Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

İSTANBUL'DAKİ FETÖ OPERASYONU: 77 KİŞİ TUTUKLANDI Haber: Çağatay KENARLI / İstanbul DHA İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında örgütün Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldığı iddia edilen...

05.08.2017 08:21

İSTANBUL'DAKİ FETÖ OPERASYONU: 77 KİŞİ TUTUKLANDI

Haber: Çağatay KENARLI/ İstanbul DHA

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ soruşturması kapsamında örgütün Üsküdar ve Ümraniye yapılanmasında yer aldığı iddia edilen kişilere yönelik 21 Temmuz'da operasyon düzenledi. Ekipler yaptığı operasyonda toplam 158 kişiyi gözaltına aldı. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan şüphelilerin çoğunun örgütün şifreli mesajlaşma programı 'ByLock' kullanıcısı olduğunu, bazı tarihlerde bir araya gelerek çeşitli toplantılar yaptıkları iddia edildi.

35 KİŞİ EMNİYETTEN SERBEST, 123 ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Gözaltına alınan şüphelilerden 35'i savcılık talimatıyla emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 123 şüpheli iki grup halinde adliyeye sevk edildi.

77 TUTUKLU, 43 ADLİ KONTROL, 3'Ü SERBEST

Şüphelilerden 77'si tutuklanırken, 43'ü adli kontrol şartıyla 3'ü de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

===============

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A "LAZ MEHTERİ"Nİ SÖYLEDİLER

Haber: Özgür ALTUNCU Kamera: İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılışını gerçekleştirdiği Yıldız Hamidiye Camisi'nden ayrılırken iki küçük çocuğun sürpriziyle karşılaştı. Çocuklar, "Laz Mehter" olarak tanınan Karadeniz Türküsünü söylemeye başladı. Türkünün "adam yürekli adam, Recep Tayyip Erdoğan, sen oldun bu millete ikinci başkomutan"nakaratını tekrarlayan çocuklar, Erdoğan tarafından yanaklarından öpüldü. O anlar, Cumhurbaşkanlığı Fotoğrafçısı Murat Çetinmühürdar tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

İŞTE O TÜRKÜ

15 Temmuz'un ardından Karadenizli genç türkücü Onay Şahin tarafından söz ve müziği yapılan Laz Mehteri türküsünün sözleri şöyle:

"Demokrasi milletin, darbe puştun işidir

Tankın önünde durmak herkesin işidir

Bayrağa uzanan elleri kır, at

Meselemiz memleket, gerisi teferruat

Bu millet asil millet, bozuyor oyunları

çıkardık aramızdan darbeci hainleri

darbe darbe üstüne, can boğaza dayandı

Menderes rahat uyu, artık millet uyandı.

Adam yürekli adam, Recep Tayyip Erdoğan

Sen oldun bu millete ikinci başkomutan

Topladılar milletin filtresi, zekatını

Vurun uşaklar vurun, Osmanlı tokatını

Zaten şüphemiz vardı, imanından dininden

Sallansın da göreyim, gözlerimin önünde

Adam yürekli adam, Recep Tayyip Erdoğan

Sen oldun bu millete ikinci başkomutan

Dur dinle bu destanı, bitmedi dahası var.

Çok şükür arkamızda mazlumun duası var

Olmadı mı bu millet, mazlumların sırdaşı

Hak yolunda duranın Allah'dır arkadaşı

Adam yürekli adam, Recep Tayyip Erdoğan

Sen oldun bu millete ikinci başkomutan

Sordun mu ey Müslüman,  zulüm sana niyedir

Vallahi de billahi, son kale Türkiye'dir

Sünyada Müslüman'a yapılanlar hoş değil

Gördün mü Amerika, bu topraklar boş değil

Bayrağımın üstünde şehidim kanı var

Onlar ölü değil, mevlamın beyanı var

Ben gördüm şehitleri, yüzleri bembeyazdı

Türküyü Onay Şahin, destanı millet yazdı...

Görüntü Dökümü:

----------------------

Çocukların türkünün nakaratını söylemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocukları yanaklarından öpmesi

04.08.2017 - 19.08- Haber Kodu : 170804165

==================

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN 'ASKER UĞURLAMA TÖRENİ' TALİMATI

Haber: Enver ALAS İstanbul DHA

İstanbul Valiliği, asker uğurlamalarında kuralları ihlal edenlere yasal müeyyideler uygulanacağını duyurdu. Valilik tarafından 39 ilçe ve kolluk kuvetlerine asker uğurlama törenleri ile talimat gönderildi. Talimatta şu ifadeler yer alıyor; "Kutsal bir Vatan görevi olan askerlik hizmeti nedeniyle uğurlamaların yapılması geleneklerimizde önemli bir yer tutmaktadır. Ancak, son günlerde bu güzel geleneğimizin ruhuna uymayan, trafik düzenini aksatan, vatandaşımızın genel güvenliğini ve asayişi tehlikeye düşürücü davranışlarla karşılaşılmaktadır. Asker uğurlama geleneğini istismar ve kuralları ihlal eden bu tür davranışlara müsaade edilmemesi, aykırı davranışta bulunanlar hakkında yasal müeyyidelerin uygulanması ve konunun sıralı amirlerce hassasiyetle takip edilmesi hususunda; Bilgi ve gereğini önemle rica ederim."

==================

SELİM SADAK SERBEST BIRAKILDI

* Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermeye gitmediği için hakkında yakalama kararı çıkarılan Siirt eski Belediye Başkanı Selim Sadak, sorgusunun ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Haber: Yüksel KOÇ/ İstanbul DHA

Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Selim Sadak, Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün Florya'da gözaltına alındı. Bakırköy Adliyesi'ne götürülen Selim Sadak, ifadesinin alınması için Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkarıldı. Burada SEGBİS ile Siirt Adliyesi'ne bağlanarak hakkında yürütülen soruşturma kapsamında Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade verdi.

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Savcılık, yurt dışına çıkış yasağı konularak, Sadak'ın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti. Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Selim Sadak'ın yurt dışına çıkışını yasaklayarak serbest bıraktı.

==================

SULTANGAZİ'DE '10 NUMARA YAĞ' VE KAÇAK AKARYAKIT OPERASYONU: 13 GÖZALTI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU- İSTANBUL DHA

Sultangazi'de 10 numara yağ ve kaçak akaryakıt imalathanesine özel harekat polisi destekli bir operasyon düzenlendi. İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Sultangazi'de daha önce belirledikleri imalathaneye saat 21.00 sıralarında gelerek baskın yaptı. Yapılan operasyona özel harekat polisleri de destek verirken, 137 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.  Polis ekiplerinin yaptığı operasyonda imalathane sahibi S.A. (50) dahil, 4'ü Türk 9'u yabancı 13 kişiyi gözaltına alındı. Şüphelilerin istanbul'un çeşitli yerlerinden topladıkları atık yağları ruhsatsız şekilde yeniden işlenip '10 numara' yağ haline getirilerek tekrardan piyasaya sürdürdükleri öğrenildi. Öte yandan, imalathane sahibi S.A'nın daha önceden de aynı suçtan kaydının olduğu öğrenildi.

OPERASYON ANI POLİS KAMERASINDA

Operasyon polis kamerasına yansıdı. Görüntülerde, operasyona katılan polislerin imalathaneye girmesi ve içeride bulunan şüphelileri yere yatırarak etkisiz hale getirmesi görülüyor. Gözaltına alınan şüpheliler ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(Polis Kamerası)

Şube polisi ve özel harekat polisinin içeri girmesi

Yere yatırılan şüpheliler

Polisin araması

Genel ve detaylar

(Aktüel Görüntüler)

Polisin operasyon yaptığı imalathane

Özel harekat polisinin önlemi

Şube ekiplerinin imalathanedeki incelemesi

Gözaltına alınan şüpheliler

Genel ve detaylar

05.08.2017 - 01.31 - Haber Kodu : 170805008

==================

ŞİŞLİ'DE İKİ KATLI METRUK BİNA ALEV ALEV YANDI

Haber: Yaşar Kaçmaz - Kamera: İstanbul DHA

Şişli Ergenekon Mahallesi Poyraz Sokak'da kullanılmayan iki katlı binada saat 19.30 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Binadan yükselen alevleri gören vatandaşlar olayı hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye müdahale etmeye başladı. İki katı da yanan binanın çökme tehlikesine karşı polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldı. İtfaiye ekipleri alevlerin diğer binalara sıçramasını önleeş. İtfaiye yaklaşık yarım saatte yangını kontrol altına aldı. Olayda herhangi bir yaralanma olayı yaşanmazken, alevler çevredeki vatandaşların panik yaşamasına neden oldu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Binanın alev alev yanması

-İtfaiyenin müdahalesi

-Vatandaşların görüntüsü

-Sokaktan görüntü

-Genel  ve detaylar

04.08.2017 - 21.29 - Haber Kodu : 170804181

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement