Aile Büyüklerine Sağlıklı Bir Yaşam Sunan Herdem'de Fiyatlar 268 Bin Liradan Başlıyor - Son Dakika
Emlak

Aile Büyüklerine Sağlıklı Bir Yaşam Sunan Herdem'de Fiyatlar 268 Bin Liradan Başlıyor

Aile Büyüklerine Sağlıklı Bir Yaşam Sunan Herdem\'de Fiyatlar 268 Bin Liradan Başlıyor

Aile büyüklerine sağlıklı ve konforlu bir yaşam imkanı sunmak adına yola çıkan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, kapılarını açacağı günü bekliyor.

15.03.2018 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir Etra Holding projesi olan HerDem Sağlıklı Yaşam Köyleri, 55 yaş ve üstü kişilere sağlıklı, konforlu ve aktif bir yaşam imkanı sunuyor. 2 yıl içinde hizmete girmesi planlanan HerDem projesinde 7/24 sağlık hizmetinin yanı sıra hobi bahçeleri, kültür gezileri ve sosyal aktiviteler yer alıyor.

Şuanda İstanbul Selimpaşa"da inşaa faaliyetleri devam eden HerDem projesinin ilerleyen dönemde İstanbul ve Anadolu"nun farklı bölgelerinde de uygulamaya konulmasının düşünüldüğünü belirten HerDem İcra Kurulu Üyesi Mustafa Tayfun, projemlak.com"un sorularını cevaplandırdı.

İşte HerDem İcra Kurulu Üyesi Mustafa Tayfun"un projemlak.com"a özel olarak yaptığı o açıklamalar...

HerDem İstanbul projesi hakkında bizlere genel bir bilgi verebilir misiniz?

Üzerinde 5 yıldır düşündüğümüz bir projeydi. Tamamıyla 55 yaş ve üstü büyüklerimiz için geliştirdiğimiz bir proje. Projeyi geliştirmeden önce Avrupa ve Amerika"daki örneklerini inceledik. Maalesef ülkemizdeki çözümler genelde acziyet durumunda baş vurulan çözümler ve algı olarak da insana çok sıcak gelen çözümler değildi. Biz de yurt dışındaki uygulamalardan feyz almaya çalıştık. Ancak kendi insanımızın da bir takım alışkanlıkları ve kendimize özgü bir kültürümüz var. HerDem bu anlamda hiçbir projenin kopyası değil, kendine özgü bir sentezdir. İstedik ki büyüklerimiz 55 yaşından sonra daha aktif daha sosyal daha doğal bir yaşama sahip olsunlar. İnsan hayatı kabaca günümüzde 80"li yaşlara kadar dayanmış durumda. İnsan ömrünün ilk üçte birlik bölümü 23-24 yaşlarına kadar çocukluk, eğitim ve ergenlik şeklinde geçiyor. Bu yaştan sonra stresli bir iş hayatı başlıyor. İnsanlar iş hayatındayken de bir çok kişi emekli olunca ne yapacağının hayalini kuruyor. Fakat gördük ki aslında büyüklerimizin bir çoğu emekli olduklarında istediklerini gibi yaşayamıyorlar ve ne yapacaklarını bilemiyorlar. Bu anlamda HerDem büyüklerimize renkli bir emeklilik hayatı sunuyor.

Aile Büyüklerine Sağlıklı Bir Yaşam Sunan Herdem'de Fiyatlar 268 Bin Liradan Başlıyor

Konum olarak bu noktayı seçmenizin özel bir nedeni var mı?

Konum olarak biz İstanbul Selimpaşa"yı seçtik. Bu bilinçli bir tercih. Ocak ve Şubat aylarında Beşiktaş, Kadıköy, Kağıthane, Avcılar ve Sarayburnu"nda "PM 2.5" dediğimiz hava kalitesi ölçümlerine baktık. Selimpaşa bu anlamda 50"nin altında değerlere sahip. Yani İstanbul"un en temiz havasına sahip bir bölge. Biz istedik ki projenin bulunduğu bölge havası, suyu temiz bir alan olsun. Gerçek bir köy yaşantısını büyüklerimiz burada yaşasınlar istedik. İstanbul"dan büyüklerimiz çok uzaklaşmak istememekle birlikte şehrin keşmekeşinden de kaçmak istiyorlar. Biz de onlara bunu sunuyoruz.

Aile Büyüklerine Sağlıklı Bir Yaşam Sunan Herdem'de Fiyatlar 268 Bin Liradan Başlıyor

7/24 SAĞLIK HİZMETİ VE DAHA FAZLASI...

Büyüklerimiz HerDem"de yaşamaya karar verdiklerinde onları burada ne gibi hizmetler karşılıyor?

HerDem"i tasarlarken öncelikle büyüklerimizin fiziki durumuna bakarak tasarladık. Engelsiz bir yaşam sunuyoruz. Mesela tekerlekli sandalyesi olan bir büyüğümüz evin içerisinde veya köyün içerisinde çok rahatlıkla kendisi dolaşabilir. Tüm evlerimiz dayalı-döşeli teslim ediliyor. Sadece bavulunuzla buraya gelerek yaşamaya başlayabilirsiniz. Her evin içinde acil durumlara karşı banyoda, yatak odasında, salonda acil çağrı düğmeleri var. Köyün içinde 7/24 açık bir sağlık birimimiz var. Uzman hekimlerimiz, hemşirelerimiz, bakıcılarımız burada tüm köy sakinlerine hizmet verecekler. Sakinlerimiz isterlerse her gün sağlık birimine gidebilirler. İsterlerse senede 60 defa sağlık birimindeki uzmanları evlerine çağırarak da hizmet alabilirler.

BÜYÜKLERİMİZİN SAĞLIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Peki buradaki ücretler ne kadar?

Burada konaklamanın iki farklı yöntemi var. Örneğin bir evi alabilirsiniz ya da uzun vadeli konaklama noktasında aylık bir bedel ile burada kalabilirsiniz. Biz kısa süreli konaklamalara karşıyız. İstiyoruz ki bu köy aktif, sosyal ve doğal bir köy olsun. Burada oturan insanların birbirini tanımasını istiyoruz. Sosyal ilişkiler aslında insanın mutluluğu açısından bakıldığında paradan daha önemli.

Her konağın içinden büyüklerimizin sosyalleşmesine yönelik olarak 10 ya da 14 tane köy evi var. Her konağında kapısı konağın tam ortasında yer alan 100 metrekarelik bir iç avluya açılıyor. Bu uygulamayı eski Türk konaklarında da görebiliyorsunuz ve bunun aynısını daha modern bir şekilde uyguladık. Bu iç avlular da dayalı-döşeli bir şekilde sunuluyor. Her bir konak için aslında sosyalleşme olgusu bu iç avludan başlıyor diyebiliriz. Ayrıca köy içinde büyük bir sosyal tesisimiz de var. Sakinlerimiz isterlerse evlerinde kendi yemeklerini pişirebilir, isterse de sosyal tesisteki restorandan faydalanabilirler. Bu bölgede aynı zamanda bir kafeteryamız da bulunuyor. 55 yaş üstü kişilere uygun olarak tasarlanmış spa merkezimiz var. Ancak projemize sauna koymadık. Çünkü sauna belli yaş üzerindeki insanlar için sıkıntı oluşturabiliyor. Bizim projemizde "saman" odası var. Burada 36 derece sıcaklıkla yani vücut sıcaklığında büyüklerimiz terlesinler istedik. Onlar için böylesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Ayrıca yine projemizde tuz odamız var. Her hangi bir solunum yolu problemi olan sakinlerimiz bu odada biraz daha iyi olabilirler. Bunların yanı sıra jakuzili odalarımız, sıcak su ve sıcak taş yatakları var. Yüz kişilik kapalı sinema ve tiyatro salonumuz var. Farklı hobi kurslarımız var.

Aile Büyüklerine Sağlıklı Bir Yaşam Sunan Herdem'de Fiyatlar 268 Bin Liradan Başlıyor

SULTANAHMET GEZİSİNDEN ŞAPKA YAPIM KURSUNA KADAR FARKLI ETKİNLİKLER...

Peki HerDem"de yaşayacak olan büyüklerimizi için düzenlenmesi planlanan etkinlikler neler?

Güne fitness merkezindeki eğitmenin eşliğinde tempolu bir yürüyüşle başlamak seçenekler arsında yer alıyor. Birbirinden farklı 3-4 aktivitemiz var. Bu kimi zaman Sultanahmet ya da Kapadokya gezisi, kimi zaman saz, kimi zaman şapka dikim kursu olabilir. Bunların bir çoğu ücretsiz olacak. İstedik ki burada yaşayanlar buradan çıkmak istemesinler. Çocukları, torunları İstanbul"dan kaçamak yapmak istediklerinde burayı tercih etsinler istiyoruz. Burada kalan büyüklerimizin aileleri Belgrad Ormanı"na koşuya gideceğine, bir başka yerde pikniğe gideceğine buraya gelsinler istedik. Burada çok geniş piknik alanlarımız, barbekü alanlarımız, geleneksel tandır alanlarımız var. Her evin kendine ait 15 metrekare bahçesi var. Ama köyün 4 dönümlük ortak tarlası da var. Özellikle bahçe eğitimlerimizi burada verebileceğimiz gibi burada üretilen gıdalar da restoranda yapılan yemeklerde de kullanılabilecek. Ayrıca sakinlerimizin oturduğu köy evi küçükse ailelerini ağırlamak için köy içinde boş olan evleri kiralayarak misafirlerini orada da ağırlayabilme imkanları düşünüldü.

Aile Büyüklerine Sağlıklı Bir Yaşam Sunan Herdem'de Fiyatlar 268 Bin Liradan Başlıyor

268 BİN LİRADAN BAŞLAYAN FİYATLARLA...

Peki konak büyüklükleri hakkında ne söyleyebilirsiniz?

Her bir konak 10-14 köy evinden oluşuyor. Konaklarımız iki katlı. Evlerimizin büyüklükleri ise 60 ile 86 metrekare arasında değişiyor. Bunlar 100 metrekarelik iç avlunun etrafına yayılmış şekilde düşünüldü. İç avlunun üstü cam olarak tasarlandı. Böylece hem ışık hem de hava akımı sağlıyor. Ayrıca köyün içinde ATM alanı olacak.Eczanemiz yok ama eczane hizmetimiz olacak. Her ev haftada bir hizmetliler tarafından temizlenecek. Evlerde teknik bir sorun olduğunda bunlar da hemen teknik ekipler tarafından çözülmeye çalışılacak.

Özellikle çalışan kitle olarak yoğun bir tempo içindeyiz. Annemizin, babamızın sağlığının yerinde olması konusunda bizim de içimizin rahat olması gerekiyor. Bu noktada HerDem"i aslında çocukların da çok rahat bir şekilde büyüklerini emanet edebilecekleri bir çözüm olarak görüyorum. Fiyatlarımız tanıtıma özel olarak 286 bin liradan başlayıp 400 bin liraya kadar çıkıyor. Bu evleri standart 1+1 ve 2+1 evler gibi düşünmemek gerekiyor. Çünkü bu gibi evlerde bir bahçe olmaz. Ama bizde her daireye özel bir bahçe var. Ayrıca dayalı-döşeli, engelsiz yaşama uygun bir yaşam imkanının yanı sıra, her evin önünde 100 metrekarelik bir iç avlu var. Dolayısıyla HerDem"i standart çözümlerle karşılaştırmak çok doğru değil.

Aile Büyüklerine Sağlıklı Bir Yaşam Sunan Herdem'de Fiyatlar 268 Bin Liradan Başlıyor

Normal evlerin dışında HerDem"deki daireleri nasıl düşünebiliriz?

Aslında modernize edilmiş bir köy evi diyebiliriz. Yerinde görmek lazım. Bu ay içinde inşaat sürecimiz de başladı. 2 yıl içinde personel eğitimini de tamamlayarak faaliyete geçirmek istiyoruz. Bu projede iki tane çözüm ortağımız var. Bunlardan birisi Amerika"nın önde gelen sağlık ve yaşam uzmanlarından, işletme çözüm otağımız Avendelle... Buradaki personel Avendelle ile birlikte çalışacak. Personelimizin bir kısmı Amerika"ya giderek eğitimler alacak. Avendelle"den de uzmanlar buraya gelerek yerinde bazı eğitimler verecek. Sağlık çözüm ortağımız da Acıbaden Sağlık Grubu... Acımadem güvencesiyle tüm sağlık hizmetlerimizi sağlıyor olacağız. Bunlar projenin ortakları değil. Bunlar çözüm ortaklarımız. Projemizin ilki Selimpaşa"da uygulanıyor. Ama bunu zincir şeklinde İstanbul ve Anadolu"da da oluşturmak istiyoruz.

FARKLI ADRESLERDE YENİ HERDEM PLANI

Bu projede Türkiye"de bir ilk. Böylesi bir çalışma nereden aklınıza geldi?

Aslında kendi yaşamımızdan ortaya çıktı. Bizim yaşımız ilerliyor ailemiz de yaşlanıyor. Biraz daha profesyonel araştırmayla da böylesi bir projeye ne kadar çok ihtiyaç olduğunu anladık. Daha sonra işi biraz daha genişleterek yurt dışı gezileriyle birlikte orada neler oluyor onlara baktık. Sonuç olarak HerDem projesi aslında kendi ihtiyaçlarımızdan ortaya çıktı. Çok talep ve teşekkür alıyoruz projemizle ilgili. Önemli bir ihtiyaç ülkemiz için. Biz bu alanda ilkiz ve istiyoruz ki farklı oyuncular da benzer şekilde farklı çözümler ortaya çıkarsınlar. Güzel yaşamak büyüklerimizin hakkı. Onların haklarını biz ödeyemeyiz. Sayısını çoklasak da sadece bir HerDem de Türkiye"ye yetmeyecek. Dolayısıyla bizler istiyoruz ki benzer projelerle diğer markalar da büyüklerine teşekkür etsiler.

HerDem İstanbul oturum amaçlı yapılmış bir proje mi yoksa yatırımcıların da dikkatini çekiyor mu?

Yatırımcıların da dikkatini çekiyor. Çünkü doğal bir yaşam, bir köy ortamı özellikle büyük şehirlerdeki insanların hayali. Şehirden bir kaç arzusu var. O noktada daha genç kitlelerden de talep alıyoruz. Ancak dediğimiz gibi HerDem büyüklerimize özel olarak tasarlanmış bir proje. 55 yaş altının burada oturması mümkün değil. Elbette sakinlerimizin torunu, çocuğu yanında kalabilirler o ayrı bir konu. Ayrıca yatırımcı kitle buradan satın almalar yapabilir. Yatırıma uygun bir yer ve projenin değer de kazanabileceğini düşüyoruz. Burada yatırım yapan kişiler 55 yaşına gelince oturmaya da başlayabilirler veya bir başkasına kiralayabilirler. Eğer isterse bize de kiralayabilir. 10 yıla kadar biz kira geliri de sağlıyoruz.

AYLIK 2000 LİRAYA KADAR KİRA DESTEĞİ

Peki kira geliri ne kadar?

Şuanda yatırım amaçlı düşünen ve buradan ev alan kişilere 1500-2000 lira arasında aylık bir kira desteği de veriyoruz. Projenin hepsini satmayacağız. Satış dışında kalan evleri kendimiz kiralama yoluyla büyüklerimize ulaştırıyor olacağız. Toplamda 100 dönümlük alandaki 45 konakta 614 daire planlanıyor. Tahminen 1000-1500 büyüğümüz burada konaklamasını bekliyoruz.

2018"de farklı bir projemiz olacak mı?

HerDem bir Etra Holding projesi. Etra Holding"in 4 farklı faaliyet alanı var. Sağlık-hizmet sektöründe HerDem markası, sanayide Decovita Seramik markası, gayrimenkul de Makro, turizmde de Hampton by Hilton markasıyla faaliyet gösteriyoruz. Diğer markalarımızın kendine özgü bir takım planları olacak. Bunlardan söz etmek çok erken olur. Düzenlenmesi planlanan lansmanlarda bunlardan söz etmek daha uygun diye düşünüyorum.

Aile Büyüklerine Sağlıklı Bir Yaşam Sunan Herdem'de Fiyatlar 268 Bin Liradan Başlıyor

Genel olarak ve sizin açınızdan gayrimenkul sektörünün 2018 yılı içinde nasıl bir seyir izlediğini düşünüyorsunuz?

Gayrimenkul hareketli bir sektör. Senede 1. ve 2. elde 1 milyon konut el değiştiriyor. Yapı stoğunun önemli bir kısmı da maalesef depreme dayanıklı değil. Dolayısıyla kentsel dönüşüm projeleri önemli bir stoğu piyasaya sürüyor. Gayrimenkul sektörünü değerlendirirken kısa dönemli düşünmemek lazım. Yapılan projeler aslında insanın en az 8 saatini içinde geçireceği bir projedir. Yani gayrimenkul, insanın mutluluğunu direkt etkileyen bir yatırımdır. Biz de projelerimizde insanın mutluluğuna ve sıhhatine çok önem veriyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Geçen hafta televizyon yoluyla projemizi tanıtmaya başladık. Çok da güzel talepler alıyoruz. Her aldığımız geri bildirim bizim için çok değerli. HerDem"i orta vadede farklı bölgelere yaymayı planlıyoruz. Bunu yaparken de 3 maddeden taviz vermeyeceğiz. Bunlar aktif, sosyal ve doğal bir yaşam düşüncesidir. Örneğin Ege Bölgesi"nde yapacağımız bir projede elbette ki oranın doğasına uygun olarak bir takım hizmet ve fiziksel özellikler değişebilir. Ama tabi aktif, sosyal ve doğal yaşam ilkelerinden taviz vermeden onları şekillendireceğiz.

Sümeyra KIRCA - projemlak.com

Kaynak: Projemlak

Son Dakika Emlak Aile Büyüklerine Sağlıklı Bir Yaşam Sunan Herdem'de Fiyatlar 268 Bin Liradan Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement