Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- KILIÇDAROĞLU PATLAMADA YARALANANLARI HASTANEDE ZİYARET ETTİHaber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHACumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Cumartesi Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralananları İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp...

15.12.2016 08:15

1- KILIÇDAROĞLU PATLAMADA YARALANANLARI HASTANEDE ZİYARET ETTİ

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHA

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz Cumartesi Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı saldırıda yaralananları İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ziyaret etti.

Dün saat 17: 30 sıralarında, Çapa'da bulunan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne makam aracıyla gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş'ta bombalı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavi görenleri ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na fakültenin sekreteri Ekrem Aydın ve diğer hastane yetkilileri eşlik etti. Acil bölümü, dahiliye, ortopedi ve göz hastalıkları bölümünde tedavi gören yaralıları ziyaret eden Kılıçdaroğlu, açıklama yapmadan hastaneden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Kılıçdaroğlu'nun hastaneye makam aracıyla girişinden görüntü

-Kılıçdaroğlu'nu hastane yetkililerinin karşılaması

-Hastaneye girişinden görüntü

-Konvoyun hastaneden ayrılması

-Detaylar

14.12.2016 - 18.50 Haber Kodu : 161214224

============================

2- KILIÇDAROĞLU BEŞİKTAŞ BAŞKANI FİKRET ORMANI ZİYARET ETTİ

İstanbul DHA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ı makamında ziyaret ederek bombalı terör saldırısı nedeniyle "Başsağlığı" ve "Geçmiş olsun" dileğinde bulundu. Ziyarette Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve İstanbul İl Başkanı Cemal Canbolat da hazır bulundu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Kılıçdaroğlu'nun karşılanması

-Fikret Orman'ı makamında ziyareti

14.12.2016 - 18.21 Haber Kodu : 161214213

==============================

3- FARKLI RENKLER "ŞEHİTLER TEPESİ"NDE BULUŞTU

Beşiktaş- Kayserispor maçı öncesi taraftarlar birlik mesajı verdi

Haber-Kamera: Gökhan HEBEPÇİ - Sercan SAPANATAN/ İSTANBUL DHA

Beşiktaş'ta geçtiğimiz Cumartesi günü düzenlenen terör saldırılarından sonra bugün ilk kez maç oynanacak Vodafone Arena'ya taraftarlar gelmeye başladı.

Geliri şehit ailelerine bırakılacak Beşiktaş - Kayserispor maçına, Siyah-beyazlı takımın taraftarının yanı sıra diğer takımların taraftarı da geldi. Stadyuma girmeden önce, terör olayının yaşandığı "Şehitler Tepesi"nde dualar okuyan taraftarlar, birlik mesajı verdi. Taraftarlar ayrıca, Şehitler Tepesi'nde güvenliği sağlayan polislere de moral ve destek verdi.

Öte yandan karşılaşma için yaklaşık 11 bin bilet satıldığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Şehitler Tepesi'ne gelen taraftarlar

-Taraftarların dua etmesi

-Güvenlik önlemleri

-Takımların gelişi

-Taraftar röpleri

-Genel ve detaylar

14.12.2016 - 20.55 Haber Kodu : 161214242

==============================

4- BEŞİKTAŞ MUHABİRLERİ ŞEHİTLER İÇİN MEVLÜT OKUTTU

Haber-Kamera: Ali DANAŞ/ İSTANBUL DHA

Beşiktaş muhabirleri, Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak Beşiktaş - Kayserispor maçı öncesinde şehitler için mevlüt okuttu.

Vodafone Arena Stadı Kartal Yuvası'nda okutulan mevlütten sonra taraftarlara lokma dağıtıldı. Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özköse, burada yaptığı konuşmada terör saldırısından dolayı duyduğu üzüntüyü ifade ederken şehit ailelerine baş sağlığı diledi. Beşiktaş muhabirleri adına Fatih Doğan bir konuşma yaparak, basın mensupları ile polisin bir bütün olduğunu dile getirdi ve şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Beşiktaş muhabirleri mevlütün ardından patlamanın olduğu Şehitler Tepesi'ne yürüyerek şehitleri andı ve karanfil bırakarak dua etti.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Mevlüt okunması

-Konuşmalar

-Lokma dağıtımı

-Şehitler Tepesi anma

14.12.2016 - 21.01 Haber Kodu : 161214245

14.12.2016 - 21.01 Haber Kodu : 161214246

===========================

5- VEFA KARAKURDU VE TUNÇ UNCU'NUN İSİMLERİ KARTAL YUVASI'NDA YAŞATILIYOR

Haber-Kamera: Ali DANAŞ/ İSTANBUL DHA

Beşiktaş yönetimi, dün aldığı karar sonrası Vodafone Arena içinde hizmet eden Kartal Yuvası Kuzey ve VIP mağazalarına, hain terör saldırısında şehit olan Vefa Karakurdu ve Tunç Uncu'nun isimlerini verdi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda bu akşam oynanacak Kayserispor maçı öncesinde her iki Kartal Yuvası'na şehit Vefa Karakurdu ve Tunç Uncu'nun isimlerinin yazdığı tabelalar asıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İki mağazadan detaylar

14.12.2016 - 20.57 Haber Kodu : 161214244

==============================

6- GÖZALTINDAKİ GAZETECİ HÜSNÜ MAHALLİ HASTANEYE KALDIRILDI

Haber- Kamera: Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, "Twitter üzerinden devlet büyüklerine hakaret ettiği" iddiasıyla gözaltında bulunan gazeteci Hüsni Mahalli hastaneye kaldırıldı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince önceki akşam evinde gözaltına alınan gazeteci Mahalli, Vatan Caddesi'ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde götürüldü. Burada işlemleri devam eden Mahalli akşam saatlerinde rahatsızlanınca Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan Mahall'nin tedavisi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Servisi'nde devam ediyor.

Görüntü dökümü:

--------------

-Hastane dışından görüntü

-Detaylar

15.12.2016 - 02.32 Haber Kodu : 161215006

=================================

7- NİŞANTAŞI'NDA DEHŞET ANLARI

Parasını isteyen kişiyi sokak ortasında yaktı.

O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber- Kamera: Murat DELİKLİTAŞ- Özgür EREN İSTANBUL DHA

Şişli'de, madde bağımlısı olduğu öğrenilen Okan Ş., aralarında alacak verecek meselesi olduğu öğrenilen arkadaşı Fevzi A.'yı tiner döküp yaktı. Fevzi A.'nın vücudunu saran alevler, olay yeri yakınında nöbet tutan bir polis tarafından söndürüldü. Bu yaşananlar, cep telefonu kamerasına da yansıdı.

Olay, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi üzerinde dün öğle saatlerinde meydana geldi. İddiaya göre, üzerinden kimlik çıkmayan, polise kendini Okan Ş. olarak tanıtan madde bağımlısı kişi, bir süre önce, parasını sonra vereceğini söyleyerek Fevzi A.'dan bir cep telefonu satın aldı. Fevzi A., öğle saatlerinde cadde üzerinde karşılaştığı Okan Ş.'den parasını istedi. İkili, para meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Sinirlenen Fevzi A., Okan Ş.'nin burnuna yumruk attı. Bunun ardından, Okan Ş., yanında bulunan tineri Fevzi A.'nın sırtına dökerek yaktı. Bir anda alevler içinde kalan Fevzi A., can havliyle koşarak caddenin karşısına geçti. Bu sırada, nöbet tutan polis memuru Fevzi A.'nın yardımına koşarak, suyla alevleri söndürdü.

Fevzi A., olay yerine gelen ambulans ile Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. A.'nın yanıklarının hafif derecede olduğu öğrenildi.

Saldırgan, Okan Ş. ise gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. Aldığı yumruk yüzünden burnunun kırıldığı belirlenen Okan Ş., daha sonra, tedavi amacıyla aynı hastaneye götürüldü.

Olay sırasında yoldan geçen bir vatandaş, yaşananları cep telefonu kamerasıyla kayıt etti. Cep telefonuna saniye saniye yansıyan görüntülerde, madde bağımlısı kişi, arkadaşını yakıyor. Üzerindeki mont yanmaya başlayan kişi daha sonra koşmaya başlıyor ve caddenin karşısına geçiyor. Ardından bir polisin suyla müdahale ederek alevleri söndürdüğü görülüyor.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Cep telefonu görüntüsü bir kişinin diğer bir kişiyi yakması

-Cep telefonu görüntüsü yanan kişinin caddenin karşısına geçmesi

-Polisin yanan kişiyi su ile söndürmesi

-Olay yerinden genel ve detay görüntü

14.12.2016 - 17.29 Haber Kodu : 161214198

14.12.2016 - 19.01 Haber Kodu : 161214230

===============================

8- ESENYURT'TA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 GÖZALTI

Haber-Kamera: Ersan SAN/ İSTANBUL DHA

Esenyurt'ta bir evde düzenlenen operasyonda 1 kilo 200 gram eroin ele geçirilirken 3 kişi gözaltına alındı.

Esenyurt Asayiş Büro Amirliği ekipleri, İncirtepe Mahallesi'inde bir evde uyşturucu satışı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti.

Ekipler, mahkemeden alınan arama kararının ardından önceki gün bir binanın bodrum katında bulunan eve baskın düzenledi. Baskın sırasında, Z. G. kaçmaya çalışırken kovalama sonucu yakalanırken O. İ. ve M.N. evde gözaltına alındı.

Evde yapılan aramada, bir kısmı içime hazır paketlenmiş halde toplam 1 kilo 200 gram eroin ve hassas terazi ele geçirildi.

Şüpheliler, sorgulanmak üzere Esenyurt Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü. Şüphelilerden Z.G.'nin, uyuşturucu bulundurmak ve satmak, ruhsatsız silah ve yaralama suçlarından toplam 7 ayrı suç kaydı bulunduğu belirlendi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

-Evde yapılan arama

-El konulan malzemelerin poşetlenmesi

-Şüphelilerden birinin gözaltına alınması

-Detaylar

14.12.2016 - 21.41 Haber Kodu : 161214253

=======================================

9- CAPITAL 500 ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Capital Dergisi tarafından "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması"nın ödül töreni, bu akşam Conrad Otel'de gerçekleştirildi. Vodafone'un ana sponsorluğunda düzenlenen törene Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı'nın da aralarında bulunduğu iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ŞİRKETİ TÜPRAŞ...

Bu yıl 19'uncusu yapılan araştırmada Türkiye'nin en büyük şirketleri Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları olarak sıralandı. Törende, "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması" kapsamında ciro, karlılık, ihracat ve istihdam rakamlarına göre değerlendirilen şirketlere toplam 8 kategoride 24 ödül verildi.

Onur Ödülü'ne Kibar Holding kurucusu ve Onursal Başkanı Asım Kibar layık görüldü. Kibar'a ödülünü, Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı verdi.

Bu yıl ilk kez verilen "Vodafone Dijitalleşme Özel Ödülüönü ise Migros Ticaret A.Ş. Bilgi Teknolojileri ve İş Geliştirme Direktörü Kerim Tatlıcı aldı.

COLMAN DEEGAN: "DİJİTALLEŞME, KURUMLARIN BAŞARISINDA BELİRLEYİCİ OLACAK"

Ödül töreninin açılışında konuşan Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan, Beşiktaş'ta yaşanan terör saldırısından dolayı üzüntülerini dile getirdi. Deegan konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Vodafone olarak, Türkiye pazarının geleceğine ve potansiyeline inanıyoruz. Türkiye'nin en büyük uluslararası doğrudan yatırımcılarından biri olarak, yatırımlarımızı aynı hız ve kararlılıkla sürdürüyoruz. Günümüzde dijitalleşme, kurumların başarısında kritik rol oynuyor. Gelecekte bu rolünü daha da artıracak. Biz de yaptığımız her işin merkezine müşterimizi koyuyor ve onların dijitalleşmesini sağlıyoruz. "

ÖDÜL ALAN ŞİRKETLER

Türkiye'de ilk defa 1998 yılında Capital Dergisi tarafından gerçekleştirilen, özel sektörü tüm yönleriyle kapsayan "Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi Araştırması'nda, ödül alan şirketler şöyle:

Sırasıyla Tüpraş, OMV Petrol Ofisi ve Türk Hava Yolları "Türkiye'nin En Büyük Şirketleri" olurken; Yatağan Termik Enerji Üretim, Cengiz Enerji ve Kipaş Kağıt Sanayi İşletmeleri de "Cirosunu En Çok Artıran Şirketler' arasında yer aldı.

"En Çok Kar Eden Şirketler" kategorisinde Türk Hava Yolları, Turkcell ve Tüpraş; "Karını En Çok Artıran Şirketler" kategorisinde ise Borusan Lojistik Dağıtım, Plasmar Plastik ve Eser Taahhüt ilk üç sırayı paylaştı.

"En Çok İhracat Yapan Şirketler" Ford Otosan, Tüpraş ve Oyak Renault; "İhracatını En Çok Artıran Şirketler" ise Mobiltel, Melike Tekstil ve Koluman Motorlu Araçlar oldu.

"En Çok İstihdam Sağlayan Şirketler" kategorisinde Türk Telekom, BİM Birleşik Mağazalar ve LC Waikiki Mağazacılık; "İstihdamını En Çok Artıran Şirketler" kategorisinde ise Aksa Elektrik, Altın Ateş Kimya ve Gediz Elektrik Perakende Satış yer aldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Geceye katılanlardan detaylar

-Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan'ın konuşması

-Ödül töreni

-Toplu fotoğraf çekilmesi

-Genel ve detaylar

14.12.2016 - 22.54 Haber Kodu : 161214261

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement