Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

Sivas'ta 3 hektar ormanlık alan yandı SİVAS'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kıvşak köyündeki ormanlık alanda üç ayrı noktadan yangın çıktı.

12.07.2017 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta 3 hektar ormanlık alan yandı

SİVAS'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Kıvşak köyündeki ormanlık alanda üç ayrı noktadan yangın çıktı. Yangın, iftaiye ekiplerinin 4 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınırken, ilk belirlemere göre 3 hektarlık alanın zarar gördü.

Yıldızeli ilçesine bağlı Kıvşak köyü yakınlarındaki ormanlık alanda, saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine Sivas ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın, itfaye ekiplerinin 4 saat süren müdahalesiyle kontrol altına alınırken soğutma çalışmalarına başlandı. Orman Genel Müdürlüğü ekiplerinden alınan bilgiye göre, yaklaşık 3 hektarlık alanın zarar gördüğü ancak detaylı çalışmanın önümüzdeki günlerde yapılacağı öğrenildi.

Olay yerine gelerek incelemede bulunan Yıldızeli Kaymakamı Hakan Keskin, yerleşim yerlerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirterek yangının çıkış kaynağıyla ilgili gerekli araştırmaların yapıldığını söyledi. Yangının 3 noktadan başladığını belirten Kaymakan Keskin, "Şu an Kayseri, Sivas, Yozgat ve Tokat ekipleri tarafından yangına müdahale ediliyor. Yine Sivas İl Özel İdaresi ekipleri de dozer ve arazörlerle olaya müdahale ediyor. Şu an için yangın kontrol altına alınmış durumda" dedi.

Bölgenin çobanlar tarafından otlak alanı olarak kullanıldğını ifade eden Keskin, "Tahminimiz bir çobanımızın ihmalinden kaynaklanmış olabileceği yönünde. Ama şu an bir şeyler söylemek için çok erken. Yangın tamamen söndürüldükten sonra arkadaşlarımız gerekli tahkikatı yapacaklar." dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Yangın görüntüleri

-Ekiplerin müdahelesi

-Kaymakamın açıklaması

-Detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN-Hüsnü Ümit AVCI/ SİVAS,

===================================================

Eşinin başına nacakla vurup ağır yaraladı

ÇORUM'un Mecitözü İlçesinde Ahmet C, tartıştığı eşinin kafasına nacakla (küçük balta) vurarak ağır yaraladı.

Olay Pazar günü Çorum'un Mecitözü ilçesi Doğu Mahallesi'ndemeydana geldi. Bir çocuk annesi 48 yaşındaki Nilüfer C.'nin iddiasına göre, bir yıl önce ikinci evliliğini yaptığı 50 yaşındaki Ahmet C., arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve  Ahmet C., eline geçirdiği nacakla eşinin başına vurdu. Nacak darbelerine engel olmaya çalışırken parmakları kopma noktasına gelen Nilüfer C., hem başından hem de ellerinden ağır şekilde yaralandı. Nilüfer C.'nin çığlıklarını duyan komşuları hemen polise ve 112 acil servis ekiplerine haber verdi. Yerde kanlar içerisinde yatan Nilüfer C.'ye ilk müdahaleyi acil servis ekipleri evde yaptı. Durumu ağır olan Nilüfer C. Mecitözü Devlet Hastanesi'ne, ardından da Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren ameliyatın ardından başına 80 dikiş atılan Nilüfer C.'nin tedavisi sürüyor. Olayın şüphelisi Ahmet C., çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

-Nilüfer C.'nin açıklamaları

-Hastane acil önü görüntü

-Çiftin fotoğraf

-Detaylar

(SÜRE: 2 dk - BOYUT 98 MB)

Haber-Kamera : Yusuf ÇINAR/ ÇORUM,

====================================

Gaziantep'te 15 Temmuz Demokrasi Müzesi açıldı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından İstasyon Parkı içerisinde yaptırılan, darbe girişiminde şehit olanların adlarının yazılı olduğu 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, düzenlenen törenle açıldı.

Gaziantep'te Türkiye'nin ilk demokrasi müzesi olan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'nin açılışına; Vali Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İlçe Belediye Başkanları, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Müzeyi ziyaret edecek ziyaretçiler 4 bölümde toplam 120 ekranda taranan 5 bin 200 görüntü ile darbe girişimi gecesi yaşananları izleyebilecek. Günümüz teknik olanaklarının kayıt altına aldığı bir toplumsal olayı belgelemesi açısından da bir ilk oluşturan müzede, darbe gecesi yaşananların kronolojik anlatısının yanı sıra, ziyaretçide 'tanıklık' hissini yaratmak için de deneyim alanları tasarlandı. Müzede, TRT'deki korsan bildiri yayını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Face Time' konuşmasının yer aldığı video yerleştirmesi, halkın selalar eşliğinde sokağa çıktığı anları yansıtan ışık ve ses yerleştirmesi yer alıyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, müze içerisinde tankların köprüyü kapatmasından başlayarak darbe girişiminin bastırıldığına dair 16 Temmuz'da TBMM'de yapılan resmi açıklamaya kadarki sürecin bir zaman çizgisi içerisinde izlendiğini söyledi. Fatma Şahin, şunları söyledi:

"Müzede yer alan görsellerle vatandaşlarımıza o gece ne olduğunu hissettirmemiz gerekiyor. Bu müzenin en önemli özeliği tüm Türkiye'de saat başı ne olduğunu görebilirsiniz. Bombalamanın ağır yükünü hissederken, salalarla nasıl bir yükselişe ve dirilişe geçtiğini gösteren bir simülasyon ve hologram ile o günlere gittik, bu açıdan da çok özgün bir müze oldu. İnşallah çocuklarımız açısından çok öğretici bir müze oldu. Çocuklarımızın bu vatan için, bu toprak için, bu bayrak için ne yapmasını gösteren bir müze oldu."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılışı yapılan müze gezildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Müzeden görüntüler

Fatma Şahin'in açıklaması

Açılış töreni

Müzenin protokol üyeleri tarafından gezilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN/ GAZİANTEP,

============================================

Aydın'da 2 katlı ev kül oldu

AYDIN'ın Karacasu İlçesi'nde henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında 2 katlı ev kül oldu.

Ataköy Mahallesi'nde Sunay Topal'a ait evde bugün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Topal, evlerine bir kilometre mesafedeki tarlada tütün ekimi yaptığı esnada evlerinden yükselen dumanları görünce o tarafa koştu. Topal'ın ihbarı üzerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Alevler bir saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınırken, 2 katlı ev kullanılamaz hale geldi. Yanan evin sahibi Topal'ı ziyaret eden Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, büyük maddi hasar meydana geldiğini ve aileye gereken yardımın yapılacağını söyledi. Jandarmanın yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Burhan CEYHAN/ AYDIN,

===============================

Direksiyon başında kalp krizi geçiren sürücü öldü

KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde 61 yaşındaki İsmail Kara, otomobil kullanırken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Kaza, akşam saatlerinde Andırın-Çokak karayolunda meydana geldi. Andırın ilçe merkezine giden 46 N 4099 plakalı otomobili kullanan İsmail Kara, Kesik mevkiinde kalp krizi geçirdi. Kontrolden çıkan otomobil, yol kenarındaki ağaca çarparak durabildi. Kazada yaralanan İsmail Kara ile yanında bulunan eşi Zekiye Kara, olay yerine gelen ambulansla Andırın Devlet Hastanesi'ne getirildi. İsmail Kara, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Kara'nın bir süre önce kalp ameliyatı olduğu belirtildi. Soruşturma sürdürülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Kaza yapan araç

Aracın çekilmesi

Aracın çekiciye yüklenmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İskender ZENGİN/ KAHRAMANMARAŞ,

================================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement