23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı'da törenlerle kutlandı.

23.04.2015 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Erzurum, Ardahan, Kars, Iğdır ve Ağrı'da törenlerle kutlandı.

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Havuzbaşı Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelen sundu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gün olan 23 Nisan'ın, cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilişinin 95. yılının kutlandığını belirtti.

Atatürk'ün 23 Nisan gününü, çocuklara bayram olarak armağan ettiğini hatırlatan Arslan, "Bu bayram, dünyada var olan tek çocuk bayramıdır. Sevinç ve gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gazi Mustafa Kemal'in geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir" dedi.

Tören daha sonra Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde devam etti. Sabahattin Solakoğlu İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin sunduğu gösteriler izleyenlerden büyük beğeni aldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla il genelindeki resim, şiir, kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Ardahan

Ardahan Valiliği önünde düzenlenen çelenk koyma töreni, kar yağışı altında gerçekleşti.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunan İl Milli Eğitim Müdürü Tevfik Fikret Eteker, bugün kar yağışı nedeniyle kutlamaları kapalı alanda yapacaklarını söyledi. Çelenk sunma törenine katılan öğretmen ve öğrenciler kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı.

Daha sonra kutlamalar için Halk Eğitim Müdürlüğü salonuna geçildi.

Burada konuşan Eteker, bugün çocuklar adına mutlu olduklarını belirterek, "Atatürk bu bayramı yeni Türkiye'nin filizleri olan Türk çocuklarına bırakmıştır. Çünkü Atatürk için çocuk, üzerine titrenilmesi gereken, toplumun en değerli parçasıdır. İşte bu nedenle Atatürk'ün talimatıyla ilk kez 23 Nisan 1927'de çocuk bayramı olarak da kutlanmaya başlamıştır" diye konuştu.

Kutlamalar, öğrencilerin şiir, oyun ve müzik dinletileriyle son erdi.

Buradaki etkinliğe, Vali Ahmet Deniz, 25. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Kargın, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, diğer yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Kars

Kars'ta da törenler ilk olarak Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun'un çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İsmail Aytemiz Spor ve Sergi Sarayı'ndaki programda konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, egemenliğini ve geleceğini bir bayram şeklinde çocuklara teslim eden başka bir millet olmadığını söyledi.

Geleceği inşa edecek mimarların bugünün çocukları olacağını belirten Altun, "Bu çocuklar ilk eğitimlerini ailede alırlar. Aileler olarak bizler çocuklarımıza hakkı, adaleti, hoşgörüyü, sevgiyi, saygıyı ve güzel ahlakı vererek geleceğimizi güçlü ve güvenli emin ellere teslim etmiş olacağız" dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli dallarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Halk oyunları gösterisi, şiirlerin okunması, müzik dinletisi ve çocuk korosunun konseriyle tören sona erdi.

Törene Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ve vatandaşlar katıldı.

Iğdır

Iğdır'da Zübeyde Hanım Bulvarı'nda düzenlenen kutlamalar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cirit, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama alanına geçildi.

Öğrencilerin şiirler okumasıyla başlayan kutlama programında, her yaş grubundan çocuklar çeşitli halk oyunları ve dans gösterisi sundu.

Tüm dünya çocuklarının da bu bayramı kutlamasını temenni ettiklerini vurgulayan Cirit, "Dünya geleceğinde hoşgörünün hakim olması, barışın ve mutluluğun tesis edilmesidir. Suriye'de, Filistin'de, Karabağ'da Myanmar'da, Irak'ta, Doğu Türkistan'da, Bosna'da, artık çocuklar savaşmasın, ölmesin yaşasın, el ele verip birlik olsunlar; ülkelerini ve yaşadıkları ortamları neşelendirsinler, kalkındırsınlar" diye konuştu.

Ağrı

Ağrı'da ise kutlamalar kapsamında ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Yakup Turan tarafından Abide Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

15 Nisan Kapalı Spor Salonu'nda devam eden programda, Vali Musa Işın, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza Sönmez, salondaki öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerin sergilediği gösteri sonrasında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Bu arada, etkinlikler kapsamında Alpaslan Ortaokulu öğrencisi Merve İlhan, Vali Musa Işın'nın koltuğuna oturdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement