Bakan Soylu: "Bu Huzuru Ortadan Kaldırmak İsteyenlere Müsaade Etmeyelim" - Son Dakika
Güncel

Bakan Soylu: "Bu Huzuru Ortadan Kaldırmak İsteyenlere Müsaade Etmeyelim"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Devletimizin kararlılıklarıyla onları silip süpürüyoruz ama silip süpürürken imar ve inşayı, milletimizin ruhunu, birlik ve beraberliğimizi unutmuyoruz.

21.08.2018 18:30

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Devletimizin kararlılıklarıyla onları silip süpürüyoruz ama silip süpürürken imar ve inşayı, milletimizin ruhunu, birlik ve beraberliğimizi unutmuyoruz." dedi.

Bakan Soylu, Şırnak'ta 23. Piyade Tümen Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaretinin ardından yapımı tamamlanan Şırnak Cizre yeni karayolu tüneller bölgesinde incelemelerde bulundu.

Çocuklara tişört ve kırmızı düdük

Yol güzergahı üzerinde bulunan trafik kontrol noktalarında vatandaşlarla ve güvenlik güçleriyle bayramlaşan Soylu, İçişleri Bakanlığınca yurt genelinde yürütülen "Bu bayram ben de trafik polisiyim, hatalı sürücüye kırmızı düdük" uygulaması kapsamında çocuklara tişört ve kırmızı düdük hediye etti.

Cizre ilçesine geçen Soylu, Öğretmevi'nde düzenlenen programda, vatandaşlarla bayramlaştı. Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ve bayram dileklerini getirdiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle daha rahat, demokratik ve ilk adımlarını da milletin lehine gördükleri bir sisteme adım attıklarını belirterek, milletin kararıyla geçilen yeni sistemin memleketin yararına olacağına inandıklarını kaydetti.

Herkesin hayali olan ve "ne zaman bitecek" diye beklenen Şırnak Cizre karayolun muhteşem olduğunu anlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Şırnak'ın tamamında neredeyse 11 bine yakın konut yapılmış. Bu devletin gücünü ortaya koyuyor. Lafı karnımda saklamadığımı bilirsiniz. Birileri 'Buraların hakimi biziz, biz sizi huzursuzlukla karşı karşıya bırakırız.' dedikçe devlet ve millet dayanışmasıyla, milletimizin ortaya koyduğu iradeyle, devletimizin kararlılıklarıyla onları silip süpürüyoruz ama silip süpürürken imar ve inşayı, milletimizin ruhunu, birlik ve beraberliğimizi unutmuyoruz. Sildiğimiz, süpürdüğümüz, terör ve onların çocuklarımızın geleceğine musallat olma anlayışıdır. Buraların huzurunu bozma anlayışıdır. İş adamlarımıza, esnafımıza, yarın büyüyecek doktor, mühendis, öğretmen, avukat olacak çocuklarımızın geleceğini engelleme konusunda ortaya koymuş oldukları anlayıştır. Büyük bir bölümünü bitirdik. Geçen gün açıkladım. Türkiye'nin içerisinde 790 terörist kaldı. Allah'ımıza şükürler olsun sınırlarımızı şimdi daha kavi tutuyoruz. Mücadelemizi daha kavi yapıyoruz, teknolojimizi yükseltiyoruz. Bir tek şey için bugün size Doğu ve Güneydoğu'da huzur var dersem kimse yok demez. Bugün Doğu ve Güneydoğu'da huzur var. Van'da, Cizre'de, Şırnak'ta ve Diyarbakır'da da huzur var. Bu huzuru ortadan kaldırmak isteyenlere müsaade etmeyelim."

Vatandaşlardan bu huzuru bozmak isteyenlere müsaade etmemeleri isteyen Soylu, herkesin hür ve özgür olduğu, demokrasi içinde rahat bir şekilde kendisini ifade edebildiği bir Türkiye istediklerini anlattı.

Soylu, "Türkiye'ye bugün etrafındaki coğrafyaya güven veren bir Türkiye oldu. Suriye'sinden Irak'ına İran'ın dan Yemen'ine Fas'ına Tunus'una kadar herkesin ümitle baktığı bir Türkiye var. Türkiye'nin bu halini Türkiye'den almak isteyenlere hep birlikte müsaade etmeyelim." ifadelerini kullandı.

Bölgenin çok sıkıntılı dönemlerden geçtiğini anımsatan Soylu, seçimlerle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tercihler kullanıldı. PKK'nın siyasi oyuncağı olan sözde siyasi bir partiye tercihlerde bulunuldu. Şurada çok kısa bir süre içerisinde onların yıllardan beri yapmadıklarını devletin ve milletin vermiş olduğu tahsisatı terör örgütüne aktardıkları paralarla şuralarda çocuklarımıza, vatandaşlarımıza, yollar, parklar, çevremize çok güzel adımlar attık. Yapılabileceğini gösterdik. Elinizde tuttuğunuz en kıymetli imkan oyunuzdur. Oyunuzla bu memleketi bölmeye çalışanlara ne olursunuz müsaade etmeyin."

"Kullanılan tercihin bir kısmına biz itiraz ettik. Doğru olmadığını düşünüyoruz."

Soylu, herkesin tercihini kullandığını anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kullanılan tercihin bir kısmına biz itiraz ettik. Doğru olmadığını düşünüyoruz. Benim şahsi kanaatim. Demokratik olarak bunu söylüyorum. Bizim bu yaptıklarımızdan, attığımız adımlardan sonra bizi daha güçlü daha kuvvetli kılmanızı istiyoruz. Terör örgütüne prim tanınmamasını onların şımarmamasını istiyorum. Onların siyaset ve demokrasi üzerinden terörle milletimize, burada yaşayan vatandaşımıza, çocuklarımızın geleceğine musallat olmamasını istiyorum. Biz sizin için gayret gösteriyoruz emek sarf ediyoruz. Aynı emeği sarf edeceğiz, devam edeceğiz."

İlçenin, kendileri için büyük bir miras ve emanet olduğunu dile getiren Soylu, bu emaneti güzelliği, asaleti ve büyüsüyle Cizrelimizle buluşturduklarını aktardı.

"Bu imkanımızı devam ettirelim. Biz bu topraklarda hizmetten kardeşliğimizden vazgeçmeyeceğimizi Kürt kardeşlerimizle beraber bu memleketin ve dünyanın yarınlarına güçlü adımlar atacağımızı ifade etmek zorundayım. Biz bu idealden vazgeçmeyiz." ifadelerini kullanan Soylu, şunları söyledi:

"Birbirimizle kucaklaşacağımız daha fazla muhabbet besleyeceğimiz bir bayram günündeyiz. Artık bu ızdırabı, sıkıntıları, dertleri geride bırakma top yekün birbirimize sarılma zamanıdır. Bu bayramı hep birlikte yeni bir başlangıç olarak yeni bir adım değerlendirelim. İştahımızı hizmet heyecanımızı umutlarımızı, çocuklarımızın umutlarını hepsini birlikte bir arada olarak kucaklayalım."

Ülkenin herhangi bir yeriyle ilgili ne düşünüyorlarsa Cizre içinde aynısını düşündüklerini vurgulayan Soylu, en büyük derdinin buradaki vatandaşların terör örgütünden çektikleri sıkıntıları çocukların çekmemesi olduğunu kaydetti.

Soylu, "Terör meselesinde terör örgütünü affetmeyeceğiz. Bilesiniz ki daha yeni başladık. Sınırların ötesinde de onları affetmeyeceğiz. Bu kararlılığımız nettir. Her gün kabiliyetlerimiz artmaktadır. Çünkü size bu memlekete okullarımıza gitmek isteyen çocuklarımıza çok bedel ödettiler. Tarlalarından ahırlarından damlarından verim almak isteyen insanımıza çok bedel ödettiler. Yaylaları kullanmak isteyen insanlarımıza çok bedel ödettiler." dedi.

Şırnak-Cizre arasındaki yolun terör nedeniyle yıllardan beri yapılamadığını aktaran Soylu, şöyle konuştu:

"En son bir yüzbaşımızı, Cizreli bir korucumuzu şehit verdik orada vazgeçtik mi? Vazgeçmedik. Yolu açtık mı? Açtık. Terör örgütünü kırsalda veya şehirde terörle mücadeleyle bir şekilde yenmiyoruz. Burayı kalkındırarak geliştirerek daha mamur hale getirerek mağlup ediyoruz, mağlup etmeye devam edeceğiz. Ama sizden daha fazla güç, kuvvet, kudret istiyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'la bu yolculukta buradan alacağımız destek sadece Türkiye'ye yönelik değil aslen dünyaya bölge coğrafyamıza yönelik bir destektir. Bunu hep birlikte sağlayalım. Biz sizin emrinize amadeyiz. Bunu her yerde söylüyoruz söylemeye de devam edeceğiz. Ancak şunu da bana soruyorlar bu kadar gelip gidiyorsun bu kadar iş yapılıyor diye soruyorlar ama bazen sonucu da soruyorlar. Biz yine geleceğiz elimizden gelen hizmeti yapacağız. Sizden daha fazla gayret, destek ve katkı bekliyoruz."

Soylu, bayramlaşmanın ardından Nur Mahallesi Cumhuriyet Meydanında Cizre Belediyesinin almış olduğu 53 aracın kurdele kesim törenine katıldı.

Araçları inceleyip Belediye başkanından bilgi alan Soylu, 53 hizmet aracının gayret, tasarruf ve iyi bir planlama ile Cizre ile buluştuğunu söyledi.

Soylu, şunları kaydetti:

"Cizre büyük adımların, büyük atılımların şehri oldu. Bu da Cizre'ye ve Cizrelilere büyük bir hizmet imkanı olarak ortaya çıkacaktır. Bir paranın nasıl kullanılacağı, terör örgütüne aktarılmayınca ne tür hizmetler ortaya çıkacağının en güzel örneği burada. Birilerinde laf çok icraat yok. Anlayışımızda da icraat var, milletimize hizmet var. Ülkemizin yarınlarına güçlü bir atmak var. Bu vesile ile Kaymakam ve Belediye Başkanımızı tebrik eder,araçların hayırlı olmasını dilerim."

Bakan Soylu: "Bu Huzuru Ortadan Kaldırmak İsteyenlere Müsaade Etmeyelim"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bakan Soylu: 'Bu Huzuru Ortadan Kaldırmak İsteyenlere Müsaade Etmeyelim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement