Adları Sedir Ağaçlarında Yaşayacak - Son Dakika
Yaşam

Adları Sedir Ağaçlarında Yaşayacak

Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "Sevgi ve Barış Ağaçları Projesi" kapsamında Toros Dağları'ndaki koruma altındaki anıt sedir ağaçlarına, aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Başbakan Yardımcısı Bülent...

26.05.2012 11:14

Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "Sevgi ve Barış Ağaçları Projesi" kapsamında Toros Dağları'ndaki koruma altındaki anıt sedir ağaçlarına, aralarında ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da bulunduğu 20 kişi ve kuruluşun adı verildi.

Proje Sorumlusu Gömbe Beldesi Orman Bölge Şefi Ahmet Kocabıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yuvalıca Yaylası'nda yaklaşık 5 bin hektar alanda dünyada nesli tükenmekte olan 20 bin civarında anıt sedir ağacı bulunduğunu, bu ağaçların 500 ile bin yaş arasında olduğunu söyledi.

Sedir ağaçlarını "Sevgi ve Barış Ağaçları" projesi kapsamında koruma altına aldıklarını, belli yıllarda belirlenen kişilerin isimlerini ağaçlara vererek ölümsüzleştirdiklerini anlatan Kocabıyık, projeye ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün adını bir sedir ağacına vererek başladıklarını kaydetti.

Aynı etapta aralarında 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TRT ve Anadolu Ajansı başta olmak üzere 19 kişi ve kuruluşun adlarının anıt ağaçlarını verildiğini hatırlatan Kocabıyık, "İkinci etapta ise ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Japon İmparatoru Akihito, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Nobel ödüllerinin kurucusu Alfred Nobel, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve Acun Ilıcalı gibi 20 kişi ve kuruluşun adlarını da ölümsüzleştirdik" dedi.

İsim verilen anıt sedir ağacı sayısının 39'a yükseldiğini ifade eden Kocabıyık, projeye önümüzdeki dönemlerde de devam edileceğini bildirdi.

Bölgeyi ekoturizme açmak istediklerini dile getiren Kocabıyık, proje kapsamında anıt sedir ağaçları arasından geçen 19 kilometrelik bir orman yolu açıldığını, 12 kilometrelik bölümüne 'Sevgi Yolu', 7 kilometrelik bölümüne de

'Barış Yolu' adı verildiğini belirtti.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Adları Sedir Ağaçlarında Yaşayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement