CHP'li Sağlar: Önemli Olan Faili Meçhul Cinayetlerin Gerçek Faillerini Ortaya Çıkarmaktır - Son Dakika
Güncel

CHP'li Sağlar: Önemli Olan Faili Meçhul Cinayetlerin Gerçek Faillerini Ortaya Çıkarmaktır

CHP\'li Sağlar: Önemli Olan Faili Meçhul Cinayetlerin Gerçek Faillerini Ortaya Çıkarmaktır

Adana Barosu'nun düzenlediği 'Faili Meçhul Cinayetler ve Derin Devlet Olgusu' konferansında konuşan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Fikri Sağlar, "Önemli olan faili meçhul cinayetlerin gerçek faillerini ortaya çıkarmaktır" dedi.

22.01.2013 17:59

Adana Barosu'nun düzenlediği 'Faili Meçhul Cinayetler ve Derin Devlet Olgusu' konferansında konuşan CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Fikri Sağlar, "Önemli olan faili meçhul cinayetlerin gerçek faillerini ortaya çıkarmaktır" dedi.

Seyhan Otel'de çok sayıda avukatın katıldığı konferansta CHP PM Üyesi Fikri Sağlar ile 21'inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ konuşma yaptı. Konferansın açılışında söz alan Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Çağdaş Hukukçular Derneği'ne yönelik polis operasyonunu kınayarak 9 avukatın tutuklanmasına tepki gösterdi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ ise konferanstaki konuşmasında, 'derin devlet' tanımının ilk kez 1993-1994 yılında yapıldığını söyledi. Prof. Dr. Özdağ, "Türkiye'de binlerce kişinin devlet tarafından faili meçhul olarak öldürüldüğüne inanmıyorum. Birçok kişi, 'Türkiye'de derin devlet yok' demiştir" ifadelerini kullandı.

'DEVLET İÇİNDEKİ DERİN TEŞKİLATLAR SUİKASTLAR YAPTI'

Türkiye'de faili meçhul cinayetin olmadığını ve faillerin belli olduğunu savunan eski Fikri Sağlar ise şunları kaydetti:

"Türkiye'de her yapılanın aslında devletin arşivlerinde yeri de var. Ama bütün mesele, o arşivlerden, onları indirebilmek, görebilmek ve gördükten sonra gereğini yerine getirebilmektir. Önemli olan, faili meçhul cinayetlerin gerçek faillerini ortaya çıkarmaktır. Ben derin devletin olduğuna inanıyorum. Anayasa dışına çıkan, devletin içinde hukuka uymayan görevler alanlar oldu. Süleyman Demirel, 'Derin devlet askerdir' dedi. Bakın, 1993'te 24 Ocak'ta Uğur Mumcu'nun, 17 Şubat'ta Eşref Bitlis'in ölümü, Madımak katliamı, Başbağlar'da 33 köylünün katledilmesi, Cem Ersever'in öldürülmesinin ardından Türkiye'de bir dönem başlamıştır. Cumhurbaşkanı değişmiş ve Süleyman Demirel, 'Türkiye'de taşlar yerine oturdu' demiştir. Türkiye'de kontrgerillanın varlığı tartışılmazdır. Devlet içindeki derin teşkilatların suikastlar yaptığı bir gerçektir."

Konferansın son bölümünde Özdağ ve Sağlar avukatların sorularını cevapladı. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Sağlar: Önemli Olan Faili Meçhul Cinayetlerin Gerçek Faillerini Ortaya Çıkarmaktır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement