Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emir'i, Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi (2)CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'dan İstanbul'a hareketinden önce, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile...

18.12.2016 22:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emir'i, Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışını gerçekleştirdi (2)

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'dan İstanbul'a hareketinden önce, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde başta Halep'te yaşanan trajedi olmak üzere Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Görüşmede, Halep'teki kırılgan durum nedeniyle tahliye işleminde yaşanan aksamaların ivedilikle giderilmesi gerektiği vurgulandı. İki lider, insani yardımların ulaştırılması ve siyasi çözüm için ortak çabaların yoğunlaştırması gerektiğine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Putin, Suriye krizinin çözümüne zemin hazırlama amacıyla muhalifler ile rejimin temsilcilerini Kazakistan'da buluşturma düşüncesini tekrar ele alarak, bu çerçevede Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'le yaptıkları temaslara da değindiler. Rusya Federasyonu Başkanı Putin, görüşme vesilesiyle, Kayseri'deki terör saldırısını da kınayarak, Türk halkına taziyelerini iletti.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'un bulunduğu uçak saat 22.00'de İstanbul'a gitmek üzere hareket etti.

Haber: Trabzon,

==============================

AK Partili eski meclis üyesini öldüren şüphelisi teslim oldu// ek

CİNAYET ZANLISI TUTUKLANDI

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, AK Partili Manisa Eski İl Genel Meclisi üyesi Sabri Şahin'i silahlı saldırıda öldürdükten sonra İzmir'in Bayındır İlçesi'nde polise teslim olan cinayet şüphelisi 28 yaşındaki A.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haber: Tuncel YILMAZ/ TURGUTLU (Manisa),

==============================

Çakmak patladı 4 genç yaralandı

KIRIKKALE'de yaşları 14 ile 18 arasında değişen 4 genç, evde oynadıkları çakmakların patlaması sonucu yaralandı. Çevrede endişe yaratan patlyamada evin bazı camları da kırılırken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Olay,akşam saatlerinde Yaylacık Mahallesi Nene Hatun caddesindeki Çınar apartmanında bulunan Metin Yılmaz'a ait dairede meydana geldi. Evde toplanan 4 genç, ellerin oynadıkları çakmakların patlaması ile ile yaralandı. Çevreden de duyulan patlama sesi endişe yaratırken, ihbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Patlama sırasında evde bulunan B.Y. (18), A.A.A. (14), Ö.F.D. (15) ve Y.S. (15)vücutlarında yanıklar oluştu. Durumları ağır olan B.Y.ve A.A.A. önce Tıp Fakültesi Hstanesi'ne, ardından Ankara'ya yanık ünitesi bulunan hastanelere sevk edilirken dieğer iki yaralı ise Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Patlama sırasında evin kapı ve pencerelerinin yanı sıra sokak da bulunan bir otomobilin camları kırıldı. İnceleme başlatan polis evde bulunan çakmaklardan kaynaklandığını belirledi. 10 adevt çakmağın bulunduğu evdeki patlama ile ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Patlamanın yaşandığı evin çevresinden genel ve detay görüntüler

Haber: Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, -

===============================

Otomobil çöp kamyonuna çarptı: 1 işçi ağır yaralı

MUĞLA'nın Dalaman İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, çöp kamyonuna çarptı. Kazada kamyonun arkasındaki işçi ağır yaralandı.

Kaza, bugün saat 17.00 sıralarında Uluslararası Havalimanı Caddesi'nde meydana geldi. Havalimanı yönünden ilçe merkezine doğru seyir halinde olan Dalaman Belediyesi'ne ait Seyit Uyan'ın kullandığı 48 E 4196 plakalı çöp kamyonuna, aynı yöne giden Cihan Şanlı idaresindeki 68 BB 966 plakalı otomobil arkadan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü yaralanmazken, kamyonun arkasında bulunan belediye işçisi 47 yaşındaki Eyüp Demir ağır yaralandı. Kazayı görenlerin durumu bildirmesi üzerine gelen itfaiye ekipleri Demir'i sıkıştığı yerden çıkardı. Sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından Demir, ambulansla Dalaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan ve hayati tehlikesi bulunan Demir, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza sonrası hastaneye gelen Dalaman Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Ontaş, işçinin sağlık durumu hakkında bilgi alırken, "Eyüp Demir arkadaşımızın kaza da sağ ayağı kamyon demirleri arasına sıkışmış, ayağında çok sayıda kırık olduğu söylendi. Allah'tan can kaybımız yok. İnşallah bir an evvel sağlığına kavuşur" dedi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaza yerinden görüntü

Hastaneden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Cihan KAYA/ DALAMAN (Muğla),

================================

İzmirliler AK Parti İzmir İl Teşkilatı'nın düzenlediği Şeb-i Arus töreninde buluştu

İZMİR'de, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 743'üncü ölüm yıldönümü, AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği Şeb-i Arus etkinliğiyle anıldı.

AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın Mevlana Celaleddin Rumi'nin 743'üncü ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlediği Şeb-i Arus töreni bugün saat 19.30'da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. İstiklal Marşı, saygı duruşu ve ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, geceye davetli olan Denizli Büyükşehir Belediyesi Korosu'nun okuduğu Mevlana şiirleri ve Yunus Emre ilahileri davetlilere duygulu anlar yaşattı. Denizli Büyükşehir Belediye Korosu'nun Tasavvuf Müziği dinletisinin ardından sahneye çıkan semazenler izleyenleri büyüledi. Tören sonunda AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican yaptığı konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili'ne teşekkür plaketi verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Salondan görüntü

Denizli Büyükşehir Belediye Korosu'ndan görüntü

Okunan Mevlana şiirlerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement