Başbakan Yıldırım Erzincan'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yıldırım Erzincan'da

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'de 2007 yılında bir referandum yapıldı.

04.06.2016 22:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım, " Türkiye'de 2007 yılında bir referandum yapıldı. Referandumda cumhurbaşkanını, milletin doğrudan seçmesi kabul edildi. O günden bugüne cumhurbaşkanlığı makamının durumu öncekiyle aynı değil. Peki ne olacak? Vesayet ürünü anayasayı değiştireceğiz, bu kafa karışıklığını ortadan kaldıracağız. İrade olmayan yerde idare olmaz. İrade de tektir. İradeyi parçaladığınız zaman idare de yok olur gider." dedi.

Başbakan Yıldırım, Erzincan'da Park Masal'da sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Türk toplumunu birbirine düşürmek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiğini anlatan Yıldırım, bu konuda hep Erzincan'ı örnek gösterdiğini belirtti.

Erzincan'ın, Alevi ve Sünni nüfusun kardeşçe yaşadığı, birbirleriyle en iyi şekilde dayanışma gösterdiği örnek illerden olduğuna işaret eden Yıldırım, "Zaman zaman buralarda da fitne ateşini yakmaya çalışanlar oldu. Asla başaramayacaklar. Çünkü hemşehrilerim, çok imtihandan geçti. Bütün imtihanları da en iyi şekilde verdiler. Benim adımı koyan Alevi bir komşum. Adımla da iftihar ediyorum." diye konuştu.

Araya ayrılık sokmaya çalışanların dışarıda olduğunu dile getiren Başbakan Yıldırım, terörün ve mezhepsel kışkırtmaların da dışarıda planlandığını söyledi.

Amacın, Türk toplumunu zayıf düşürmek olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Amaç, ne olsun ne ölsün. Yağma yok, bu milletin geçmişinde mazlumlara, mağdurlara, kimsesizlere hamilik var. Bize uşaklık yakışmaz, bize efendilik de gerekmez. Bize, millete hizmet yakışır. Bizim için siyaset, millete hizmettir. Milletin derdine derman olabiliyorsanız, siyaset bir anlam ifade eder. AK Parti olarak hizmet ettik, halkımızdan destek aldık. 78 milyona eksiksiz hizmet bizim şiarımızdır. Oy verdi, vermedi. Hizmet yaparken bunun hesabını yapmayız. Bunu da asla benimsemeyiz, yapanlara da müsamaha göstermeyiz" ifadelerini kullandı.

Hizmette devamlılığın esas olduğuna dikkati çeken Yıldırım, kendisinden önce görevde bulunan Ahmet Davutoğlu ve çalışma arkadaşlarına ülke ve millet için yaptıklarından dolayı teşekkürlerini iletti.

AK Parti'nin siyasetinde "ben" değil, "biz" olgusunun var olduğunun altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti:

"Biz dediğimiz sürece daha güçlü oluruz. Bir olacağız, beraber olacağız, iri olacağız, birlikte Türkiye olacağız. 65. Hükümet, cumhuriyet tarihinde en kısa sürede güven oyu alan hükümet unvanını da taşıyor. Kaybedecek zamanımız yok. Çok daha hızlı çalışacağız. Vatandaşlarımızın beklentilerini, hayallerini geciktirmeye asla ve asla tahammülümüz yok. Aldığımız emaneti, bize devredilen noktadan daha ileriye taşımak boynumuzun borcu olacak. Vesayetlerle sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bugüne kadar birçok badireden geçtik, birçok imtihandan geçtik, her seferinde dedik ki 'bizim patronumuz millet', millet ne derse onu yaparız."

"Milyonların oyuyla seçilen cumhurbaşkanının siyasi sorumluluğu var"

Milletin seçtiği cumhurbaşkanının, milletin seçmediği cumhurbaşkanı ile aynı olmasının beklenemeyeceğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Tabi ki milyonların oyunu alan, seçilen cumhurbaşkanı, en azından siyasi sorumluluğu var. Bir daha seçim olacak, söylediklerinin, taahhüt ettiklerinin hesabını soracak millet. Onun için Türkiye'de 2007 yılında bir referandum yapıldı. Referandumda cumhurbaşkanını, milletin doğrudan seçmesi kabul edildi. O günden bugüne cumhurbaşkanlığı makamının durumu öncekiyle aynı değil. Peki ne olacak? Vesayet ürünü anayasayı değiştireceğiz, bu kafa karışıklığını ortadan kaldıracağız. İrade olmayan yerde idare olmaz. İrade de tektir. İradeyi parçaladığınız zaman idare de yok olur gider. Yaşadığımız olaylar bize bunu göstermiştir."

Yıldırım, dünyada göçün artık doğudan batıya değil, batıdan doğuya gerçekleştiğini, bunun Türkiye'de de böyle olacağını ifade ederek, zenginlik merkezlerini sadece Ankara'nın batısında değil, doğusunda da parlayan bir yıldız gibi oluşturacaklarını kaydetti.

Çocukların doğudan kalkıp bir bilinmeze gitmelerini istemediklerinin altını çizen Yıldırım, "Bunun için yatırımlarla, üretimlerle, iş yerleriyle, tüketim merkezleriyle buraları yaşam alanına, zenginlik alanına dönüştüreceğiz. Bu bölgeler terörle değil hizmetlerle anılacak, sosyal hayatla anılacak, turizmle anılacak. Yeter ki bize güvenmeye devam edin. Siz arkamızda olduğunuz müddetçe bize karada da denizde de havada da ölüm yok evvel Allah." dedi.

Yıldırım'ın konuşmasının ardından yemeğe geçildi. Başbakan Binali Yıldırım'ın oturduğu masada, Alevi dedesi Ahmet Uğurlu, Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır, Erzincan Şehit Aileleri Derneği Başkanı Kazım Koyun, Erzincan Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Neriman Şenocak, Birlik Vakfı Erzincan Şube Başkanı Prof. Dr. Erdal Akpınar, Diyarbakır Sur'daki operasyonda PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Astsubay Tamer Meriç'in eşi Hülya Meriç ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yer aldı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yıldırım Erzincan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement