Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(13.5.ADANA'da "Birlikte Yaşamanın Engeli Yoktur" sloganı ile düzenlenen 9.açılış töreni 14 Mayıs'ta yapılıyor.)

13.05.2013 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(13.5.2013, FOTOĞRAF)

////////////

Engelli festivali başlıyor

ADANA'da "Birlikte Yaşamanın Engeli Yoktur" sloganı ile düzenlenen 9. Engelli Gençlik Festivali'nin

açılış töreni 14 Mayıs'ta yapılıyor. Tören Saat 10.00'da Çukurova Üniversitesi Sakıp Sabancı Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. 15 Mayıs Çarşamba günü de tüm engelli gruplar ve engelli sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile sevgi yürüyüşü yapılacak.

Festival hakkında bilgi veren Büyükşehir Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ali Duran Karakaya, şunları söyledi: "Her geçen yıl festivalimiz bir öncekinden daha başarılı oluyor. Bu yıl daha da iyi olacağını umuyoruz. ABD, Azerbaycan, Bulgaristan, Hollanda, İsveç, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Romanya'dan konuklarımız geldi. Adana'daki kardeşlerimizle beraber başarılı bir organizasyon gerçekleşeceğine inanıyoruz. Toplumda engellilerle ilgili bir farkındalık oluşuyorsa etkinliklerimiz başarıya ulaşıyor demektir."

ADANA,(DHA)

///////////

Jandarmadan annelere çiçek

ADANA İl Jandarma Komutanlığı, Anneler Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutladı. İl Jandarma'da görevli subay, astsubay ve askerler, Adana Huzurevi'ni ziyaret ederek, burada kalan annelere karanfil dağıttı. Jandarma görevlileri, ayrıca Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'üncü yılı kutlamaları kapsamınnda kent merkezindeki iki AVM'ye standlar kurdu. Stantlarda görevli personel, anneler ile çocuklarına 'jandarma' logolu tişört ve şapka hediye etti. Etkinlik çerçevesinde İl Jandarma'da vatani görevini sürdüren erbaş erler ve görevli rütbeli personelin anneleri telefonla aranarak Anneler Günü kutlandı. Şehit aileleri de evlerinde ziyaret edilerek çeşitli hediyeler verildi.

ADANA,(DHA)

//////////

Başkanların Kozan turu

TARİHİ Kentler Birliği (TKB) toplantısına katılmak için Adana'ya gelen çeşitli il ve ilçelerin belediye başkanları, Kozan ilçesini de ziyaret etti. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğindeki Tarihi Kentler Birliği programının son gününde belediye başkanları, meclis üyeleri, ÇEKÜL Vakfı yetkilileri ve Turizm Bakanlığı bürokratları Kozan'ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Geziye katılanlara Kozan Belediyesi yetkilileri tarafından ilçenin tarihi çarşıları, Kozan Kalesi, Yaverin Konağı ve Dağılcak Mesire Alanı gezdirilip bilgi verildi. Programın Dağılcak bölümünde Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özgan, davetlilere Anneler Günü sürprizi yaparak pasta kesti. Katılımcıları, Kırım'da bulunan Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan yerine Başkan Vekili Süleyman Halaçoğlu ağırladı.

ADANA,(DHA)

////////////

Bir günlüğüne asker oldular

ADANA'da 64 engelli bir günlüğüne asker oldu. Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programda

engelliler 'temsili askerlik' yaptı. 6. Kolordu Komutanlığı Orgeneral İzzettin Çalışlar Kışlası'nda gerçekleşen programda engelli vatandaşlara, kıyafet ve malzemeleri teslim edildikten sonra, kısa süreli temel askerlik eğitimi verildi. Daha sonra tören alanında hazırlanan silahların bulunduğu masaların başındaki yerlerini alan engelliler 'Askerlik Yemini' etti.

6. Kolordu Komutanlığı'nda görevli Bakım Yarbay Ertan Ural, törende yaptığı konuşmada, engellilerin bugün mutlu bir gün yaşadıklarını ve yakınlarına da bu mutluluğu yaşattıklarını belirterek "Değerli kardeşlerimizin hiçbir zorluk ve engele aldırmadan, yılmadan, hayata sımsıkı tutunarak, başarmak umudunu hiçbir zaman kaybetmeyerek gösterdikleri azim, gayret ve özveri neticesinde elde ettikleri başarı hepimize örnek olmaktadır" dedi.

Engelliler adına konuşan Geleceğe Umut Özel Eğitim ve Rehabilitasyon merkezi öğretmenlerinden Tuna Delikurt ise askerliğin kutsal bir görev olduğunu bildiklerini anlatarak, "Bu bilinç içerisinde her yıl olduğu gibi bu yıl da bir günlük de olsa askerlik yapmaları için öğrencilerimizi getirdik. Bu tür çocuklar daha önce toplumdan uzaklaştırılıp evlere kapatıldığından hiçbir sosyalliklerden haberleri yoktu. Bu tür okulların açılmasından sonra çocuklar sosyal ortama kavuştu" diye konuştu.

Daha sonra engelli askerler aileleriyle birlikte yemekhaneye giderek, Mercimek çorbası, İzmir köfte, pirinç pilavı ve Kemalpaşa tatlısından oluşan 'karavana'dan yemek yedi.

ADANA,(DHA)

////////////

Hayvan üreticilerine biyogaz eğitimi

HATAY İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı kapsamında biyogaz eğitim verilen üreticiler sertifikalarını aldı. Sertifikaların dağıtılması nedeniyle Antakya Ziraat Odası'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, programla ilgili şu bilgileri verdi:

"Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan işletmelerde biyogaz kullanımına geçilmesinin sağlanması için Müdürlüğümüz teknik personellerimizce 30 üreticimize 75 saatlik eğitim verilmiştir. Eğitime merkeze bağlı Akcurun, Gökçegöz, Dağdüzü, Kırıkhan ilçemizden Dedeçınar, Kurtlusoğuksu ve Karamağara köylerimizdeki üreticilerimiz katılmışlardır. Çiftçilerimize bu kurslarda özellikle biyogazın enerji, sağlık, gübreleme, kalkınma, ekonomik ve çevresel yararları ile ilgili konuları anlatılmıştır."

Günümüzde enerji yatırımlarının ülke ekonomilerine büyük yükler getirdiğini ve yenilenebilir enerji kaynaklarının gündeme geldiğini vurgulayan Müdür Tüfekçi "Bu enerjiler içerisinde en uygun ve üreticilerimiz açısından da hayata geçirilebilir yatırım biyogaz üretimi olarak görülmektedir. Bugün burada sertifika alan üreticilerimizden kendi enerjilerini karşılayacak biyogaz tesislerini kurmalarını bekliyoruz. Tesisin kurulması aşamasında kurumumuz ile ilgili gerekli teknik desteği sağlayacağız" diye konuştu.

HATAY,(DHA)

(13.5.2013 FOTOĞRAFLI)

/////////

İşadamlarına, 'Çatışma Yönetimi' semineri

TÜM Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şubesi'nde işadamlarına, 'Çatışma Yönetimi' konulu eğitim semineri verildi. Programa konuşmacı olarak katılan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Musa Şanal, örgütlerde, birlikte ve yakın ilişki içinde çalışan insanlar arasında çatışma çıkmasının doğal olduğunu söyledi. Çatışma yüzünden insanların birbirine küsmesi, darılması, hasım olması, kavga etmesi ve ilişkilerinin bozulmasının doğal ve normal olmadığını söyleyen Şanal, şöyle devam etti:

"Klasik yönetim yaklaşımları çatışmayı organizasyonlar için patojenik (hastalık nedeni) bir yapı olarak görmüş ve ivedilikle ortadan kaldırılması gerektiğini belirtmiştir. Modern yönetim yaklaşımları ise çatışmayı ilerleme ve gelişmenin bir itici gücü olduğunu savunarak, çatışmanın yapıcı duruma gelmesi üzerinde durmaktadır. İşletmenin etkinliği için belirli düzeyde bir çatışma olmasının, arzulanan bir gerçek olduğu yapılan araştırmalarla açıkça ifade edilmektedir."

Çoğu çatışmaların iyi yönetildikleri takdirde yıkıcı olmaktan ziyade, örgütlerde çeşitli davranış biçimlerinin ve karar alternatiflerinin ortaya çıkarılması açısından esneklik sağlayacağını ifade eden Şanal, "Eğer çatışma etkin bir şekilde yönetilemezse stres ve işten bıkkınlık, iletişimde azalma ve bozukluk, güvensiz ve şüpheci bir ortamın oluşması, değişime direnç, örgüte bağlılığın azalması ve savurganlık görülebilir" diye konuştu.

TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş ise konuşmacı Yrd. Doç. Dr. Musa Şanal ve katılımcılara teşekkür etti ve eğitim seminerlerinin devam edeceğini söyledi. Programda katılımcılara çiğ köfte ikram edildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(13.5.2013 FOTOĞRAFLI)

///////////

Semp pazarı kuraları çekildi

ANTAKYA Belediyesi Semt Pazarı Kompleksi'nde hizmet verecek pazarcı esnafının kullanacağı tezganlar kura ile belirlendi. Kura çekimine katılan Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, esnafın modern ve huzurlu ortamlarda çalışması için gerekli düzenlemeleri yaptıklarını söyledi. Savaş

"Ben hiçbir zaman siyasi kaygı ile iş yapmadım. Olması gereken hizmetleri sizler için yaptık. Sizlere huzurlu bir çalışma ve helal kazanç diliyorum" dedi. Başkan Savaş, törende ilk kurayı da kendisi çekti ve Yahya Akdeniz adlı vatandaşın çalışacağı alanı belirledi. Yusuf Binkaya Çok Amaçlı Salon'da düzenlenen törene Başkan Savaş'ın yanı sıra Meclis Üyeleri Necdet Bök, Tahir Özal ve Hasan Hocamoğlu, Seyyar Satıcılar ve Pazarcılar Dernek Başkanı Cuma Şahin ve pazarcı esnafı katıldı.

HATAY,(DHA)

(13.5.2013 FOTOĞRAFLI) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement