Deprem bölgesindeki üniversitelere 'kardeş üniversite' desteği - Son Dakika
Güncel

Deprem bölgesindeki üniversitelere 'kardeş üniversite' desteği

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen illerdeki 8 üniversiteyi, sorunlarının çözümü için diğer illerdeki 8 üniversite ile eşleştirdi.

04.03.2023 11:57  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden etkilenen illerdeki 8 üniversiteyi, sorunlarının çözümü için diğer illerdeki 8 üniversite ile eşleştirdi. Deprem bölgesindeki üniversiteler, eşleştikleri üniversitelerin bilgi işlem altyapısını, sosyal ve fiziki tüm altyapı imkanlarını kullanabilecek, öğrenciler bu üniversitelerin tüm imkanlarından faydalanabilecek.

YÖK, depremlerde zarar gören üniversiteleri, sorunlarının çözümünde akademik ve idari görevlendirme yapma, bilişim desteği sağlama ve ortak çalışmalar yapmak üzere farklı üniversitelerle eşleştirdi. Bu kapsamda İnönü Üniversitesi Ankara Üniversitesi ile Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Gazi Üniversitesi ile Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Erciyes Üniversitesi ile Adıyaman Üniversitesi Atatürk Üniversitesi ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile İskenderun Teknik Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi ile Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile kardeş üniversite oldu.

ÖĞRENCİLER TÜM İMKANLARDAN YARARLANACAK

Deprem bölgesindeki bu üniversiteler, eşleştikleri üniversitelerin bilgi işlem altyapısını kullanabilecek, uygulamalı eğitim dersi alan öğrenciler, derslerini eşleştirilen üniversitelerde alabilecek. Üniversiteler, eşleşme yapılan üniversitenin sosyal ve fiziki tüm altyapı imkanlarından faydalanabilecek. Yine öğrenciler, eşleştirildikleri üniversitelerin imkanlarından kendi öğrencisiymiş gibi faydalanabilecek. Depremden etkilenen öğrenci ve öğretim elemanları, eşleştirildikleri üniversitelerin ilgili birimlerindeki uzmanlardan psikososyal destek alabilecek. İhtiyaç bulunan programlarda öğretim elemanı görevlendirmesi yapılabilecek. İhtiyaç bulunan konularda idari veya teknik personel görevlendirmesi yapılabilecek. Öğretim elemanları, eşleştirilen üniversitelerin araştırma-geliştirme altyapısından yararlanabilecek. Depremden etkilenen üniversitelerde zafiyete uğrayan her türlü alana ilişkin ortak çalışmalar yapılabilecek. Kardeş üniversite projesi ile deprem bölgesinde şartlar normalleşinceye kadar öğrencilerin herhangi bir belirsizlik yaşamadan öğrenimlerini sürdürmesi amaçlanıyor.

'HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ'

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, kardeş üniversite oldukları Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'ne her türlü desteği vereceklerini söyledi. Prof. Dr. Yıldız, Çevrim içi altyapısıyla ilgili bizden destek ihtiyaçları olursa o konuda destek vereceğiz. Onun dışında ders materyalleri, video konferans şeklindeki dersler gibi konularda da orada ilgili bölümlere destek olacağız. Tıp fakültesi 4-5-6'ncı sınıflar, diş hekimliği fakültesi öğrencileri 4 ve 5'inci sınıflara yönelik faaliyetlerimiz söz konusu olacak. Deprem şartlarından dolayı oradaki bu öğrenciler uygulamalı eğitimlerini tamamlayamıyorlar. O eğitimlerini tamamlamaları için eşleştirildiğimiz üniversite olan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine öncelik vermek üzere biz öğrenci kabullerine başladık. Geçen hafta 54 öğrencimiz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 4- 5 ve 6'ncı sınıflar bizim üniversitemize başladı. Diş hekimliği fakültesinden 4 öğrencimiz, sağlık bilimleri fakültesinden de 3 öğrencimiz eğitimlerine başladı. YÖK'ün ifade ettiği takvime göre iki hafta daha müracaatlar devam ediyor. Bu süreç içerisinde Maraş'tan gelen öğrencilerimizi üniversitemize bu dönem için misafir öğrenci kabul etmeye devam edeceğiz dedi.

PSİKOSOSYAL DESTEK HATTI Gazi Üniversitesi öğrenci topluluklarının da deprem felaketi nedeniyle yürütülen yardım çalışmalarında çok aktif olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yıldız, Ankara'da adresler belirlendiğini ve bu adreslerdeki depremzedelerin ihtiyaçlarının belirlenip giderildiğini söyledi. Yıldız, Gazi Üniversitesi'nin deprem bölgesinde yaşayan öğrencileri için ise psikososyal destek hattı kurduklarını, üniversitenin sosyal hizmetler bölümünde ise depremzedeler için psikolojik destek hattı oluşturduklarını aktardı.

Deprem bölgesindeki üniversitelere \'kardeş üniversite\' desteği
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Deprem bölgesindeki üniversitelere 'kardeş üniversite' desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement