Dha İstanbul - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul - 3

1 - KARTAL'DA MİTİNG (1)Haber: Ümit TÜRK - Kamera: Yaşar KAÇMAZ İstanbul / DHABirleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen ve 95 parti ile sivil toplum kuruluşunun destek verdiği miting Kartal Meydanı'nda başladı.

20.11.2016 16:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - KARTAL'DA MİTİNG (1)

Haber: Ümit TÜRK - Kamera: Yaşar KAÇMAZ İstanbul/ DHA

Birleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen ve 95 parti ile sivil toplum kuruluşunun destek verdiği miting Kartal Meydanı'nda başladı. Miting alanında ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Mitinge gelenlerin üzeri aranarak alana alındı. İlk olarak Ankara ve Suruç'taki canlı bomba saldırılarında hayatını kaybedenler için anma düzenlendi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Mitinge gelenler

-Miting çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri

-Alana gelenlerin aranması

-Miting alanından detaylar

-Açılan pankartlar

-Genel ve detaylar

20.11.2016 - 15.40 Haber Kodu : 161120067

//////////////////////////////////////////////

2- YİNE BİR ERMENİ PARLAMENTER YİNE GERGİNLİK

Bilim Sanayi Bakanı Özlü, sözde soykırım ve Karabağ'la ilgili soru soran Ermeni Parlamenteri " Türkiye'nin iç politikası sizin meseleniz değil, sorunuzu tamamen reddediyorum" diye yanıtladı.

Haber: Özgür ALTUNCU, İstanbulDHA

İstanbul'da gerçekleştirilen NATO Parlamenter Asamblesi 62. Yıllık Genel Kurulu toplantısının bugünkü oturumuna katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ermeni Parlamenterin sorularına yanıt vermedi. Sözde soykırım ve Karabağ sorunuyla ilgili Fransızca soru soran Ermeni Parlamentere, Bakan Özlü, "Sorunuz bizim için kabul edilebilir değil. Bilim ve teknoloji ile ilgili değil. Eğer "soykırımdan" bahsedecekseniz, bu toplantının konusu değil " karşılığını verdi. Bakan Özlü, " Türkiye'nin iç politikası sizin meseleniz değil, sorunuzu tamamen reddediyorum. Çok yazık. Sorunuza yanıt vermek istemiyorum"diyerek diğer soruya geçti.

BYLOCK KULLANICILARINI NASIL AYIRT EDECEKSİNİZ ?

Avrupalı kadın bir parlamenter de Bakan Özlü'ye Bylock sorusu yöneltti. Bylock'un dileyen herkes tarafından iphone uygulaması olarak yüklenebileceğini hatırlatan Parlamenter, " Sadece telefonuna yüklediği için bu insanları soruşturma kapsamına alıyorsunuz. Telefonuna indiren normal bir insanla, suç işleyeni nasıl ayıt edeceksiniz"diye sordu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü soruya, "Buna cevap vermek çok zor, bu tür siber mücadeleler 21. Yüzyılın yeni bir hybrid savaş biçimi. Bu tür tehditlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. ve tabi ki hangisinin böyle bir tehdit olduğu, hangisinin teknolojik olduğunun ayrımını yapmak çok zor. Bu zor bir soru" yanıtını verdi.

" TELEFONUMA BYLOCK YÜKSERSEM SUÇ TEŞKİL EDER Mİ?"

Aynı Parlamenter telefonuna Bylock programını yükselemesi halinde bunun Türk hükümeti için bir suç teşkil edip etmeyeceğini sordu. ? Bunu darbe ile alakalı kullanımını nasıl ayırt edeceksiniz"diye de ekledi. Bakan Özlü bu kez, "Sanırım sorunuz, terörist faaliyetten nasıl ayırt edileceği. Bu teknolojiyle ilgili değil daha çok istihbarat ve polisin çalışmalarıyla ilgili" karşılığını verdi.

ÇAVUŞOĞLU DA SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşolu da toplantının dünkü oturumunda Ermeni Heyeti Başkanı Nahapetyan'ın provokatif sorusunu sert bir şekilde yanıtlamıştı.

Görüntü Dökümü:

------------------------------------

Parlamenterlerin soruları

Bakan Özlü'nün yanıtları

20.11.2016 - 13.40 Haber Kodu : 161120048

///////////////////////////

3- EYÜP'TE YANMIŞ ERKEK CESEDİ BULUNDU

Haber/ Kamera: Hasan YILDIRIM - Hakan KAYA, İstanbulDHA

Eyüp'te bir marangoz atölyesinde yanmış erkek cesedi bulundu. Polis, olayın cinayet mi yoksa yangın sonucu mu olduğunu araştırılıyor. Sabah saat 07.00'da iki katlı binanın bodrum katında bulunan marangoz atölyesinden dumanlar yükseldiğini görenler durumu polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede söndürdü. Söndürme çalışmaları sırasında içeride yanmış bir erkek cesedi bulunduğunu fark eden itfaiye erleri durumu polise bildirdi.

ÖLEN KİŞİNİN KENDİ ÇOCUKLARI OLDUĞU'NU SANDILAR

Olay yerini güvenlik şeridiyle çeviren polis atölyede incelemelerde bulundu. Öte yandan yangın çıkan iş yerinde çalışan ve bazı günler atölyede kaldığı öğrenilen Ferid Güler'in akşam eve gelmemesi üzerine Güler'in ailesi atölyeye geldi. Atölye içinde yanmış bir erkek cesedi olduğunu öğrenen Güler ailesi, sinir krizleri geçirdi. Polis aile üyelerini güçlükle sakinleştirdi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerindeki incelemelerinin ardından cesedin kime ait olduğunun anlaşılması için aile üyeleri kan ve doku örnekleri vermek üzere hastaneye gitti.

KESİN ÖLÜM NEDENİ ARAŞTIRILIYOR.

Olay yeri polislerinin incelemelerinin ardından üzerinden kimlik çıkmayan ceset, kimliğinin ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------------

Olay yerinden görüntü

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Polisin olay yerine güvenlik şeridi çekmesi

Olay yeri incele ekiplerinin çalışması

İstanbul Savcısının çalışmaları

Ferid Güler'in aile üyelerinin sinir krizi geçirmesi

Polisin aile üyelerini sakinleştirmesi

Cesedin çıkarılması

Cenaze aracına konulması

Genel ve detaylar

20.11.2016 - 14.58 Haber Kodu : 161120057

/////////////////////////////////////

4 - ÇİNLİ SÜRÜCÜNÜN KULLANDIĞI OTOMOBİL İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI: 1 ÖLÜ

Işıklı kavşakta "U" dönüşü yapan Çinli sürücü Gao Peng'in kullandığı otomobile motosiklet çarptı. Motosikletin 28 yaşındaki ses mühendisi sürücücü Tolga Güler hayatını kaybetti. Güler'in olay yerine gelen motosikletçi arkadaşları göz yaşlarını boğuldu

Haber/ Kamera: Uğur AYAZSIN, İstanbul DHA

Pendik sahil yolunda otomobil ile motosiklet çarptıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti. Otomobildeki 3 kişi de hafif yaralandı. Kaza, Pendik Sahil Yolu Bulvarı Tuzla istikametinde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre 34 PS 8729 plakalı otomobil ile Kartal istikametine seyreden özel bir şirkette çalışan Çinli Gao Peng, kavşaktan Tuzla istikametine gitmek için 'U' dönüşü yaptı. O sırada Tolga Güler (28) yönetiminde Tuzla istikametine seyreden 34 NC 8729 plakalı motosiklet, dönüş yapmakta olan otomobilin sağ arka kısmına çarptı.

MOTOR SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

Çarpmanın etkisiyle otomobil kaldırıma çıktı, motosiklet ise parçalandı. Parçalanan motosikletin sürücüsü Tolga Güler, olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobilin içerisindeki sürücü Gao Peng, annesi ve babası hafif yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralılar ambulans ile Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi götürülerek tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Tolga Güler'in cesedi ise olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından ambulans ile Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü.

MOTOSİKLETÇİ ARKADAŞLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Kazada hayatını kaybeden ses mühendisi Tolga Güler'in olay yerine gelen motosikletçi arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu. Çalışmak için İstanbul'da bulunan Güler'in ailesinin Kastamonu'da olduğu öğrenildi.

ÇİN'Lİ SÜRÜCÜNÜN YANINDA AİLESİ VARDI

Otomobilin sürücüsü Gao Peng'in ise İstanbul'da özel bir şirkette çalıştığı, kaza sırasında yanında anne ve babasının bulunduğu belirtildi. Hafif yaralı anne ve babanın isimleri henüz öğrenilemedi.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Kazayı görenler otomobilin kazanın meydana geldiği kavşakta 'U' dönüşünün yasak olduğunu, kazanın otomobilin 'U' dönüşü yaptığı sırada meydana geldiğini belirtti. Başka bir görgü tanığı ise motosikletin çok süratli bir şekilde ışıkların sarı olduğu esnada geçtiğini dile öne sürdü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Kaza yapan otomobilden görüntü

-Motosikletten görüntü

-Cesetten görüntü

-Çevredekilerden görüntü

-Kazanın meydana geldiği kavşaktan görüntü

-Lastik izleri

-Görgü tanıkları ile röportajlar

-Motor sürücüsünün arkadaşlarının ağlaması

-Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışması

-Güvenlik önlemi

-Polis, itfaiye, ambulans

-Cesedin götürülmesi

-Kazalı otomobil ve motorun çekilmesi

-Genel ve detay

20.11.2016 - 12.15 Haber Kodu : 161120032

20.11.2016 - 13.18 Haber Kodu : 161120047

/////////////////////////////////

5 - KPSS MARATONU SONA ERDİ

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN/ Uğur AYAZSIN/ İstanbul DHA

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilen, KPSS'nin ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumu saat 10.00'da başladı. Beyazıt'ta bulunan İstanbul Üniversitesi'ne ve Kadıköy'deki Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampüsü'ne gelen öğrenciler de sınav heyecanı yaşadı. Öğrenciler, sınav salonlarına güvenlik kontrollerinden geçirilerek ve sınava giriş belgeleri ile kimlik kontrolleri yapılarak alındı. 3 milyon 498 bin 335 adayın başvuru yaptığı sınavda öğrenciler 2 saat boyunca 120 soruya cevap verdi. Sınavdan çıkan öğrenciler soruların kolay olduğu söyledi.

"SINAVA İLK DEFA GİRECEKTİM"

Öğrenci Ferit Erzik, saat 09.00'da kimliği yanında olmadığı için kendisini kapıdaki görevlilerin Çemberlitaş'taki nüfus müdürlüğüne yönlendirdiklerini belirterek, "Oraya gittim kapalıydı. Sınava geç kaldım. Üzerimde ehliyetim olduğu halde sınava almadılar. Yanlış yönlendirdikleri için geç kaldım. Kimliğimi evden de alabirdim. Sınava ilk defa girecektim" dedi. Sınava eşi ve bebeği ile gelen Pervin Erol da sınavda soruların kolay olduğunu belirtti.

Görüntü Dökümü

---------------------

(İstanbul Üniversitesi)

-Adayla röp.

-Pervin Erol ile röp

-Bebekten görüntü

-Eşinden görüntü

-Sınavdan çıkanlar

-Kapıdan detaylar

-Sınavdan çıkanlarla röp.

-Genel ve detaylar

20.11.2016 - 11.05 Haber Kodu : 161120016

20.11.2016 - 13.17 Haber Kodu : 161120046

////////////////////////////////////

6- DÜNYA TRAFİK MAĞDURLARI ANMA GÜNÜNDE EYLEME 9 KİŞİ KATILDI

Ezgi ÇAPA/ İSTANBUL, DHA

Bugün Dünya Trafik Mağdurları Anma Günü. Her yıl Kasım ayının üçüncü Pazar günü trafik kazalarında yaşamını kaybeden ya da yaralanan milyonlarca mağdurun anıldığı bu günde bir avuç insan seslerini duyurmak için Cevahir AVM önünde eylem düzenledi. Eylemi, eyleme katılan 9 kişiden başka ne fark eden ne de gören vardı. Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü nedeniyle Trafik Mağdurları Derneği(WDR) üyesi 9 kişi, trafik kazalarına dikkat çekmek ve önlemek amacıyla "Yaya hakları Bilgi Yarışmasıö düzenleyerek yoldan geçenlerin dikkatini çekmeye çalıştı. Ardından yolu kapatarak basın açıklaması yaptı. Hatta yola çizdikleri "Trafik Mağdurlarını Anma günü" yazısı da insanların ilgisini çekmedi, insanlar yazının üstüne basarak yoluna devam etti.

"KAZA OLUNCA SELFİ ÇEKİYOR, HİÇBİR ŞEY YAPMADAN GİDİYORUZ"

Kardeşini trafik kazasına kurban veren Yeşim Ayöz yaptığı basın açıklamasında "Resmi olmayan rakamlara göre ülkemizde her yıl 8-10 bin kişi hayatını kaybediyor. Ama biz yine burada bir avuç kişi dünya trafik mağdurlarını anmaya çalışıyoruz. Yollarda ölüyor, sakat kalıyoruz. Sadece bir kaza gördüğümüz zaman selfi çekiyoruz, bakıyoruz ve hiçbir şey yapmıyoruzö diye konuştu. Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

"HER YIL BİNLERCE KİŞİ ÖLÜYOR AMA…"

Türkiye İstatistik Kurumu( TÜİK)'in 2015 yılı verilerine göre 183 bin 11 adet trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 7 bin 530 kişi hayatını kaybetti, 304 bin 421 kişi ise yaralandı. Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere uluslararası kuruluşların yaptığı araştırmalara göre tüm dünyadaki ölümlerin nedenleri sıralandığında 9. Sırada bulunan kazaların 2020 yılında gelindiğinde 3. Sırayı alacağı ifade ediliyor.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-"Yaya hakları Bilgi Yarışması" düzenleyerek vatandaşların dikkatini çekmeye çalışan eylemciler

-Yolu kapatarak basın açıklaması yapmaları

-Basın açıklamasında konuşan Yeşim Ayöz

-Yerdeki yaya geçidi ve yazılama

-Genel ve detaylar

20.11.2016 - 13.15 Haber Kodu : 161120045

///////////////////////////

7- HDP İSTANBUL İL BAŞKANI: PARTİMİZ, PARLEMENTODAKİ TOPLANTILARA KATILMA KARARI VERDİ

Haber: Ümit TÜRK - Kamera: Yaşar KAÇMAZ İstanbul/ DHA

Birleşik Haziran Hareketi tarafından "Teslim olmayacağız" sloganıyla Kartal Meydanı'nda düzenlenen mitingte konuşan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş, parti bileşenleriyle yaptıkları toplantılar sonrasında TBMM'de daha etkin, daha fazla yer alma kararı aldıklarını açıkladı. Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte 10 milletvekilinin tutuklanmasının ardından parlementodaki komisyonlarda ve genel kurul toplantılarında yer almama kararı aldıklarını hatırlatan Erbaş, "Birkaç gündür çok yoğun toplantılar yaptık. Başta partimizdeki bileşenler olmak üzere tüm kurumlarımızla yoğun toplantılar yapıldı. Tecavüzcüleri aklayan yasa tartışmalarını hep beraber gördük. HDP olsaydı bu kadar kolay tartışılır mıydı bu yasa. Bu yeni durumdan sonra parlementolardaki çalışmalarda daha fazla daha etkin şekilde yer alma kararı verildi. Bunu buradan açıklıyoruz" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Doğan Erbaş'ın konuşması

-Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement