Anneler Günü - Son Dakika
Güncel

Anneler Günü

Şehit ve engelli anneleriyle, hayatını huzurevinde sürdürenler, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen kır yemeğinde bir araya geldi.

08.05.2016 15:46

Şehit ve engelli anneleriyle, hayatını huzurevinde sürdürenler, Anneler Günü dolayısıyla düzenlenen kır yemeğinde bir araya geldi.

Engelsiz Yaşam Vakfı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türk Kızılayı'nın katkılarıyla düzenlenen Geleneksel Anneler Günü Kır Yemeği, üniversitenin Davutpaşa Yerleşkesi Otağ-ı Hümayun alanında gerçekleştirildi.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve Engelsiz Yaşam Vakfı Başkanı Atilla Kaplakarslan'ın da katıldığı etkinlik, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Kızılay sizlerin dualarıyla faaliyetlerini sürdürüyor"

Etkinlikte konuşan Kınık, böyle bir günde Kızılay'ın da annelerle birlikte olmasının ayrı bir mutluluk vesilesi olduğu dile getirdi.

Kınık, "Kızılay bizi millet yapan 148 yıldır devletimizin, milletimizin yanında o asil yürüyüşünü devam ettiren bir çınar. Sizlerin destekleriyle, dualarıyla faaliyetlerini sürdürüyor." dedi.

Kızılay'ın Marmara, Van depremlerinde, Soma'daki faciada, Balkan, İstiklal ve Cihan Harplerinde Türkiye'nin hep yanında olduğunu belirterek, "Bugün de Güney Doğu'da, Doğu'da, Somali'de, Irak'ta, Kafkaslar'da bütün mazlumların yanında olmaya gayret gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. İsmail Yüksek de "Aslında her gün anneler günü. Keşke annemiz sağ olsa da biz de onun yanında olabilsek. Annelerin kıymeti ölünce anlaşılır. Ancak burada benim onlarca annem var. O da bana ayrı bir mutluluk veriyor. Sizlerle beraber olmak güzel. Bu üniversite sizin. Biz burada olduğumuz müddetçe size ev sahipliği yapacağız." diye konuştu.

Konuşmalar sırasında sahneye gelen Down Sendromlu bir çocuk da annesine yazdığı şiiri okudu.

Kınık ve Yüksek'e plaket verilen etkinlik, misafirlere yemek ikramı, hediye ve çiçek dağıtımı ile sona erdi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement