Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Başkentte Kültür Sanat

Ünlü keman virtüözü Sarah Chang, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) konuğu olarak Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

08.12.2011 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü keman virtüözü Sarah Chang, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) konuğu olarak Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

ATO Kongre ve Sergi Sarayındaki konserde orkestrayı Şef Ari Rasilainen yönetecek. Konserde, Carl Nielsen'in "Alaaddin Suiti", Max Bruch'un "1. Keman Konçertosu" ile Ahmed Adnan Saygun'un "5.Senfoni"si yorumlanacak.

Şef Gürer Aykal yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası, yarın

"Medeniyetler İttifakı Konseri" ile sahne alacak. Kemancı Manuel Guillen'in solist olarak yer alacağı konserde, Ulvi Cemal Erkin'in "Senfonik Bölüm", Zulema de la Cruz'un "Üç Kültür" başlıklı konçertosu ile Manuel de Falla'nın

"Üç Köşeli Şapka Suiti" seslendirilecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 18 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi 4 eserle izleyici karşısına çıkacak.

Başkentte hafta boyunca gerçekleştirilecek kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

-Tiyatro-

Büyük Tiyatro: "Kerbela" adlı oyun, yarın ve 11 Aralık'ta izlenebilir. Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği oyunun dekor tasarımı Murat Gülmez, giysi tasarımı Hale Eren, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait. Oyunda, aralarında Rengin Samurçay, Gül Gökçe, Aysel Çakar Kara, Ötüken Hürmüzlü, Gül Gökçe, Alpay Ulusoy, Erdinç Gülener, Serdar Kayaokay, Volkan Benli, Leyla Gülener'in de bulunduğu kalabalık oyuncu kadrosu rol alıyor. Orkestrada, Tahsin İncirci, Cüneyt Balkız, Artemis Sis Balkız, Tarlan Gazanferoğlu, Seda Yaldız, Muhsin Gurbani, Arzov Gurbani, Gülay Ülgentürk, Sertaç Koyuncu, Taylan Kırıcı, Halis Işık, İlke Türkdoğan ve Hüsnü Kızılgöz rol alıyor.

Türk Hava Kuvvetlerinin kuruluşunun 100. yıldönümü kapsamında sahnelenen

"Bir Tayyare Serüveni", 13 Aralık'ta izleyici karşısına çıkacak. Firdevs Aylin Tez'in yazdığı, Mehmet Ege'nin yönettiği eserin dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostümleri Sevgi türkay'a, ışık düzeni ise Yakup Çartık'a ait. Türk insanının havacılık konusunda yapılan icat ve atılımlarda ne kadar öngörülü ve cesur olduğunun anlatıldığı yapıtta, Nermin Uğur, Levent Çelmen, Hülya Dizmen, İsmet Numanoğlu, Bülent Türkmen, Teoman Gülen ve Fuat Çiyiltepe başlıca rolleri paylaşıyor.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Narnia Günlükleri" adlı çocuk oyunu yarın sahnelenecek.

Haldun Dormen'in yazıp yönettiği "Kantocu", yarın, 10 ve 11 Aralık'ta görülebilecek. İki perdelik müzikalin dekor tasarımını Osman Şengezer, giysilerini Gül Emre, ışığını Osman Uzgören, müziğini Serpil Gülümser, dans düzenini Nebi Birgi üstleniyor. Oyunun müziğinin bestesi Serpil Günseli'ye şarkı sözleri ise Zeynep Talu'ya ait. Müzikalde, Çiğdem Aydın, Ali Hakan Beşen, Turgay Kılıç, Engin Özsayın, Buket Türkyılmaz, Kader İlhan, Hicran Yavuz, Zeynep Aytek, Koray Karaca, Ercan Eker, Güven Besimoğlu, Serap Doğan, Gönül Çetin, Volkan Özmana, Can Ağır Aksoy, Eylem Türkmen, Firdevs Aylin tez, Gurur Çiçekoğlu, Celal Murat Usanmaz, Ayça Narlı, Nimet İrem Güler, Melike, Canal, Damla İlgün, Özgür Ayyıldız, Kübra Erdem, Yunus Sercan Çantay, Oğuzhan Oğuzu, Uğur Erbektaş, Gizem Taşkaya Pınar Berkmen, Berk Bozoğlu rol alıyor. Orkestra ise Kemal Günüç, Fikri Özdemir, Mehmet Haluk Kılıç, Atilla Kılıç, Selçuk Ovalı, Fahrettin Ünal, Ümmiye Özden Atalay, Kazime Neslihan Erten, Mertol Aytekin, Döndü Dulkadir'den oluşuyor.

"Genç Osman" adlı oyun 13-17 Aralık tarihleri arasında sahne alacak. Turan Oflazoğlu'nun kaleme aldığı yapıtın yönetmeni Şakir Gürzumar. Dekor tasarımını Sertel Çetiner'in, giysi tasarımını Gülümser Erigür'ün yaptığı eserin ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'nun, müzikleri Can Atila'nın imzasını taşıyor. Eserde Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Ahmet Erkut, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Mine Medya Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent ve Füsun Akay başlıca rollerde.

Şinasi Sahnesi: Tennessee Williams'ın yazdığı, Can Yücel'in Türkçeleştirdiği

"Sırça Kümes", hafta boyunca seyredilebilir. Konuk ABD'li rejisör Jason Hale'in yönettiği eserin dekoru Güven Öktem'e, kostümleri İnci Kangal'a ait. Meltem Keskin Bayur, Orhan Özyiğit, İrfan Kılınç ve Gülin Ersoy'un rol aldığı oyun, değişen dünyaya ayak uydurmaya çalışan bir ailenin hikayesi.

Küçük Tiyatro: Komedi türünün usta kalemi Fransız yazar Moliere'in "George Dandin" adlı oyunu, yarın ve 10 Aralık'ta izlenebilecek. Çevirisini Sema Kuray'ın yaptığı eser, konuk yönetmen Philip Boulay tarafından sahneye konulacak. Dekor ve kostüm tasarımını Jean-Guy Lecat'ın hazırladığı yapıtın ışık düzeni Ahmet Karademir'e ait. Yaşlı ve zengin bir köylü olan George Dandin ile aile baskısı sonucu evlenen genç ve soylu Angelique arasında baş gösteren aşk ve kıskançlık çatışmasının konu edildiği komedide, Bülent Çiftçi, Zeynep Yasa, Serpil Gül, Cebrail Esen, Meliha Savaş, Gürkan Görbil ile Hüseyin Baylan rol alıyor.

"Soğuk Bir Berlin Gecesi" isimli oyun, 13-17 Aralık tarihleri arasında seyirciyle birlikte olacak. Barış Eren'in yazıp yönettiği yapıtın dekor tasarımı Sinan Yardımedici'ye, kostümleri Günnur Orhon'a, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Olcay Kavuzlu, Fulya Koçak, Ferahnur Barut, Eray Eserol, Adnan Erbaş ve Mahmut Işık'ın rol aldığı yapıt, Avrupa'nın ortasında uygar bir kentte yabancı durumuna düşürülen, dışlanan ve ötekileştirilen Tarık'ın dramını işliyor.

Çocuk oyunu "Keloğlan Keleşoğlan" 11 ve 14 Aralık'ta temsil verecek.

Akün Sahnesi: Aristophanes'in yazdığı, Yücel Erten'in çevirip, oyunlaştırıp yönettiği "Barış" adlı oyun, yarın, 10 ve 11 Aralıkta temsil verecek. Dekor tasarımı Hakan Dündar'a, giysileri Sevgi Türkay'a, ışığı Şükrü Kırımoğlu'na, müziği Cem İdiz'e ait eserde, Ali Fuat Davutoğlu, Zafer Güllübilal, Gürderesabri Özmener, Murat Gökçe, Ahmet Burak başlıca rolleri paylaşıyor.

"Nazım Hikmet'in 'Memleketimden İnsan Manzaraları'ndan Onbir Tablo" isimli oyun, 13-17 Aralık tarihleri arasında izleyiciyle birlikte olacak.

Altındağ Tiyatrosu: Kerim Tinçurin'in yazdığı, Raşid Zagidullin'in yönettiği

"Sönmüş Yıldızlar" isimli eser, 13 Aralıktan itibaren hafta boyunca seyredilebilir.

"Boğaçhan" adlı çocuk oyunu 11 Aralıkta sahne alacak.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: "Yastık Adam" adlı yapıt, 10 Aralık'ta temsil verecek.

Stüdyo Sahne: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un "Bir Delinin Hatıra Defteri", yarın ve 11 Aralık'ta sahnelenecek. Sylvie Luneau ile Roger Coggio'nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor. Eserde, 1960'lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal'ın iki farklı yorumla canlandırdığı Aksenti İvanoviç Poprişçin'i Erdal Beşikçioğlu canlandırıyor. Eserin dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'in, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık'ın, müzik, ses ve efekt tasarımı da Tayfun Gültutan'ın imzasını taşıyor.

Devlet Tiyatroları'nın "Üç Oyun, Üç Yönetmen" projesi kapsamındaki eser, 13 ve 16 Aralık'ta sahnelenecek. Oyun, Yaşar Kemal'in " Köroğlu'nun Meydana Çıkışı", John Steinbeck ve Boris Vian'ın "Karıncalar" ile Ethan Coen'ın

"Bekleyiş" isimli eserlerinden oluşuyor.

Oda Tiyatrosu: Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Ünsal Coşar'ın yönettiği "Krem Karamel", yarın ve 10 Aralıkta görülebilir.

"Dönülmez Akşamın Ufkundayız" adlı eser, 13 Aralıktan itibaren hafta boyunca izleyciyle birlikte olacak.

-Opera-bale-

Opera Sahnesi: Wagner'in başyapıtlarından "Tannhauser"ın bu sezondaki son temsili 10 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Bestecinin 1845'te yazdığı ve bestelediği 3 perdelik opera 13. yüzyılda Almanya'da geçiyor. Prof. Hans Pete Lehmann'ın sahneye koyduğu eserde, orkestra şefliğini Prof. Winfried Müller ve Sunay Muratov, koro şefliğini Alessandro Cedrone ve Philip White, dekor ve kostüm tasarımını Savaş Camgöz, ışık düzenini Giovanni Pirandello ve Fuat Gök üstlendi.

Puccini'nin "Tosca" isimli eseri, 14 Aralık'ta izlenebilecek.

Operet Sahnesi: "Seslerle Anadolu" isimli müzikli oyun 11 Aralık Pazartesi günü sahne alacak.

Leyla Gencer Sahnesi: "Sihirbaz Oz" isimli çocuk müzikali 11 Aralıkta küçük izleyiciyle birlikte olacak.

-Konser-

CSO: Ünlü keman virtüözü Sarah Chang, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın konuğu olarak Ankaralı sanatseverlerle buluşacak. ATO Kongre ve Sergi Sarayındaki konserde orkestrayı Şef Ari Rasilainen yönetecek. Konserde, Carl Nielsen'in "Alaaddin Suiti", Max Bruch'un "1. Keman Konçertosu" ile Ahmed Adnan Saygun'un "5.Senfoni"si yorumlanacak.

BSO: Şef Gürer Aykal yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), yarın

"Medeniyetler İttifakı Konseri" ile sahne alacak. Kemancı Manuel Guillen'in solist olarak yer alacağı konserde, Ulvi Cemal Erkin'in "Senfonik Bölüm", Zulema de la Cruz'un "Üç Kültür" başlıklı konçertosu ile Manuel de Falla'nın

"Üç Köşeli Şapka Suiti" seslendirilecek.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement