CHP Niğde Milletvekili Gürer Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Niğde Milletvekili Gürer Açıklaması

CHP Niğde Milletvekili Gürer Açıklaması

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Terör, lanet olsun, hepimizin yüreğini yakıyor.

18.08.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Terör, lanet olsun, hepimizin yüreğini yakıyor. Umuyoruz ve diliyoruz ki çözümü TBMM'de aranır ve bir an önce bu terör belasından ülkemiz kurtulur." dedi.

Gürer, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Van ve Elazığ'da yaşanan terör olaylarına tepki göstererek, "Terör, lanet olsun, hepimizin yüreğini yakıyor. Umuyoruz ve diliyoruz ki çözümü TBMM'de aranır ve bir an önce bu terör belasından ülkemiz kurtulur." ifadesini kullandı.

Bursa'daki Renault fabrikasında çalışan işçilerin geçen yıl mayıs ayında başlattığı mücadeleye destek veren Gebze'deki Arçelik-LG fabrikasında çalışan 700 işçiden 400'ünün, örgütlü oldukları sendikadan, kendilerini yeterince savunmadığı gerekçesiyle istifa ettiklerini anlatan Gürer, bu işçilerden 173'ünün işlerinden çıkarıldıklarını söyledi.

Bu işçilerin haklarını aramak için 5 Temmuz 2015'te dava açtığını ifade eden Gürer, davalara bakan 3 mahkemeden ikisinin işçilerin lehine, birinin aleyhine karar verdiğini belirtti. Gürer, işçilerin kazandığı davanın Yargıtay tarafından bozulduğunu anlatarak, yerel mahkeme ve Yargıtay hakimlerinden bazılarının FETÖ soruşturmasında açığa alındığına dikkati çekti.

İşçilerin yargı önündeki mücadelelerinin sürdüğünü aktaran Gürer, "Sendikal tercihleri nedeniyle mağdur edilen işçi arkadaşlarımız Anayasa Mahkemesine, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine olayı taşıyarak hak mücadelesini sürdüreceklerdir. İşçi arkadaşlarımızın yanlarındayız, onların mücadelesine destek veriyoruz. Çünkü biliyoruz ki onlar demokratik haklarını kullandılar. İşçilerimizin de bir an evvel işlerine geri dönmelerini talep ediyoruz." diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel de terör olaylarının en kısa sürede bitirilmesi temennisinde bulundu.

Adıgüzel, sendikal mücadelelerini yürüten işçilerin de önemli bir dayanışma örneği sergilediklerini belirterek, mağduriyetlerinin en kısa sürede giderilmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Niğde Milletvekili Gürer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement