Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(17.9.TÜM Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Akdeniz Bölge Toplantısı Adana'da yapıldı.)

17.09.2012 14:57

(17.9.2012, FOTOĞRAF)

///////////////

TÜMSİAD şubeleri Adana'da buluştu

TÜM Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜMSİAD) Akdeniz Bölge Toplantısı Adana'da yapıldı. TÜMSİAD Adana Şubesi'nin ev sahipliğindeki toplantıya; Kahramanmaraş, Osmaniye, Kozan, Mersin, Alanya, Antalya ve Isparta şubelerinin yetkilileri katıldı. TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert'in telekonferansla katıldığı toplantıda bir konuşma yapan Adana Şube Başkanı Deniz Köse, sivili toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekti. Deniz Köse "Amaç sadece para kazanmak değil, birlik ve beraberliğimizin pekiştirilerek bir sinerji oluşturulması ve ülkemizin kalkınmasına yardımcı olmak" dedi. Toplantıda TÜMSİAD Genel Merkezi Komisyon Başkanlarından Ahmet Dedeoğlu derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

ADANA,(DHA)

////////////////

Doğa tutkunlarının Karasu macerası

EVEREST Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü'nün organize ettiği Kadıncık Barajı-Karasu Kanyonu-Karasu Şelalesi Doğa Gezisi, 140 kişinin katılımıyla yapıldı. Adana'dan yola çıkan ve Kadıncık Barajı'nda kahvaltı eden ekip, ardından Boğazpınar Köyü'ne geçerek, bölgede yapılması planlanan hidroelektrik santraliyle ilgili yerel halkın eleştirilerine destek verdi.

Kanyona inmek için yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüş gerçekleştiren ekip, kaynak sularının beslediği Karasu'ya ulaştı. Su içinden yaklaşık 4 kilometrelik zorlu parkuru tamamlayan gezginler, yürüyüş güzergahı olarak Karasu'yu kullandıkları bölümde heyecanlı dakikalar yaşadı. Maceraperestler yürüyüş sırasında buz gibi kaynak sularından içme imkanı buldu. Su içinde gerçekleşen yürüyüşte akıntılı ve soğuk suyla, kaygan kayalarla mücadele etmek zorunda kalan doğaseverler sonunda kamp alanına ulaştı. Burada kendilerini bekleyen bir grup girişimci genç ve yöre halkının sunduğu yayık ayranı ve çayı içip, sıkma yiyen doğa tutkunları, mangal partisine katıldı. Yemeğin ardından Karasu'nun buz gibi kaynak sularında serinleyen doğa tutkunları, gezinin son bölümünde zorlu bir tırmanış gerçekleştirip yeniden Boğazpınar Köyü'ne ulaştı.

Everest Dağcılılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Fatih Kurt ile Kulüp Başkan Yardımcısı Aydın Manaşırlı, gezilerine katılan doğa tutkunlarını hem hayatın stresinden uzaklaştırmayı, hem de etkinliklerle kamuoyuna doğa bilinci ve sevgisi aşılamayı hedeflediklerini söyledi.

ADANA,(DHA)

//////////

Ahilik Haftası başladı

ADANA'da 5. Ahilik Kültürü Haftası ve Esnaf Bayramı kutlamaları başladı. 17 -22 Eylül tarihlerinde yapılacak etkinliklerin ilk günü Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Törene; Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Ali Özkan, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Kazım Barışık, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Adnan Ekiz, Birlik Başkan Vekilleri Nihat Sözütek ve Mustafa Göktaş, Milli Eğitim Müdürlüğü ve meslek odalarının temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulan törende, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu.

Etkinlikler kapsamında bugün de 75.Yıl Sanat Galerisi önünde kaftan giydirme, Ahi yemeği ikramı ve halk oyunları gösterisi yapılacak.

ADANA,(DHA)

//////////

38 yıl sonra yenileniyor

NİĞDE- Aksaray karayolunun Çiftlik Divarlı- Güzelyurt arasındaki asfaltlama çalışmaları hız kazandı. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, yolda genişletme ve yenileme çalışmaları yürütüyor.

Yol çalışmalarını yerinde inceleyen Divarlı Belediye Başkanı Rüstem Cullaz, AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi'nin, ulaşım yatırımları konusunda verdiği desteklere teşekkür ederek, "Bu yolda en son 1974 yılında asfaltlama çalışması olmuştu ve son dönemde bu yoldan yararlanan bölge insanı zorluklar çekiyordu. Vekillerimiz sayesinde, yolda yenileme ve genişletme çalışmaları hız kesmeden sürüyor" diye konuştu.

İlçelerinde ulaşım yatırımlarında önemli çalışmalar yürütüldüğünü .elirten AK Parti İlçe Başkanı Bayram Taş ise Şekkin Geçidi'nin ve Bozköy- Kayırlı yolunun da yakın dönemde asfaltlandığını, ilçede önemli yollarda sorunların çözüme kavuştuğunu söyledi.

NİĞDE, (DHA)

///////////////////

Merinos, Cami Donanımları Fuarı'nda göz doldurdu

DÜNYANIN en büyük halı üreticilerinden Merinos Halı, Cami Donanımları Fuarı'nda yeni koleksiyonlarıyla göz doldurdu. Fuardaki en geniş standa sahip olan Merinos Halı camilerde kullanılan parça ve duvardan duvara halıları büyük ilgi gördü.

Makine halısı üretiminde dünya liderliğini elinde bulunduran Merinos, parça ve duvardan duvara halı koleksiyonları içerisinde önemli bir yere sahip olan cami halılarıyla, Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açılan Cami Donanımları Fuarı'nda görücüye çıktı. Ziyaretçilerin ilgisini çeken Merinos standında, camilerde kullanılan farklı model ve kalitelerde halılar sergilendi.

Fuarların ürün tanıtımında büyük bir önemi olduğuna dikkat çeken Merinos Yönetim Kurulu üyesi Mahmut Erdemoğlu, "Merinos ve diğer markalarımızla, sektörümüzle ilgili tüm fuarlarda yer aldık. Fuarlar, üretici firmalarla tedarikçi firmaların buluşma noktasıdır. Ayrıca yeni ürünlerin sergilendiği yerlerdir. Bu nedenle sektörümüzü ilgilendirin gerek yurt içe gerekse yurt dışı fuarlara katılıyoruz. Cami Donanımları Fuarı da bu anlamda önemli bir fuardır. Çünkü cami halıları konusunda en fazla ürün çeşidini Merinos yapmaktadır. Bu fuarda yeni koleksiyon ürünlerimizi de tanıtma imkanı bulduk. Özel tasarım halılarımız büyük ilgi gördü. Fuarda yabancı ziyaretçilerinde olması sevindiricidir" diye konuştu.

GAZİANTEP, (DHA)

(17.9.2012)

//////////////////

KOBİ'lere elektronik ortamda dış ticaret semineri

GAZİANTEP'te KOBİ'lerin dış ticarette daha etkin rol alabilmelerini hedefleyen 'Intels-TR KOBİ'lerin Uluslararası Ticaret Alanında Elektronik Ortamda Eğitimi Projesi' Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri'nde düzenlenecek seminerle tanıtılacak.

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliği liderliğinde ve Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Genel Sekreterliği ortaklığı ile yürütülen proje tanıtım semineri 28 Eylül 2012'de Gaziantep'te gerçekleştirilecek. GAİB'in ev sahipliğinde düzenlenecek tanıtımla, proje KOBİ'lere anlatılacak. Projenin dış ticaret yapmak isteyen KOBİ'lerin uluslararası ticaret konusunda e-öğrenme materyalleri aracılığıyla eğitilmesi olduğunu belirten, GAİB Başkanlar Kurulu Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, "Bu seminere Sadece Gaziantep'ten değil, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde faaliyet gösteren bütün KOBİ'lerimizin katılmasının kendileri ve iş alanlarının geliştirilmesi için büyük yararlar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(17.9.2012, FOTOĞRAF)

//////////////////

Reyhanlı Barajı 200 bin kişiye iş imkanı sağlayacak

HATAY'ın Reyhanlı İlçesinin kuzeyinde yapımı süren Reyhanlı Barajında, çalışmalar devam ediyor.

Reyhanlı Barajı Proje Müdürü Galip Tütüncüler, barajın tamamlanması ile birlikte, yapılacak seracılık ve kültür tarımına bağlı olarak en az 200 bin kişiye iş imkanı doğacağını söyledi.

Reyhanlı Barajının yapılmasının 2 nedeni olduğunu söyleyen Tütüncüler, "Taşkınlardan korumak ve sulama amaçlı olarak yapımı devam eden ve 2015 Mayıs ayında tamamlanması plananan Reyhanlı Barajı sayesinde, 60 bin hekar arazi sulanacak, 20 bin hektar arazi de taşkından korunacak" dedi. Baraja gelecek suyun Asi Nehri, Afrin ve Karasu çaylarından geleceğini belirten Tütüncüler, barajın 480 milyon metreküp su kapasitesi olduğunu bildirdi.

İnşaata 2011 yılı Kasım ayında başladıklarını ve inşaatın devam ettiğini sözlerine ekleyen Tütüncüler, "Bu bölge çok yağış alıyor. Bu kış yağış bir hayli fazl oldu. Toprak zeminde çalışmamız mümkün olmadığı için çalışmalara ancak Haziran ayında başlayabildik. İnşaat çalışmamız Aralık ayı sonuna kadar sürecek" diye konuştu.

İnşaat alanının geniş olması nedeniyle, 4 ekipte 350 kişinin çalıştığını belirten Tütüncüler, istimlak sorunu olan bir bölgede, mahkemenin tamamlandığını ve tüm alan üzerinde çalışmaya başlayacaklarını söyledi.

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay), (DHA)

(17.9.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////

Adanalı romatoid artrit hastaları ve doktorlar RAndevu Projesi'nde sanatla buluştu

'RA' Hastalığı masaya yatırıldı

Romatoid artrit (RA) hastalığı hakkında toplumsal farkındalığın artmasına destek olmak amacıyla düzenlenen RAndevu: "RA'da Sanatla Buluşma" adlı sosyal sorumluluk projesi Adana'da başladı. Pfizer'in sponsorluğunda düzenlenen proje kapsamında hasta ve hekimlerin birlikte katıldıkları, "RA tedavisi hayatınızı nasıl etkiledi?" temalı resim ve karikatür atölyesi gerçekleştirildi.

Atölye öncesinde RAndevu projesi hakkında bilgi veren Pfizer Medikal Müdürü Op. Dr. Emre Aldinç şunları söyledi:

"RA hastalığı ile ilgili farkındalığın artmasının, toplumda hastalığın daha fazla konuşulur hale gelmesinin, hastaların iletişime daha açık hale gelmesine önemli katkılarda bulunacağına inanıyoruz. Pfizer'in sponsorluğunda hayata geçirilen RAndevu: RA'da Sanatla Buluşma ismini verdiğimiz sosyal sorumluluk projesinde sanat, RA hastalarının kendi dünyalarını anlatmaları için bir araç olarak değerlendiriliyor. Projede gerçekleşen hekim hasta buluşması, ortaya çıkan çalışmalar ve etkinlik sonunda hazırlanan bildirge, hastanın dış dünyayla, özellikle hekim ile kurduğu iletişimin etkisini göstermek açısından önem taşıyor."

RAndevu Projesi'nde yürütme kurulu üyelerinden biri olarak yer alan ve hastalar ve diğer katılımcı hekimlerle birlikte atölye çalışmasına katılan Dr. Süleyman Özbek de hastalık hakkında bilgiler verdi.

Karikatürist Erdil Yaşaroğlu ise RAndevu Projesi ile ülkemizde çok yaygın olan bu hastalık konusunda önemli bir farkındalık yaşanacağını kaydetti.

ADANA, (DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement