi.

MUĞLALI KIŞLASI'NIN ADINI DEĞİŞTİRİN

Kılıçdaroğlu, Ahmet Arif'in 33 kurşun şiirine de konu olan Van'ın Özalp İlçesi'ndeki Orgeneral Mustafa Muğlalı Kışlası'nada değindi. Kılıçdaroğlu, "Başbakan'dan rica ediyorum. Hükümetsin, Başbakansın toplumun duyarlılığı var. 33 köylünün kurşuna dizildiği bir yerde, adını bir kışlaya verme. Onu değiştirin, istirham ediyoruz. Biz devletin kin tutmayacağını biliyoruz. Devlet kin tutmamalı ve yurttaşına eşit davranmak ve kucaklamak zorundadır" diye konuştu.

EVET DEMEYENİN YEŞİL KARTI İPTAL EDİLMEZ

Türkiye'de yeşil kart kullanımında Van birinci sırada olduğunu da belirten Kılaçdaroğlu, "Bu yoksulluğun hangi noktaya geldiğin gösteriyor. Yeşi kartınız, 'evet' vermezseniz iptal edilir' diyene hesap soracağız. Vali de kaymakam da bilsin" dedi.

TAŞ ATAN ÇOCUKLARLA İLGİLİ KANUNU BİZ DEĞİŞTİRDİK

CHP lideri Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

"Taş atan çocuklarla ilgili o ağır kanunu kim çıkardı. Recep Bey AKP. Bunun yanlış olduğunu defalarca söyledik. Değiştirdiler. Ama bu değişim yeterli değil. Çocuklarımızı kazanmalı ve geleceğe hazırlamalıyız. Çocuklarımız geleceğe güvenle bakmalı ve babaları da geleceğe güvenle bakmalı. Devletin gücü düşünceyi bastırmak için kullanılamaz. Devletin gücü özgürlüğü sağlamaktır."

Kılıaçdaroğlu'nun ayrılışı sırasında da aynı koruma tedbirleri uygulandı. Kılaçdaroğlu, havaalanına giderken bir kaç vatandaşın tepki göstermesi dikkat çekerken, polis çevrede adeta kuş uçurtmadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vanek Kılıçdaroğlu: Akan Kanı Biz Durduracağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement