Afad Başkanı Oktay, Filistin Büyükelçisi Maarouf'u Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Afad Başkanı Oktay, Filistin Büyükelçisi Maarouf'u Kabul Etti

Afad Başkanı Oktay, Filistin Büyükelçisi Maarouf\'u Kabul Etti

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Filistin’de Yerleşimler ve Ayrımcı Duvara Karşı Faaliyetler Bakanı Ziyad Ebu Ayn’ın öldürülmesi ve Filistin’deki son durum ile ilgili olarak, “Filistin’deki durum değişmedi.

10.12.2014 16:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Filistin'de Yerleşimler ve Ayrımcı Duvara Karşı Faaliyetler Bakanı Ziyad Ebu Ayn'ın öldürülmesi ve Filistin'deki son durum ile ilgili olarak, "Filistin'deki durum değişmedi. Bugün bir bakan öldürüldü ancak Filistin'de her gün insanlar öldürülüyor. Çatışmalar sürüyor" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Dr. Fuat Oktay, görev süresi bu ay sonunda dolacak olan Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf'u AFAD binasında kabul etti. Büyükelçi Maarouf, gazetecilerin Filistin'deki çatışmaların durdurulması için bir çalışmalarının olup olmadığıyla ilgili sorusuna, "Tabi ki uluslararası topluma gerekli taleplerimizi ileteceğiz. Konuyu Uluslararası Adalet Divanı'na da taşıyacağız. Ama genel politikamız devam edecek" şeklinde cevap verdi.

"FİLİSTİN'İN TANINMASI MÜCADELEMİZE İSTANBUL'DAN BAŞLADIK"

Maarouf konuşmasına şöyle devam etti:

"AFAD'ın oynadığı rolü takdir ediyoruz. Desteklerini her zaman hissediyoruz. Filistin'de yaşanan savaşta AFAD her zaman ön cephede oldu. AFAD, Batı Şeria ve Gazze'ye doğrudan yardım yaptı. Çatışmalar başladığında Recep Tayyip Erdoğan ile telefonda görüştüğümüzde hemen yaralıların tahliyesi için talimat verdi. AFAD Başkanı Fuat Oktay nezdinde Türk hükümetine teşekkürlerimi sunuyorum. Birleşmiş Milletler'de Filistin'in tanınması için mücadelemize İstanbul'dan başladığımızı özellikle söylemek istiyorum."

Oktay ise, AFAD'ın Filistin'e olan desteğinin süreceğini kaydederek, "Filistin'in yeri bizim için hep ayrı olmuştur. Savaş halindeyken yaralıların tahliyesinden başlamak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımızla Filistin'e gıda ve giyecek yardımına kadar 3 uçak dolusu yardım göndermiştik. Sıkıntımız Mısır ve İsrail üzerinden yardımları gönderemiyor olmamızdı. Belli bir süre içeriden yardım edildi. Ama içeride de sıkıntılar başlayınca Türkiye üzerinden göndermiştik" ifadelerini kullandı.

"İLK SEVKİYATI 30 AĞUSTOS'TA BAŞLAYAN 15 BİN TON UN YARDIMI GÖNDERDİK"

Oktay, sıkıntılardan dolayı sevkiyatları Birleşmiş Milletler'in Filistinli Mültecilere Yardım Komisyonu aracılığıyla yaptıklarını vurgulayarak, "Bu yıl ilk sevkiyatı 30 Ağustos'ta başlayan 15 bin ton un yardımı gönderdik. 2013'de 10 bin ton, 2012'de 12 bin 500 ton, 2011'de 6 bin ton un göndermiştik" dedi.

Büyükelçi Maarouf'a yakın çalışma ortamı sunduğu için teşekkürlerini ileten Oktay, "Büyükelçi Maarouf, 'Bu ay sonu itibariyle Filistin Büyükelçiliği görevim sona eriyor ama Türkiye'nin gönüllü büyükelçiliği görevim başlıyor' şeklinde bir ifadede bulundu. Ay sonunda görev süresi dolacak olan Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf'a ülkemizde geçirdiği süre içerisinde son derece güzel ve sağlıklı çalışma ortamından dolayı kendisine teşekkür ederiz. Bundan sonraki hayatında da mutluluklar, başarılar dileriz" diye konuştu.

Ziyaret sonunda AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ve Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf birbirlerine plaket takdim ettiler. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Afad Başkanı Oktay, Filistin Büyükelçisi Maarouf'u Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement