Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

Başkent 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın dört bir yanından çocuklara ev sahipliği yaparken, hafta boyunca miniklere yönelik etkinlikler düzenlenecek.

21.04.2016 10:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başkent 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla dünyanın dört bir yanından çocuklara ev sahipliği yaparken, hafta boyunca miniklere yönelik etkinlikler düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 23 Nisan saat 14.00'te Yıldız İbrahimova solistliğinde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Özel Konseri verecek. Konser, CSO salonunda gerçekleştirilecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) de 23 Nisan'da aralarında Çocuk Korosu konserinin de yer aldığı özel etkinlikler yapacak.

Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

Tiyatro

Akün Sahnesi:

Chri·s Alexander-Hi·lle Darjes'ın yazdığı, Yücel Erten'in çevirdiği ve İlham Yazar'ın yönettiği, 1600'lü yılların İngiltere'sinde geçen "Shakespeare Zorda" oyunu hafta boyunca beğeniye sunulacak.

Altındağ Tiyatrosu:

Necati Cumalı'nın yazdığı, Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar" hafta boyunca sahnelenecek.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

Tufan Gündüz'ün "Nisan'ın İki Günü" adlı romanından Tufan Gündüz ve Faruk Emre Özünlü tarafından uyarlanan "Bir İnce Sızı Nisan 1915" tüm hafta seyirciyle buluşacak.

Küçük Tiyatro:

Türk tiyatrosunun en önemli örneklerinden biri kabul edilen "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım", hafta boyunca görülebilecek. "Ben ve Sen" oyunu da bugün izlenebilecek.

Oda Tiyatrosu:

Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri", bugün, yarın ve 23 Nisan'da gösterilecek.

Anton Çehov'un yazdığı, Aclan Büyüktürkoğlu'nun yönettiği "Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi" 26 ve 27 Nisan'da sahneye konulacak.

Stüdyo Sahne:

Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği kara komedi türündeki "Müfettişler" adlı eser ise 22 ve 24 Nisan'da izleyicinin karşısına çıkacak.

Ziraat Sahnesi:

Mi·haylovi·ç Dostoyevski·'nin ölümsüz eserinden uyarlanan "Yeraltından Notlar", Erdinç Doğan'ın rejisiyle bugün, yarın ve 23 Nisan'da sahnelenecek.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

Peter Turrini'nin yazdığı, Sibel Arslan'ın çevirdiği, Murat Çidam'ın yönettiği "Nihayet Bitti" bugün ve 23 Nisan'da tiyatroseverlerle buluşacak.

Şinasi Sahnesi:

Evlilik ve yaşamın sorgulandığı kara mizah örneği "Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş" bugün, yarın ve 23 Nisan'da beğeniye sunulacak.

Opera

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), bugün saat 20.00'de Yevgeni Onyegin balesini sahneleyecek.

ADOB, 23 Nisan'da çocuklar için özel etkinlikler düzenleyecek. Bu kapsamda, Leyla Gencer Sahnesi'nde saat 16.00'da ADOB Çocuk Korosu konser verecek.

Opera Sahnesi'nde saat 20.00'deki 23 Nisan etkinliğinde de Türkiye ve yurt dışında faaliyet gösteren 5 bale okulundan 180 çocuğun katılımıyla yapılacak gösteri, hem minik sanatseverler hem de ailelerine unutulmaz bir bayram kutlaması yaşatacak. Etkinlikte, kötü kalpli büyücünün 100 yıl uyuttuğu prensesin öyküsünü anlatan ünlü çocuk masalı "Uyuyan Güzel"in balesi de sahnelenecek.

Müzikli çocuk oyunu "Aliş ile Maviş" sezonun son temsilinde minik izleyicilerle 24 Nisan'da saat 11.00'de buluşacak. Aynı gün saat 15.00'te Hayvanlar Karnavalı Konseri de gerçekleştirilecek.

"Kanlı Nigar" müzikali de 26 Nisan saat 20.00'de bu sezon seyirciye veda edecek.

Bilkent Senfoni Orkestrası

Bilkent Konser Salonu'nda 23 Nisan saat 20.00'de şef Howard Griffiths yönetiminde "Howard'dan Çocuklara Masallar" konserine, Zeliha Berksoy anlatıcı olarak katılacak.

Cer Modern

İlk kez 2001'de Ankara'da Türk- Japon Vakfı'nda gösteri düzenleyen Japon Butoh ve Uzam Dansı (Space Dance) sanatçısı Tetsuro Fukuhara, yarın, 23 ve 24 Nisan'da yetişkinler ve çocuklar için atölye çalışması ile seminer düzenleyip, gösteri sergileyecek.

Festival

Uluslararası Ankara Müzik Festivali devam ediyor.

İlk kez 28. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nde verdikleri konserle Ankaralı müzikseverleri kendilerine hayran bırakan New York Gypsy All Stars, bugün ikinci kez Başkentlilerin konuğu olacak. MEB Şura Salonu'nda saat 20.00'de başlayacak konserde topluluk, Balkan esintilerini yeni dünyanın müzikleriyle harmanlayarak seyirciye dinletecek.

Genç müzisyen Jin Myung tarafından kurulan Jin Myung Vurmalılar Topluluğu, Kore geleneksel müziği ile modern çağın tınılarını birleştirdiği konserini, ücretsiz olarak 23 Nisan saat 20.00'de MEB Şura Salonu'nda verecek.

İrlandalı topluluk Yurodny ise 25 Nisan saat 20.00'de MEB Şura Salonu'nda sahne alacak. CSO Çello Quartet de 26 Nisan'da Ankaralı müzikseverlerle buluşacak.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürlüğünce 25-30 Nisan'da "12. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali" kapsamında, 4 ülkeden 5 tiyatro grubu minik izleyicilerle buluşacak.

İtalya, İspanya, Hırvatistan ve İran'dan grupların katılacağı festivalde, kukla, gölge oyunu, kara tiyatro, dans tiyatrosu, opera, bale ve sokak tiyatrosu gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları sahnelenecek, seminer ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Festival kapsamında, İtalya'dan Tiyatro Koreja, Enzo Toma'nın yazıp yönettiği, insan ilişkilerini ele alan "Eskü Püskü Opera"yı minik izleyicilerle buluşturacak. Oyun, 26 ve 27 Nisan saat 11.00 ve 14.00'te Stüdyo Sahne 1'de izlenebilecek.

Yine İtalya'dan gelecek Tiyatro Telaio, Angelo Facchetti'nin yazıp yönettiği, iki pandanın hikayesini anlatan "Kucaklaşmalar"ı sahneleyecek. Oyun, 29 ve 30 Nisan saat 11.00 ve 14.00'te Küçük Tiyatro'da beğeniye sunulacak.

Hırvatistan'dan Mala Scena ve Triko Sirk Tiyatrosu da Lana Saric'in yazıp, Ivica Simic'in yönettiği "Küçük İğne Kız" oyunuyla minik seyircilerin karşısına çıkacak. Oyunda, doğduğundan beri, tüm vücudu iğnelerle kaplanan küçük bir kızın hikayesi anlatılıyor. Eser, 26 ve 27 Nisan saat 11.00 ve 14.00'te İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

İran'dan gelecek Mika Tiyatrosu da Ali Bernon'un yazıp yönettiği "Kuşi ve Muşi" oyununu sahneleyecek. Bir tavşan ile farenin hikayesinin konu edildiği oyun, 26 ve 27 Nisan saat 11.00 ve 14.00'te Ziraat Sahnesi'nde görülebilecek.

İspanya'dan CIA La Tal grubu, Company La Tal'ın yazıp yönettiği "Guguklu Saat" ile 26 ve 27 Nisan saat 11.00 ve 14.00'te Şinasi Sahnesi'nde miniklerle bir araya gelecek.

Festival kapsamında, Van, Adana, İzmir, Eskişehir, İstanbul, Trabzon, Diyarbakır, Konya'dan tiyatro grupları ve Ankara Devlet Tiyatrosu da çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Etkinliklere ilişkin ayrıntılı bilgiye DT'nin internet sayfasından ulaşılabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement