Demokrat Grup, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasına Aday - Son Dakika
Güncel

Demokrat Grup, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasına Aday

Demokrat Grup, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasına Aday

TMMOB’ye bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin ocak ayında gerçekleşecek seçimleri öncesi Ali Ekber Gül başkanlığında yönetime talip olan 16’ncı Dönem Demokrat Grup, Çankaya Kordon Otel’de basın toplantısı düzenledi.

20.12.2017 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TMMOB'ye bağlı Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin ocak ayında gerçekleşecek seçimleri öncesi Ali Ekber Gül başkanlığında yönetime talip olan 16'ncı Dönem Demokrat Grup, Çankaya Kordon Otel'de basın toplantısı düzenledi. Toplantıda grup adına konuşa Ali Ekber Gül odaların, mensuplarının sorunlarına çözüm arayan, teknik, kültürel, sosyal alanlarda birlikteliği ve dayanışmayı öne çıkaran çalışmaların adresi olması gerektiğini belirtti.

TMMOB çatısı altında 1954 yılında kurulan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Manisa ve Uşak illerindeki temsilciliklerinde bin 700 üyesi bulunduğuna dikkat çeken Gül, "Odamızın amacı; üyelerimizin, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, gelişmesini sağlamak, üyelerinin birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hakim kılmak, meslek disiplinini ve ahlakını korumaktır. Bağlı olduğumuz oda, üyelerinin sorunlarına çözüm arayan, teknik, kültürel ve sosyal alanlarda birlikteliği ve dayanışmayı öne çıkaran çalışma ve arayışın adresi olmalıdır. Ne yazık ki bu beklenti temenniden öteye geçememiştir. Hedefi belirlenmiş etkin ve sürdürülebilir bir çözüm programı olmadan meslektaşlarımızın sorunlarının üstesinden gelmek mümkün değildir" dedi.

"Aidiyet bağı yeterince güçlü değil"

Demokrat Grup olarak temel düşüncelerinin, üyelerin oda için değil, odanın üyeler için var olması gerektiği yönünde olduğunu vurgulayan Gül, "Bu gün meslektaşlarımız mesleğiyle gurur duymanın özlemini yaşamakta ve bu gururdan mahrum bırakıldığı duygusunu taşımaktadır. Bu kanaat üyelerimizin oda ile aidiyet bağının yeterince güçlü olmadığının çarpıcı bir göstergesidir. Öncelikle odanın üyeleriyle olan iletişimi canlandırılmalı, bu hareket odadan üyelere doğru yönlendirilip yaygınlaştırılmalıdır. Çözülemeyen sorunların mutlaka bir çaresi olduğunu ve bunu bulup hayata geçirmek için Demokrat Grup olarak kararlılıkla yola çıktık" diye konuştu.

Destek çağrısı

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesinin 16. Dönem Yönetim Kurulu Üyelerini belirlemek için seçim sürecine girdiğini belirten Ali Ekber Gül, Demokrat Grubunun oda yönetimine adaylığını açıklayarak tüm meslektaşlarına destek çağrısında bulundu. Demokrat Grup olarak yeni iş kuracak meslektaşları için KOSGEB desteklerinden nasıl faydalanılır konulu bir tanıtım programı hazırladıklarını ifade eden Gül, program çerçevesinde 23 Aralık 2017 günü saat 15.00' te Narlıdere Belediye Salonunda KOBİ danışmanları tarafından sunum yapılacağını ve yapılacak etkinliğe tüm meslektaşlarının davetli olduğunu söyledi.

Her ay bir faaliyet

Meslektaşları tarafından oda yönetimine layık görüldükleri takdirde şube merkezlerinde her ay en az bir etkinlik düzenleyeceklerini açıklayan Gül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir faaliyet döneminde de her temsilcilikte en az iki etkinlik planlayacağız. Odamız kentimiz ile ilgili her platformda temsil edilecek ve üyelerimiz bilgilendirilecektir. Oda olarak, yeni mezun meslektaşlarımıza iş hayatını tanıtma, mühendislik mesleğinde yeterlilik ve deneyim kazandırmayı amaçlayan, bilgilerin doğru yönetilip işe ve üretime dönüştürülmesi, sorun çözme yol ve yöntemlerinin anlatıldığı eğitim programları gerçekleştirilecektir. Üyelerimizin yararlanacağı odamıza ait bir lokal açılacaktır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Demokrat Grup, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasına Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement