Dha İstanbul Bülteni - 5 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 5

51- FİKRET HAKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI(GENİŞ HABER)Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER-Akın ÇELİKTAŞ / İstanbul DHATürk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan, Levent Afet Yolal Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolcuğuna uğurlandı.

12.07.2017 18:34

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 5

1- FİKRET HAKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI(GENİŞ HABER)

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER-Akın ÇELİKTAŞ/ İstanbul DHA

Türk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan, Levent Afet Yolal Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolcuğuna uğurlandı.

Yeşilçam'ın unutulmaz jönü, sanatçı Fikret Hakan geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Hakan için bugün Levent Afet Yolal Camii'nde tören düzenlendi. Tören Hakan'ın kızı Elif Hakan, torunu Doğa Atay, aralarında Nilüfer Aydan, Salih Güney, Haldun Dormen, Selahattin Taşdöğen, Serdar Gökhan, Suna Selen, Orhan Gencebay, Mustafa Alabora, Türker İnanoğlu'nunda olduğu sanatçı dostları katıldı.

"BİR FİKRET HAKAN MÜMKÜN DEĞİL GELMEYECEK"

Fikret Hakan'ın yakınları, tören öncesi cami avlusunda taziyeleri kabul etti.  Sanatçı dostları Hakan'ı son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Törene katılan oyuncu Selahattin Taşdöğen, "Türk sineması, edebiyatı çok önemli bir ismini kaybetti. Bir Fikret Hakan mümkün değil gelmeyecek" yorumunda bulundu.

"YEŞİLÇAM EFSANESİ YUKARIDA YAŞIYOR"

Usta oyuncu Haldun Dormen ise, "Fikret bey'in tiyatroculuğundan hiç bahsedilmiyor ama biz birçok oyunda beraber oynadık. Tiyatroya Avni Dilligil ile başladı, sonra Dormen'e geçti. Fikret Hakan Tiyatroyu hiç bırakmadı" derken,Salih Güney ise, "Fikret yalnız oyuncu değil, birçok özellikleri olan bir insan. Yeri doldurulamaz bir insandı. Yukarıda çok daha güzel bir kadro var şuanda. Sadri'si ile Kemal'i ile, Tarık, Ekrem Bora ve yönetmenlerimizle Yeşilçam efsanesi yukarıda yaşıyor" diye konuştu.

"BİR VEFASIZLIK OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM"

Kızı Elif Hakan ise bugün yapılan törenlerde babasına bir vefasızlık olmadığını belirterek, "Önemli olan onu seven dostları ile onu bir kez daha hatırlamaktı. Şu anda bütün dostları burada. Ben bir vefasızlık olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar belki buraya, camiye gelecekleri için oraya gelememiş olabilirler" diye konuştu. Fikret Hakan, burada kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'a defnedildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------

-Cami ve avludan detay

-Törene katılanlar

-Haber sırasıyla röportajlar

-Cenaze namazının kılınması

-Tabutun omuzlanması

-Genel ve detay görüntüler

12.07.2017 - 17.59 Haber Kodu : 170712197

======================================

2- İBB BAŞKANI TOPBAŞ 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ABİDESİ'NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA/ İSTANBUL,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün Anadolu Yakası çıkışında inşa edilen "Şehitlik Makamı" ve 15 Temmuz Şehitler Abidesi'nde incelemelerde bulundu.  Topbaş, 15 Temmuz saat 18: 30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak abideyi basın mensuplarıyla birlikte gezdi.

MİLLET OLARAK BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK DESTANI DAHA YAZILDI

Basın mensuplarına açıklama yapan Topbaş, "Hiç bir milletin yaşamadığı acı günleri yaşadık. Hamdolsun milletimizin dirayetiyle, yüreğindeki iman ve vatan, millet, bayrak sevgisi ile iradesine sahip çıkmasıyla, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bunlar bertaraf edildi. Şu anda yargının önünde hesap veriyorlar, yargılanmaktalar. Millet olarak büyük bir kahramanlık destanı daha yazıldı. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. 80 milyon büyük bir güç olduğumuzu, millet olmanın ne olduğunu dünyaya gösterdik" dedi.

HER ŞEHİT İÇİN SELVİ AĞACI VE GÜL DİKİLDİ

15 Temmuz'un anısına inşa edilen anıtın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla hazırlandığını vurgulayan Topbaş, "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün bulunduğu bir yer tespit edildi. Yerine bizzat gelerek beraber tayin ettik. Sayın Cumhurbaşkanımız bir şantiyeci gibi birkaç kez buraya uğradılar. Dün de buradalardı, bazı talimatları oldu. Ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruzö dedi. Şehitler anısına yaptırılan abide hakkında bilgi veren Topbaş, "250 şehidimizin isimlerini barındıran, geleneksel kubbe, kümbet tarzımızı ve Selçuklu tarzını benimseyen, merkezde mukarnaslı bir havuzun bulunduğu güzel bir tasarım yapıldı. Bölgede her şehidimize bir tane olmak üzere 250 tane selvi ağacı ve gül dikildi. Her bir selvinin altında da aydınlatma direklerinde şehidimizin ismi ve künyesi olacak. Cep telefonu ile barkodlar okutulduğu zaman kime ait olduğu ve o şehit hakkındaki bilgileri öğrenme imkanı olacak. Bu makama gelindiği zaman burada bizi meydanlara çağıran o sela sesleri olacak. Şehitlerimizin isimleri kitabe olarak içeride yer alacak. Beşgen bir yıldız şeklinde tasarlandı. Bu beş yıldızın üç köşesinde şehitlerimizin ismi yer alacak" şeklinde konuştu. Öta yandan Topbaş, 15 Temmuz 06: 00'dan 17 Temmuz 06: 00'ya kadar toplu taşıma araçlarının ücretsiz olacağını duyurdu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER ABİDESİNİN ÖZELLİKLERİ

Mimar Hilmi Şenalp tarafından tasarlanan 15 Temmuz Şehitler Abidesi, Kümbet-Türbe tarzıyla sonsuzluğu simgeliyor. Kubbe, bütünlüğüyle kainatı ve sonsuzluğu sembolize ediyor. Kubbeyi teşkil eden kollar ise milletin darbe girişimi karşısında ortaya koyduğu birlik, beraberlik ve kenetlenmeye atıfta bulunuyor. Şehitlik Makamının konuşlandırıldığı alana, Nakkaştepe tarafından yol açılarak, çevredeki 9 dönümlük arazi de tamamen Şehitlik Parkı olarak tanzim edildi. Şehitlik Parkına 250 şehidi temsilen 250 selvi, 250 gül dikildi. 250 selvinin önünde, şehit isimlerinin yazıldığı künyelerdeki barkodlardan, şehitlerle alakalı detaylı bilgilere ulaşılabilecek.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Topbaş'ın alanı gezmesi

-Topbaş'ın proje mimarından bilgi alması

-Topbaş'ın açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

12.07.2017 - 17.54 Haber Kodu : 170712195

==================================

-3 ATATÜRK HAVALİMANI'NDA KÖPEK ALARMI

Haber: İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,

Atatürk Havalimanı'nda pistlerde gezen köpekleri arayan yetkililere, pilotlar bölge tarif ederek yardımcı oluyor.

Atatürk Havalimanı'nda uçakların pas geçmesine neden olan köpeklerle mücadeleye pilotlar da destek oluyor. Apronda gezen köpekleri havalimanı dışına çıkarmak için yoğun çaba harcayan yetkililere pilotlar da bulunduğu bölgeyi tespit ederek bilgi veriyor. Bugün 05 pist başında gezen bir köpeği bulmak için yoğun çaba harcayan yetkililere yardım eden pilotların kule ile konuşmaları kayıtlara şu şekilde yansıdı:

PİLOT: Efendim köpek pist başlangıcından güney yönüne doğru gitti yanlış yerde arıyor aracınız?

KULE: Arayan istasyon son gördüğünüz noktayı tekrar edebilir misiniz lütfen?

PİLOT: Şuan aracın durduğu noktada pozisyona göre sağında ondan sonra otların arasında kayboldu.

KULE: Anlaşıldı.

PİLOT: 05 pist başına doğru gidiyor

Görüntü dökümü

-------------

(SES KAYDI)

- Pilot ve Kule arasındaki konuşma

========================================

(aktüel görüntüyle geniş haber)

4- FİKRET HAKAN SON YOLCULUĞUNA UĞURLANIYOR

Yeşilçam'ın efsane oyuncusu Fikret Hakan için ilk tören İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Törende konferans salonunun neredeyse yarıdan fazlasının boş kaldığı görüldü.

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

Türk sinemasının duayen isimlerinden Fikret Hakan için bugün saat 14.00'da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.

Törene Hakan'ın kızı Elif Hakan, torunu Doğa Atay, sanatçı dostları Nilüfer Aydın, Salih Güney, Nuri Alço, Can Gürzap, Nur Sürer, yakınları ve sevenleri katıldı. Veda töreni sırasında konferans salonunun neredeyse yarıdan fazlasının boş kaldığı görüldü.

"TÜRKİYE İÇİN DE DERİN BİR KAYIP"

Anma töreni Fikret Hakan'ın hayatını konu alan videonun perdeye yansıtılmasıyla başladı. Daha sonra Hakan'ın ailesi ve sanatçı dostları Nilüfer Aydan, Salih Güney, Nuri Alço, Can Gürzap, Nur Sürer sırasıyla kürsüye çıkıp anılarını paylaştı.

İlk olarak konuşan Fikret Hakan'ın torunu Doğa Atay, "Bu acı günde burada bulunduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Benim dedem sadece bir sinema oyuncusu değil; aynı zamanda bir şair, öykü yazarı ve tiyatro oyuncusuydu. Kısaca komple bir sanatçıydı. Böyle değerli bir insanı yitirmek sadece biz ailesi değil aynı zamanda tüm Türkiye için de derin bir kayıp" dedi.

KIZI VE HAYAT ARKADAŞI GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Hakan'ın hayat arkadaşı Tijen Kılıç ve kızı Elif Hakan kürsüde duygusal anlar yaşadı. Elif Hakan gözyaşları içinde "Her kız çocuğu babasına aşıktır, babasına hayrandır.  Benim babamın yüzü güzeldi, gülüşü güzeldi, yüreği güzeldi. Huzur içinde uyu birtanem" diye konuştu.

"CANIMI KAYBETTİM, YARIMI KAYBETTİM"

Kılıç ise "O benim 32 yıllık hayat arkadaşım. Onu kaybettim, canımı kaybettim, yarımı kaybettim. Işıklar içinde uyusun. Onun dediği gibi o da benim hayatımı güzelleştirdi" ifadesini kullandı.

"KEŞKE TORUNUYLA KIZI DA YANINDA OLSAYDI..."

Kürsü konuşmaları sırasında oyuncu Nilüfer Aydan, "Onun 32 sene hayat arkadaşlığını yapan Tijen hanım ve Nursel son günlerinde başlarında bulundular. Onu yalnız bırakmadılar. İkisine de buradan çok teşekkür ediyorum, sağ olsunlar. Keşke torunuyla kızı da yanında olsaydı, son nefesinde ellerini tutsaydı, belki daha mutlu giderdi" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine kızı Elif Hakan yeniden sahneye çıkıp, "Sayın Nilüfer Aydan'a bir şey söylemek istiyorum; babamın son anında elini tutmadığımı söyledi. Biz babamla son 15 gündür dip dibe, yan yana, kucak kucağa geçirdik. Ondan sonraki günlerde ben işime başlamak zoruna kaldım. ve onu sevgili hayat arkadaşına emanet ettim. Sürekli de babamın yanına gelip gittik, hep birlikteydik. Hayata gözlerini yumduğunda yanında değildik. Çünkü hastalığı böyle bir şeyi bekletmemişti bize. Her şey iyiye gidiyordu, birkaç gün kalmıştı hastaneden çıkmasına. Dolayısıyla bu beklenmedik durum karşısında maalesef elini tutamadık. Ama şuan el eleyiz. ve daima öyle kalacağız. Bu açıklamayı yapmak ihtiyacı duydum; çünkü kendisinin elini tutmayan bir çocuğu olması benden çok babamı üzerdi" dedi.

"BU TÖREN İÇİN ONDAN ÇOK ÖZÜR DİLİYORUM"

Konuşmaların ardından Fikret Hakan'ın tabutu salondakiler tarafından omuzlara alınarak sahneden indirildi. Bu sırada Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pösteki sunucuya, konuşma listesinde kendisinin de adının olduğunu söyleyip kürsüye çağrılmamasına tepki gösterdi. Sunucunun özür dileyerek söz verdiği Pösteki, "Fikret ömrü boyunca iki yüzlü insanlardan çok şikayetçiydi. Bu tören için ondan çok özür diliyorum. Onu bu insanlara bıraktığım için de kendisinden çok çok özür diliyorum. Beni affetsin. Seni her zaman sevdim, canımın içi birtanem benim" ağlayarak kürsüden ayrıldı. Pösteki bu sözleri söylerken de salondan alkış sesleri yükseldi.

LEVENT CAMİİ'NDE CENAZE TÖRENİ DÜZENLENECEK

Fikret Hakan, Levent Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-İstanbul Üniversitesi'ndeki düzenlenen tören

-Konuşmalar

-Nilüfer Aydın'ın konuşması

-Elif Hakan'ın Nilüfer Aydın'a cevabı

-Nigar Pösteki'nin sunucuya tepkisi

-Nigar Pösteki'nin açıklaması

-Nigar Pösteki'nin ağlayarak sahneden inmesi

-Tabutun omuzlara alınarak salondan çıkarılması

==============================

5-FİKİRTEPE'DE KENTSEL DÖNÜŞÜM NEDENİYLE BOŞALTILAN BİNALARDA UYUŞTURUCU OPERASYONU

NARKOTİK KÖPEĞİ "MAYA"  UYUŞTURUCU ZULASI BULDU

Haber-Kamera: Uğur Ayazsın/ İstanbul, DHA

Kadıköy'de gerçekleştirilen narkotik denetiminde polis dedektör köpeği 'Maya' metruk bir binada uyuşturucu zulası buldu. Tuvalete gizlenen kutudan esrar çıktı.

Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde Fikirtepe Mahallesi'nde uyuşturucu denetimi gerçekleştirildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Müdürlüğü, Havacılık Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinin destek verdiği operasyonda 42 adreste denetim yapıldı. Kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılmış çok sayıda metruk evde de polis köpeği 'Maya' arama yaptı. Polis helikopteri de denetime destek verdi. 160 polisin görev yaptığı denetimde dedektör köpek maya metruk bir evin tuvaletinde saklanmış esrar buldu. Alüminyum folyoya sarılı kutudan çok sayıda içime hazır  esrar çıktı. Şüpheli kişi ve araçların da kontrol edildiği denetimlerde aranması olan bir kişi yakalandı. Denetim yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

Görüntü Dökümü

---------

-Polis helikopteri

-Polislerin arama yapması

-Polis köpeği

-Zıhlı araçlar

-Özel Harekat Polisleri

-Polis köpeğinin uyuşturucu zulasını bulması

-Zulanın açılması

-Çıkan esrarlar

-Genel ve detay

===============================

6-(ek arşiv görüntüyle) - 15 TEMMUZ GECESİNİN DHA KAMERASINA YANSIYAN EN ÇARPICI ANLARI

15 Temmuz darbe girişimi gecesi en kritik noktalarda Doğan Haber Ajansı ekiplerinin kameraları kayıttaydı. Kentte hareketlilik tankların otoyollara çıkmasıyla başlamıştı. Darbecilerin yönlendirdiği askerler köprüleri ulaşıma kapatıp valilik, belediye, emniyet müdürlüğü ve çevik kuvvet binaları işgal etmek için hazırlık yapıyordu. Ekranları da işgal etmek isteyen darbecilerin hedefleri arasında Kanal D ve CNN Türk televizyonlarının bulunduğu Doğan TV Center binası ile Hürriyet gazetesi ile Doğan Haber Ajansı'nın da bulunduğu Hürriyet Dünyası da yer alıyordu. Halkın da karşı koyması ile bu noktalarda sabaha kadar süren çatışmalar yaşandı, çok sayıda kişi şehit düştü, gazi oldu.

İşte o anlarda Doğan Haber Ajansı'nın kameralarına ve güvenlik kameralarına yansıyan en çarpıcı görüntüler.

Haber-Kamera: Güven USTA - İdris TİFTİKCİ - Ramazan EĞRİ- İbrahim AKTÜRK - Soner HASIRCIĞLU - Özgür ALTUNCU - Sinan BİLGİLİ - Çağatay KENARLI - Ersan SAN - Mehmet İlkay ÖZER - İSTANBUL DHA

Görüntü Dökümü

------------------------

/////////////// 1. BÖLÜM//////////////

-Tankların TEM'de ilerlemesi

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ (15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ)

-Köprüdeki tanklar

-Darbeci askerlerin uyarıları

-Köprüde Türk bayrağı açanlar

-Köprüde halkın üzerine ateş açılması

-Kaçışanlar

-Yaralılar

FSM KÖPRÜSÜ

-FSM'deki tanklar

-Tankın üzerine yürüyen halk

-Ateş açılması

-Halkın tankı ele geçirilmesi

-Askerlerin tanktan çıkarılması

İBB ÖNÜ

-İBB önündeki darbeci askerler

-Halkın toplanması

-Yaşanan çatışma

-Yere yatanlar

-Kaçışanlar

//////////////2. BÖLÜM/////////////////////

HARBİYE

- Harbiye orduevi önündeki hareketlilik

-Ateş açılması

-Kaçanlar

-Yaralılara yardım edenler

-Yoğun silah sesi

ESENLER- BAYRAMPAŞA

-Tankın araçları ezerek geçmesi

-Ezilen araçların görüntüsü

TAKSİM MEYDANI

- Taksim Cumhuriyet Anıtı çevresindeki askerler

-Halk ile asker arasındaki tartışma

-Silah sesleri

-Darbeci askerlerin teslim olması

İSTANBUL VALİLİĞİ

-İstanbul Valiliği önündeki askerler

-Vatandaşla asker arasındaki arbede

-Askerlerin araçlarla ayrılması

ÇEVİK KUVVET MÜDÜRLÜĞÜ

Bina önündeki askerler

Arbededen görüntü

Tankı ele geçiren vatandaşlar

////////////3. BÖLÜM////////////////

VATAN CADDESİ

-Vatan caddesine çıkan tanklar

-Emniyet müdürlüğü önündeki tank

-Ateş edilmesi

-Tankın içindeki askerlerin çıkarılması

-Tankın üstündeki vatandaşlar

-Tankın içindeki mühimmatın çıkarılması

ATATÜRK HAVALİMANI

-Atatürk Havalimanı apronuna giren askerler

-Atatürk havalimanı çevresinde vatandaşların durdurduğu tank

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk Havalimanı'na gelişi

DOĞAN TV CENTER

-Güvenlik kamerasından darbecilerin ele geçirdiği helikopterin Doğan TV Center otoparkına inişi

-Darbeci askerlerin gazete güvenlik görevlilerinin engelleme girişimlerine rağmen Hürriyet Dünyası'na girişi

-DHA katında habercilerin çalışmasını silah zoruyla engellemeye çalışmaları

-Doğan TV Center binasına giren vatandaşlar

-Askerlerin çıkarılması

ACIBADEM

-Acıbadem'de yaşanan çatışma

-Darbeci askerlerin sabah teslim olması

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ

-KÖPRÜDEKİ T tankların götürülmesi

-Vatandaşların terkedilen tankların üzerinde fotoğraf çekilmesi

///////////4. BÖLÜM/////////////

(GÜVENLİK KAMERALARI)

-İki tankın önüne yatan 15 Temmuz gazisi

-Darbeci askerlerin Beşiktaş'ın stadına inmesi

-Darbeci askerlerin Atatürk Havalimanı'nda kuleyi işgal girişimi

-Darbeci askerlere köprüde tek başına direnen kadın

-İBB'yi işgal gidişimi sırasında yaşanan çatışma

- Borsa İstanbul'u işgal girişimde yaşanan çatışma

-15 Temmuz şehitler köprüsündeki çatışmaların güvenlik kamerası görüntüleri

11.07.2017 - 16.15 Haber Kodu : 170711189

11.07.2017 - 16.59 Haber Kodu : 170711191

11.07.2017 - 17.02 Haber Kodu : 170711192

11.07.2017 - 17.03 Haber Kodu : 170711193

//////////////////5. BÖLÜM////////////////////////

-İBB önündeki kalabalık

-Kalabalığın polisin gözaltına aldığı kişiye tepkisi

-Polisin şüpheliyi zırhlı araca koyması

-Çevredekilerin tepkisi

-Polisin havaya ateş açması

-Arbededen görüntüler

-İBB binasındaki hasar

-Türk bayraklı kişiler

Şehzadebaşı Camii'nden yükselen sala sesi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement