Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 4

1 - İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREMİN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜLER Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - Erhan TEKTEN - İbrahim AKTÜRK - İhsan YALÇIN / İstanbul DHA Ege Denizi'nde meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi.

12.06.2017 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 - İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREMİN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL - Erhan TEKTEN - İbrahim AKTÜRK - İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

Ege Denizi'nde meydana gelen deprem İstanbul'da da hissedildi. Okmeydanı, Taksim Meydanı, Ataşehir ve Yenibosna'dan bazı  İstanbullular depremden haberdar olmadıklarını söylerken, bazıları ise depremi hissettiklerini belirtti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

Taksim Meydanı'ndan görüntüler

Okmeydanı'ndan görüntüler

Ataşehir'den görüntüler

Bahçelievler'den görüntü

Yenibosna'da yürüyenlerden görüntüler

Röportajlar

Detaylar

12.06.2017 - 15.41 Haber Kodu : 170612131

12.06.2017 - 15.59 Haber Kodu : 170612142

==============================

2 - İSTANBUL'DA HİSSEDİLEN DEPREMİN ARDINDAN TAKSİM MEYDANI' SON DURUM

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/ İstanbul DHA

Kandilli Rasathanesi'nden yapılan açıklamada depremin Ege Denizi'nde 6.3 büyüklüğünde olduğu bildirilen depremin hemen ardından Taksim Meydanı'nda hareketlilik görülmedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

Meydandan görüntüler

Vatandaşların görüntüsü

Detaylar

12.06.2017 - 15.41 Haber Kodu : 170612131

=======================

3 - KÜÇÜKÇEKMECE'DE DEPREMİ ANI KAMERADA

İbrahim AKTÜRK/ İstanbul DHA

Küçükçekmece'de bir evde deprem anında yaşananlar kameraya yansıdı. Görüntülerde, evdekilerin depremi hissetmelerinin ardından tavandaki lambanın hareketlerini cep telefonu kamerasıyla çektikleri görülüyor. Evdekilerin deprem anındaki tepkileri ise aralarındaki diyaloglara yansıdı. Evdekilerin depremin başlamasıyla, "Allah Allah Allah, Bismillah yarabbi bismillah, Allahümme salli ala seyyidine Muhammed, La ile illellah, Eşhedü enla ile illallah" şeklinde dualar ettikleri duyuluyor. Kadınlardan birinin "Bitecek şimdi anne bitecek" derken bir başka kadının "Valla ben çok korkuyorum" dediği duyuluyor. Kadınlardan biri sallantının durmasıyla "Al durdu işte haydi parka inelim" diyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Cep telefonu kamerasıyla deprem anı

-Tavandaki lambanın sallanması

-Evdekilerin arasındaki diyaloglar

12.06.2017 - 17.09 Haber Kodu : 170612187

=============================

4 -  (EK GÖRÜNTÜLERLE GENİŞ HABER) DOĞAN HEPER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

*Usta gazeteci Doğan Heper, Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak başladığı gazeteciliğe sayfa sekreterliği, yazı işleri müdürlüğü, genel yayın yönetmenliği ve yazarlık dahil 53 yıl sığdırdı.

*Heper'in 45 yıllık eşi İffet Heper: Ben ve çocuklarım gazeteyle birlikte büyüdü. Her zaman adresi, Milliyet Gazetesi oldu. Hatta ben o zamanlar 'Milliyet benim kumam' derdim.

Haber: Enver Alas - Kamera: Güven Usta/ İstanbul DHA

Tedavi gördüğü hastanede geçen cuma günü 80 yaşında hayatını kaybeden Türk basınının duayen isimlerinden Milliyet Gazetesi eski genel yayın yönetmeni ve yazarı Doğan Heper İstanbul'da son yolculuğuna uğurlandı.

Doğan Heper için ilk olarak 53 yıl çalıştığı Milliyet Gazetesi'nde yapılan törenin ardından Levent Afet Yolal Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene başta Heper ailesi ve Milliyet Gazetesi çalışanları olmak üzere basın ve siyaset camiasından çok sayıda isim katıldı. Cami avlusunda taziyeleri Doğan Heper'in eşi İffet Heper, kızları Başak Heper Kızıldemir ile Demet Heper, damadı Kanat Kızıldemir kabul etti.

Cenazede Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay'ın yanı sıra Doğan Heper ile birlikte geçmişte Milliyet Gazetesi'nde mesaide bulunanlar da dahil olmak üzere gazetenin bugünkü yöneticileri ve çalışanları hazır bulundu.

VUSLAT DOĞAN SABANCI VE ARZUHAN DOĞAN YALÇINDAĞ TAZİYEDE BULUNDU

Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Vuslat Doğan Sabancı'nın yanı sıra Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da cenaze törenine katılarak taziyede bulundu. Yalçındağ'a oğulları Metin Alihan Yalçındağ ve Aydın Doğan Yalçındağ da eşlik etti.

USTA GAZETECİYE MESLEKTAŞLARINDAN SON GÖREV

Ayrıca CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, gazeteci yazarlar Sedat Ergin, Tufan Türenç, Oktay Ekşi, Altan Öymen, Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, Yalçın Bayer, Tarhan Erdem, tarihçi yazar Murat Bardakçı gibi isimler de törene katılanlar arasında yer aldı.

İFFET HEPER: MİLLİYET BENİM KUMAM

Tabutun başında basın mensuplarına konuşan İffet Heper, eşinin gazeteci olarak doğduğunu söyledi. 45 yıllık evlilik hayatlarında Milliyet Gazetesi'nin özel bir yeri olduğuna vurgu yapan Heper, bunu "Ben ve çocuklarım gazeteyle birlikte büyüdü. Her zaman adresi Milliyet Gazetesi oldu. Hatta ben o zamanlar 'Milliyet benim kumam' derdim" sözleriyle dile getirdi.

"SON NEFESİNE KADAR MİLLİYET'E BAKARAK GEÇEN BİR ÖMÜR"

Eşinin gazeteciliği çok severek yaptığını anlatan İffet Heper "Demek ki kendini sevdirmiş, doğruluğuyla dürüstülüğüyle... Arkasından söylenen o kadar güzel sözler inanın onun adına mutlu oldum. Ne mutlu ona ki çok sevilmiş ve sayılmış. Onun adına da eşi olmaktan da gurur duyuyorum. 53 yıl bir ömür. Son nefesine kadar Milliyet'e bakarak geçen bir ömür. Bu çok gurur verici bir şey" şeklinde konuştu.

YALÇINDAĞ: "DOĞAN ABİ, HEM AİLE DOSTUMUZ HEM AİLE BÜYÜĞÜMÜZ, ÇOK ÖNEMLİ BİR KAYIPTIR"

Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Doğan abi, sektörün duayeni benim de çocukluğumuzdan beri hürmet ettiğimiz büyüğümüz ve çok iyi bir gazeteci. Sektöre büyük katkıları bulunmuştur. Çok iyi bir aile babasıdır. Allah'a şükür ki kızı halen daha bizimle çalışıyor. Doğan abi, hem aile dostumuz hem aile büyüğümüz, çok önemli bir kayıptır. Nurlar içinde yatsın" dedi.

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mete Belovacıklı da Doğan Heper için "Doğan abi sadece Milliyet'te çalışanlar için dahil herkes için çok önemli bir figürdü." diye konuştu.

FİKRET BİLA: HAYATI GAZETECİLİK EVİ İSE MİLLİYET'Tİ

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila ise Doğan Heper'in Türk basını için çok önemli bir kayıp olduğunu söyledi. Kendisinin Milliyet Gazetesi'nde Doğan Heper ile birlikte çalıştığını anımsatan Bila, "Bizlerin öğretmeniydi. O da Abdi İpekçi'nin öğrencisiydi. Abdi İpekçi'den öğrendiği gazetecilik ilke ve ahlakını bizlere öğretti. Hayatı gazetecilik, evi ise Milliyet'ti. Bizler onun öğretisine sadık kalarak gazetecilik yapmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

OKTAY EKŞİ: "HİZMETLERİ UNUTULMAZ NİTELİKTEDİR"

Gazeteci yazar ve CHP eski Milletvekili Oktay Ekşi de Doğan Heper için şunları söyledi:

"Doğan için söylenecek şeylerin başında onun tertemiz bir gazetecilik yaptığını söylemek lazım. Doğan, mesleğimize her zaman katkıda bulundu. Onun hem kendi itibarının hem de mesleğin itibarının yükselmesinde geçen hizmetleri sanıyorum ki unutulmaz niteliktedir."

ZİNCİRLİKUYU'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Helallik alınmasının ardından Doğan Heper için öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Heper, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Cenazeden görüntüler

-İffet Heper ile röp

-Cenazeye katılanlar

-Törene katılan gazeteciler

-Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın taziyesi

-Fikret Bila'nın taziyesi

-Fikret Bile ile röp

-Arzuhan Yalçın Doğan'ın konuşması

-Oktay Ekşi ile

-Helallik alınması

-Cenaze namazının kılınması

-Genel ve detaylar

12.06.2017 - 16.42 Haber Kodu : 170612166

===========================

5 - BAYRAMDA İSTANBUL'DA ULAŞIM YÜZDE 50 İNDİRİMLİ

Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,

İstanbul'da  toplu taşıma Ramazan Bayramı süresince yüzde 50 indirimli olacak.

İstanbul'da bayram süresince toplu taşımayı özendirmek amacıyla toplu taşıma araçlarında yüzde 50 indirime gidilmesi ve bazı hatlara ek seferler konulması için İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde karar alındı. AK Parti ve CHP gruplarının ortak önerisi ile alınan karara göre, otobüs, özel halk otobüsleri, metrobüs, tramvay, nostaljik tramvay, metro, füniküler ve şehir hatları vapurlarında uygulanacak yüzde 50 indirim, 25 Haziran 2017 saat 06: 00'dan 27 Haziran 2017 saat 24: 00'e kadar geçerli olacak.

=======================

6 - SUADA'YA CAMİ ÖNERİSİ

Ezgi ÇAPA/ İSTANBUL DHA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediyesi'nin Bağımsız Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi, Galatasaray Spor Kulübü tarafından kullanılan ve geçtiğimiz günlerde yıkımı ile gündeme gelen Suada'ya cami yapılması önerisinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında gündem dışı söz alan Hüseyin Avni Sipahi'nin önerisi başkanlık makamına havale edildi. "Gelin bütün dünyanın gözü olan İstanbul'umuzun incisi boğaza bir mabet inşa edelim" diyerek Malezya'daki Kristal Cami ile Sudi Arabistan'daki Yüzen Cami'yi örnek gösteren Sipahi şunları söyledi: "Şehrin en yüksek tepesi Çamlıca'ya simge haline gelecek bir cami inşa edilmektedir. Ancak boğazın ortasında, Kız Kulesi'nden başka bir simge yapımız yok. O da zaten ne Türkiye Cumhuriyeti zamanında ne de Osmanlı Devleti döneminde yapılmıştır. Artık Boğaz'a milli bir yapı yapma zamanı geldi. Gelin önce Boğaz'ın ortasında bulunan Suada'ya bir cami inşa edelim, ardından da o camide verilecek ilmi eğitimle, sosyal faaliyetlerle, kültürel alanlarla çocuklarımızın, gençlerimizin ve de büyüklerimizin vakitlerini geçirebilecekleri bir çekim alanı imar edelim". Üç parselden oluşan adanın iki parselinin Maliye Hazinesi'ne, birisinin ise özel mülkiyete ait olduğunu söyleyen Sipahi, arazinin Büyükşehir'e devredilerek plan değişikliği yapılması, caminin mimarisi için ise uluslararası yarışma açılması önerilerinde bulundu.

======================

7  - VALBUENA FENERBAHÇE İÇİN GELDİ

Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR- İbrahim Yıldız/İSTANBUL DHA

Fenerbahçe'nin transferi konusunda anlaştığı belirtilen Fransız futbolcu Mathieu Valbuena, bugün saat 16.00'da Fransa'nın Marsilya kentinden İstanbul'a geldi.

Fransa'nın Olympique Lyon takımında forma giyen ve Sarı-lacivertli kulüple prensipte anlaşan Valbuena'yı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda Fenerbahçe İdari Meneje Hasan Çetinkaya ve çok sayıda taraftar karşıladı. Yoğun tezahürat altında aracına binen Valbuena'nın kalacağı otele gittiği belirtildi.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Futbolcunun gelişi

-Yöneticiler tarafından karşılanması

-Bir çocukla fotoğraf çektirmesi

12.06.2017 - 18.21 Haber Kodu : 170612222

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement