Dha Yurt Bülteni-12 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-12

BAŞBAKAN YILDIRIM: SAYIN KILIÇDAROĞLU, BU SEVDADAN VAZGEÇ BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Erzurum'da katıldığı bayramlaşma töreninde, 'Adalet' istemiyle Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşünü sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi.

26.06.2017 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAŞBAKAN YILDIRIM: SAYIN KILIÇDAROĞLU, BU SEVDADAN VAZGEÇ

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, Erzurum'da katıldığı bayramlaşma töreninde, 'Adalet' istemiyle Ankara'dan İstanbul'a yürüyüşünü sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslendi. Başbakan Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETO'cularla  gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokaktır. Gel milletin arasına, milletle beraber yürü, istikbal de senin olsun" dedi.

Ramazan Bayramı'na memleketi Erzincan'ın Refahiye İlçesi'ne bağlı Kayı Köyü'nde giren Başbakan Binali Yıldırım, buradan kent merkezine döndükten sonra bugün saat 12.30'da özel uçakla Erzurum'a geldi. Başbakan Yıldırım'ı, havalimanında Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve protokol tarafından karşılandı. Uzun bir konvoy eşliğinde havalimanından kent merkezine gelen Başbakan Binali Yıldırım, Ulu Cami'de öğle namazını kıldı. Cami çıkışında Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Kalesi etrafında yaptığı çalışmaları gösterdi. Başbakan Binali Yıldırım, oyuncak dağıttığı çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi, yanına yaklaşmayı başaranların isteklerini dinledi. Başbakan Binali Yıldırım,  buradan Kent Meydanına geçti ve bayramlaşma törenine katıldı. Bayramlaşma çadırını tıka basa dolduran Erzurumlulara seslenen Yıldırım, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Başbakan Binali Yıldırım, şunları söyledi: "Sayın Kılıçdaroğlu bu sevdadan vazgeç. Bölücülerle, FETO'cularla  gideceğin bir yer yok. Gideceğin yer çıkmaz sokaktır. Gel milletin arasına, milletle beraber yürü, istikbal de senin olsun. Ülkemizi daha ileri noktalara taşımak, daha zengin ve müreffeh ülke haline getirmekten; hiçbir zaman krizlerden, darbelerden medet ummadık ve kaos için hiç değişik yollara düşmedik. Bu şekilde yapanlara asla prim vermedik. Miletten icazet almadan, milletin iznini almadan hiç bir yola çıkmadık. Biz yollara millet için çıkarız. Erzurum'a Dadaşlar diyarına daha çok hizmet için çıkarız. Bizim adımlarımız hak yolda kutlu bir dava için atılmış adımlardır.Bu davanın adı millete hizmet davasıdır. Bunun dışında atılan adımlar beyhudedir." Bayramların önemine değinen Başbakan Yıldırım, "Yollarda siz siz olun dikkatli olun. Sizin dönüş yolunda her hangi bir kaza geçirmenizi, üzülmenizi istemiyoruz. Sevdiklerinize sağ salim ulaşmanızı istiyoruz. Bayram sevincimiz acıya dönüşmesin herkese mutlu bayram diliyorum" diye konuştu.

GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

Haber: Turgay İPEK- Hümeyra PARDELİ- Zafer KUMRU/ ERZURUM,

=====================================================

MANİSA'YA BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Baba Musa Dede, oğlunun şehadet haberini İzmir'e giderken yolda öğrendi.

SİVAS'da bu sabah saat 05.00 sıralarında görev giderken Sivas-Ankara Karayolu Devlet Su İşleri Kavşağı'nda içerisinde 6 askerin bulunduğu otomobil refüje çarpıp, devrildi. Kazada, Uzman Onbaşı Hamza Dede şehit olurken, diğer 5 kişi yaralandı. Şehit Uzman Onbaşı Hamza Dede'nin Manisa'nın Saruhanlı İlçesi'ndeki baba evine acı haber tez ulaştı. Oğlunun kaza yaptığını öğrenip, kendisini görmek için Sivas'a gitmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na hareket eden Musa Dede, yolda oğlunun silah arkadaşlarından şehadet haberini alınca yıkıldı. Şehidin babası Musa Dede, anesi Ayşe Dede, kız kardeşi Rümeysa Dede gözyaşlarına boğuldu.

BABAEVİNİN BULUNDUĞU SOKAK BAYRAKLARLA DONATILDI

Bir yıllık Uzman Onbaşı olan ve ilk görev yeri olan Manisa'nın Kırkağaç ilçesinden 6 ay önce Sivas'a gittiği öğrenilen şehit Uzman Onbaşı Dede'nin

baba ocağının bulunduğu Cengiz Topel Mahallesi, Kırlangıç Sokak Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit baba evi taziye ziyaretine gelenlerle  dolup, taştı. Saruhanlı İlçe Kaymakamvekili İsmail Çorumluoğlu, Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Işık, AK Parti Saruhanlı İlçe Başkanı Ahmet Gökmen ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Saruhanlı İlçe Koordinatörü Nuri Güncan şehidin baba evine gelerek, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

ŞEHİDİN CENAZESİ MEMLEKETİNE GÖNDERİLDİ

Bekar olan Uzman Onbaşı Dede'nin Türk bayrağına sarılı naaşı, Sivas'ta düzenlenen törenin ardından memleketine götürülmek üzere havayoluyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gönderildi.

Ailesinin iki çocuğundan biri olan şehit Uzman Onbaşı Dede'nin buradan da karayoluyla Saruhanlı'ya getirilecek cenazesini yarın (Salı)  Göçmen Camisi'nde düzenlenecek askeri törenin ardından, ilçedeki şehitlikte toprağa verileceği bildirildi. Komşusu Erhan Durgut, şehit Dede'nin vatan sevdalısı bir genç olduğunu belirtip, "Şehit olması bizi derinden üzdü. vatan için canını seve seve vermeye hazırdı" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

--------------------------------

-Şehit Uzman Onbaşı Hamza Dede'nin fotoğrafı

-Şehidin evinin dışarıdan görüntüsü

-Şehidin komşusu Erhan Durgut ile röp.

Haber-Kamera: İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

===================================================

AKINTIYA KAPILIP SÜRÜKLENEN 19 KİŞİ KURTARILDI

BALIKESİR'in Edremit İlçesi'nde, kuvvetli poyraz nedeniyle akıntıya kapılarak deniz yatağı, kano ve deniz bisikletiyle Yunanistan'ın Midilli Adası yönüne sürüklenen 19 kişi, itfaiye bünyesindeki cankurtaran ekipleri tarafından kurtarılıp, kıyıya getirildi.

Edremit'in turistik mahallesi Akçay'da, dün saat 15.00 sıralarında başlayan kuvvetli rüzgar, deniz yatağı, kano ve deniz bisikletiyle gezintiye çıkanlara zor anlar yaşattı. Rüzgar ve akıntıyla sürüklenen 19 kişinin yardımına çevredekilerin haber vermesi üzerine Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Edremit Grup Amirliği bünyesindeki cankurtaran ekipleri yetişti. Bölgede ring halindeki cankurtaran ekipleri, 3 deniz bisikleti ve 5 kano ile 2 deniz yatağındaki  19 kişiyi, Yunanistan'ın Midillli Adası'na sürüklenmekten kurtardı. Deniz yatağındaki 2 kişiyi kendi botlarına alarak kurtaran ekipler, kano ve deniz bisikletlerini ise yedekleyerek kıyıya çekti. Kurtarılanlar, ekiplere teşekkür edip, "Burada pek akıntı olmazdı. Bu nedenle akıntıya kapılacağımız pek aklımıza gelmedi. Sürüklenmeye başlayınca çok korktuk. Uyarı dubalarını da geçmişiz. bizi kurtaran ekiplere teşekkür ediyoruz" dedi.

'DUBALARI GEÇMEYİN' UYARISI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Edremit Grup Amirliği Cankurtaran ekibi, Altınoluk'tan Burhaniye kadar plajlara dubalar ile güvenlik şeridi oluşturduklarına dikkati çekip, dubaların geçilmemesi yönünde vatandaşları tekrar uyardı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-19 kişinin kurtarılmasından fotoğraflar

Haber: Fatih Emrah ERDOĞAN/ EDREMİT(Balıkesir),

=====================================================

KUŞADASI'NDA PLAJLAR VE SU PARKLARINDA BAYRAM BEREKETİ

AYDIN'ın turistik ilçesi Kuşadası, bayramda dolup taştı. Plajlar ve su parklarında iğne atsan yere düşmeyecek manzaralar yaşandı.

Özellikle bayramın ikinci gününden itibaren çevre il ve ilçelerden Kuşadası'na akın başladı. Şehir girişinde kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. 40 dereceyi bulan sıcak havada dakikalarca araç içinde beklemek zorunda kalan tatilciler, ilçeye giriş yaptıktan sonra sahillere ve su parklarına akın etti. Dünyaca ünlü Kadınlar Denizi Plajı bu yıl ilk defa bu kalabalığı görürken, Pygale, Sahil Siteleri, Sevgi Plajı ile Güzelçamlı sahilleri de tatilcilerle doldu.  Milli Park girişlerinin   bayram boyunca ücretsiz olacağının açıklanmasından sonra, buradaki koylarda sezonun en kalabalık günlerini yaşadı. Denizden hoşlanmayanlar ise serinlemek için Adaland ve Aquafantasy su parklarını tercih etti. Bir birinden heyecanlı kaydıraklardan kayanlar, dalga havuzlarında ve yağmur danslarında hem eğlendi hem de serinledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Su parklarından görüntü

-Sahillerden görüntü

-Güneşlenenlerden görüntü

-Kadınlar Denizi Plajı'ndan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Latif SANSÜR/ KUŞADASI (Aydın),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement